לא יודע כבר מה לעשות לא מתפקד

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לא יודע כבר מה לעשות לא מתפקד
    יוסף
    15/04/2012

אני בן 21 חייל נמצא בחופשת שיחרור
    לפני חודשיים עברתי דלקת חריפה בגב אשר הביאה בין היתר להקרנות לרגליים דבר ממש מלחיץ והייתי חרדתי,בתקופה הזאת הייתי ממש לחוץ ובדיכאון לא היבנתי בדיוק מה יש לי אבל זה עבר ומתי שזה עבר ביום אחד קמתי עם איבוד שמיעה ועם ציפצוף פיתהומי באוזן אחת אושפזתי השמיעה חזרה אבל מאז האישפוז אין לי חייים!
    אני שומע רעש של מכשיר חשמל וחושב שזה טינטון שאני הולך לישון הראש מתפוצץ מהרעש סטטי כזה בתוך הראש. אני עכשיו מסיים בהדרגה קורטיזון לאחר טיפול של שבוע באישפוז בקורטיזון.
    אני לא יכול לחיות כל דבר רעש של מכשיר מזכיר לי את הרעש מהטינטון אפילו שאין לי אותו אפילו סתם רעש סטטי מתי שיש שקט.
    אני יכול להשתגע אפילו מרעש סטטי שלא שומעים כלום הכוונה רעש סטטי כזה אני בחרדות רק מחפש את הרעש לא יודע מה לעשות חשבתי לעשות לעצמי את הדברים הכי גרועים אני משתגע....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא יודע כבר מה לעשות לא מתפקד - תגובה

רוני פרישוף
    15/04/2012

שלום יוסף,

עברת בעיה רפואית אקוטית שהסתבכה, וזהו מאורע מטלטל וקורע. הבריאות שלך, שאולי לקחת עד כה כמובנת מאליה, פתאום אויימה, וזה רק טבעי שכעת תרגיש מתח וחרדה, וכל גרוי קטן יזכיר לך את מה שעברת ויקפיץ אותך. הארוע עדיין טרי מאד, קח לך את הזמן להתאושש ולהתאקלם מחדש לחיים בהדרגה. קבל את המתח כדבר הכי נורמלי, שיחלוף במשך הזמן עם החזרה לשגרה.

אם אתה זקוק לליווי ועזרה נוספת בהתאוששות, אני מציעה לך לפנות לצוות הסוציאלי במחלקה שבה אושפזת. בד"כ אפשר להתייעץ עם פסיכולוג רפואי, פסיכיאטר, או עו"ס, שיאבחנו את מצבך לאור ההיכרות איתך מהאשפוז, ויפנו אותך להמשך מעקב וטיפול בקהילה.

סביר להניח שבתוך זמן קצר תרגיש יותר טוב. אם הפחדים ימשיכו, אל דאגה, יש טיפולים מצויינים להפחתת חרדות בריאותיות. פנה לרופאייך והם יכוונו אותך.

כל זה כמובן, לצד המשך בירור נוירולוגי כדי לשלול המשך הפרעה רפואית.

תרגיש טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על העזרה אבל

יוסף
    15/04/2012

השאלה האם יש לי היפראקוזיס או פוסטטראומה ?
    ועוד דבר תרופות נגד חרדה עדיף להשתמש במצב זה?
    בנוסף לכך אני מפחד שמהלחץ ומהחרדות המצב רק ילך ויחמיר ויש מעיין כדור שלג שאתה לא שולט בו באמת שכל היום אתה לא חי....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על העזרה אבל - תגובה

רוני פרישוף
    16/04/2012

שלום שוב,

לא אוכל לאבחן את מצבך דרך הרשת. אם יש ספק, אנא חזור לרופאים המטפלים בך והתייעץ עימם. תוכל לקבל דעה נוספת אצל נוירופסיכיאטר.

לגבי עניין החרדה, אנסה להסביר שוב, שחרדות מתגברות כאשר מתפתח "פחד מהפחד" או "לחץ מהלחץ" או "חרדה מהחרדה".

אם תקבל את הרגישות והפחדים שלך כתופעות נורמליות וטבעיות, שמתאימות לסיטואציה, ושצפויות לחלוף בהדרגה, סביר מאד שכך אמנם יהיה. אם תלחיץ את עצמך ותנסה בכוח להילחם בפחדים, התופעות עלולות להתגבר. עזרה מקצועית ממוקדת וקצרה תוכל לסייע לך בכך.

כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו