מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שקרים, בבקשה תעזרו לידקל16/04/2012
היי, אני בת 20... לא מזמן התחתנתי ואנחנו כבר מצפים לילד.
בעלי ואני היינו במערכת יחסים שנתיים לפני החתונה, שנתיים מדהימות ומלאות כל טוב ואהבה.
אבל תמיד הייתה שם בעיה שהפריעה לי, שממנה לא הצלחתי להעלים עין, שממנה כבר התייאשתי ובגלל שלא פתרתי אותה בהתחלה הפתרון רק נהיה יותר קשה עכשיו.
לפני שנכנסנו למערכת היחסים הכרנו רק דרך ימי שישי עם החברים, היינו משתכרים ומתמזמזים לנו בכיף, כל אחד בטוח שהשני לוקח את זה בתור סטוץ ולכן לא לוקח את זה צעד קדימה. באותו הזמן עברה בערך כשנה מאז שנפרדתי מהחבר הקודם שלי, הוא היה החבר היחידי שהיה לי עד אז, חבר מגיל 13 עד 16, ובהתחלה היחסים אתו היו טובים, כמו כל מערכת יחסים של נערים מתבגרים שבטוחים שהם מאוהבים, עד שמה שהביא לסופה היו קונפליקטים של האקס עם משפחתו שגרמו לו להתחיל להסתובב עם חבר'ה מפוקפקים, להשתכר, ואפילו להרים עלי יד מספר פעמים.
אחרי שנפרדנו הוא הפיץ עלי שמועות בכל העיר (ואנחנו גרים בעיר קטנה וזה נורא), הוא הכה אותי מספר פעמים שאחת מהן הוא הגזים בהחלט, הרגשתי מאוימת ומפוחדת, והצעד שעשיתי היה אולי המטומטם ביותר אבל לא חשבתי באותה התקופה, סיפרתי לחברים החדשים שהכרתי, כולל בעלי לעתיד, שהבחור אנס אותי והכה אותי באכזריות, הם דאגו לאיים עליו כדי שלא יתקרב אלי יותר. קיבלתי את מה שרציתי ושוב יכולתי להירגע ולחזור לחיים רגילים, שוב לא פחדתי לצאת מהבית. האמת הייתה שקיימנו יחסי מין בגיל 14 ביוזמת שנינו, קיימנו אותם במשך שנים עד שקרה מה שקרה, אבל הוא מעולם לא אנס אותי, אלא רק הכה.
השקר שסיפרתי היה כה חמור אבל גרם לתוצאות שרציתי עד כי שכחתי ממנו בהתחלה, אבל אחרי שנכנסתי למערכת יחסים רשמית עם בעלי לעתיד, וכעבור כמעט שנה שבה היינו ביחד ומאושרים והחלטנו לשכב, שוב העליתי את השקר הזה, הפעם בגלל החינוך שקיבלתי בבית והוא שלא מכבדים בחורות לא בתולות, הרגשתי שאם הוא יידע שעשיתי את זה מרצוני, הוא יחשוב שאני טיפשה ויזרוק אותי. גם אני התחרטתי על הטיפשות של גיל 14, אבל מה שעשיתי היה להעלות את השקר שוב.
אני אוהבת את בעלי יותר מכל דבר אחר בעולם, אני עושה בשבילו הכל, והדבר שהכי כואב לי בעולם זה לשקר לו. כיום, כשכבר התחתנו, ואני יודעת שאנחנו הולכים להיות עכשיו כל החיים ביחד, חיים מלאים באהבה ואושר, כשהוא העביר בי קצת חינוך מודרני ונתן לי להבין שזה לא באמת משנה והוא היה מקבל אותי גם בלי השקר הדפוק ההוא, אני מרגישה כל כך רע לחיות עם השקר הזה. ניסיתי להתעלם ממנו כדי שיישכח אבל בעלי שונא שנאה גדולה את האקס שלי, ובכל פעם שאנחנו הולכים ברחוב אני רואה את פניו עומדות להתפוצץ והוא מאגרף את האגרופים, הוא שונא וכועס עליו, ולי כואב לחיות עם שקר שסיפרתי לבן אדם שחשוב לי יותר מכל, שממנו מעולם לא הסתרתי דבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
דקל16/04/2012אתם מבינים שעברתי את השלב שבו יכולתי להודות בשקר ולהתנצל, עבר יותר מדי זמן וקרו יותר מדי דברים מאז, אני התמדתי בשקר עד שעכשיו האמת תפגע באמון בינינו, תפגע בו, תפגע בהכל. ואני מרגישה כל כך רע עם עצמי, כי אין לי דרך לתאר כמה דברים הוא תמיד עשה בשבילי, כמה קורבנות הוא הקריב, ואני תמיד גרמתי לו רק כאב. אני לא רוצה לשבור אותו עם האמת הזאת אבל אני לא יכולה להמשיך לחיות בשקר, עושה לי צמרמורת המחשבה שבקרוב תיהיה לנו ילדה, שעוד 70 שנה אנחנו נזדקן ביחד, ותמיד יהיה שם שקר, וגם עם הוא היה פחות משמעותי, אבל הוא כן, אני עדיין לא יכולה להמשיך עם העובדה שקיים בינינו שקר כזה. אבל אני לא יכולה פשוט לשבת ולספר לו הכל. מה עושים? בבקשה תעזרו לי, זה שובר אותי לגמרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
רוני פרישוף16/04/2012שלום לך,
עם כל הרצון הטוב, הסברנו לך כמה וכמה פעמים שלא נוכל להמשיך ללוות אותך בפורום זה.
הפורום אינו תחליף לטיפול, וכתיבה בכינויים שונים לא יכולה להיות פתרון.
פניותייך החוזרות ונשנות גוזלות מאיתנו את האפשרות לעזור לאנשים נוספים.
הגבתי לך פעמים רבות בשנתיים האחרונות, וכעת אבקשך להפסיק לפנות לפורום.
את חייבת לגלות אחריות כלפי ביתך העומדת להיוולד ולפנות לטיפול מסודר ורציני, אשר לו את זקוקה מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)