מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יציאה לחייםאדווה12/04/2012
הי..בת 28..מבקשת להיתעץ...אני גרה עם הוריי ומשפחתי.בעיקרון יש לי הורים מאוד דואגים מהבחינה שיהיה תמיד מה לאכול ולשלם הכל...לא תמיד קל לי בבית ,מאז ומתמיד נאלצתי להיות מעין גורם מפשר ומגשר בסכסויכם בין הורים או אחים...גם הגיל וגם הרצון לעצמאות,שאני אכין לי ואכבס ולא אמי..וגם הרצון לשקט וליציאה לחיים משלי .הרצון גדול וככל שהוא גובר כך יש התנגדות בתוכי.אני חוששת,אני מתלבות,איך אשן לבד,איך אקום לבד מבחינת הרגשה..ברור שאני יכולה להזמין חברים מדי פעם אבל בשגרה זה יהיה נטו אני עד שאכיר מישהו ואגור איתו(אני ממש לא רוצה לגור עם שותפים),אין לי ספק או חשש שלא אסתדר ,מבחינת אוכל ,נקיון ותשלומים אני בטוחה שאצליח אבל רק הפחד של יהתנתק מהמשפחה גם אם זה לקצת וגם אם זה למטרה של פרטיות ועצמאות ומשהו חיובי שאני מאוד רוצה ולא נכפה עליי ובכל זאת זה משתק אותי ואינני מצליחה לעשות זאת.הלכתי לראות דירות ,גם אם יש דירה שרציתי היה לי קשה והמצאתי תירוץ....בקיצור אין לי האומץ..מה קורה כשמאוד רוצים אבל הפחד לצאת לחיים גדול?איך מתגברים..?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאה לחיים - תגובה
דניאל זק15/04/2012שלום גל.
את מתארת התלבטות שמאפיינת כמעט כל אחד כאשר הוא מגיע לצומת הזו בחיים - להמשיך ולהינות מהנוחות שבבית ההורים, במחיר של ויתור על תחושה יותר מוחשית של עצמאות? לעזוב את הבית ולהיות אוטונומית, במחיר של תחושת אי-ודאות? בנוסף להתלבטות הבסיסית הזו, נשמע שהנוכחות שלך משרתת צרכים של בני הבית כולם - את זו שמפשרת בסכסוכים של אחרים, ומה יקרה כאשר תעזבי?
מתוך דברייך, אני מרגיש שכבר קיבלת החלטה - לנסות לראות איך זה לחיות לבד. נראה שאת מבחינה שהדרך להתפתחות אישית עוברת גם במגורים שיהיו נפרדים מבית ההורים. נשמע לי הגיוני ורצוי, אפילו אם כרגע זה נראה לך טיפה מפחיד. בכל מקרה, לא מדוב ר על החלטה של חיים ומוות ותמיד אפשר להתחרט, לשנות את ההחלטה ולחזור לבית ההורים.
באופן כללי, נדמה לי ששינוי הוא תהליך שמעורר בדרך כלל רתיעה פנימית מפני הבלתי מוכר, ותהליך שאחרים שסביבנו הרבה פעמים היו מעדיפים שלא יתרחש. שינוי דורש מאיתנו לגלות אומץ לב.
מאחל לך בהצלחה, ושתהיי מסוגלת לעמוד בפני הלחצים (פנימיים וחיצוניים) בדרך לשינוי שאותו היית רוצה להשיג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אדווה15/04/2012תודה על תשובתך התומכת..אכן מצד אחד רצון גדול לשינוי מהול בחשש וחוסר אומץ..מקוה שאאזור אומץ ואצליח לקחת החלטה ולבצעה..
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)