קנאה והשוואה לאחרות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קנאה והשוואה לאחרות
    רוני
    16/04/2012

שלום.

אני בחורה בת 27.
    נראית טוב מאוד.

אני כל הזמן עסוקה בלהשוות את עצמי לאחרות- יפות ממני- עד שזה מכניס אותי לדכדוך של ממש.
    האבסורד הוא שהתופעה החלה דווקא בשנים האחרונות בהן חל שיפור משמעותי במראה החיצוני שלי.
    בשנות העשרה שלי הייתי מאוד לא יפה (בלשון המעטה), ובכ"ז ההופעה החיצונית לא הטרידה אותי כפי שהיא מטרידה אותי כעת.
    ההשוואה והקנאה מביאות אותי למצב שבו אף פעם לא טוב לי עם עצמי. אני לא מצליחה לקבל את עצמי כפי שאני, על אף העובדה שאני נראית טוב יותר מרוב הבחורות שנמצאות סביבי. די בבחורה יפה אחת בסביבה כדי לערער לגמרי את בטחוני העצמי.
    מאידך, אני לעולם לא משווה את עצמי לפחות יפות ממני ולא ומרגישה "עליונות" (על רקע חיצוני, כמובן) ביחס אליהן.

מה עושים?

תודה רבה,
    רוני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קנאה והשוואה לאחרות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קנאה והשוואה לאחרות - תגובה

דניאל זק
    18/04/2012

שלם רוני.

נשמע מאד מתסכל, המצב שבו את נמצאת - תמיד תימצא הבחורה שתיראה יותר טוב ממך, ומספיק אפילו רק אחת כזו, כדי ליצור תחושה פנימית של התרוקנות, התבטלות עצמית, וחוסר ערך. את מוסיפה שביחס לבחורות שנראות פחות טוב, את לא מרגישה "עליונות". המשמעות היא שלא חשוב בכלל איך את נראית, בהשוואה לאחרות, מפני שהצורך להרגיש לא טוב עם עצמך גובר על כל הגיון.

אפשר למצוא דוגמאות רבות לחוויה כמו שלך, שלא קשורות דווקא למראה חיצוני - ישנם כאלו שהפגימות העצמית תתבטא אצלם בנושא של עושר כספי, חוכמה, טוב לב ולמעשה כל תכונה שהיא: מספיק שירגישו שיש מישהו בסביבה שהוא "יותר מהם" בתחום מסוים, וכבר יתערערו.

נדמה לי שהבעיה שעליה אנחנו מדברים קשורה לאופן שבו את מוכנה לקבל את עצמך, כולל המגבלות והחולשות שאת מזהה בעצמך. ככל שאנשים יותר ביקורתיים כלפי הטעויות והחסרונות שלהם, כך חייהם נעשים קשים יותר, וכך הם פגיעים יותר ביחס לדעות ואמירות של אחרים.

את שואלת מה עושים. המקום המתאים ביותר לברר שאלות אלו - שנוגעות לאופן שבו אנחנו חיים עם עצמנו, לאיכות החיים הפנימיים שלנו - הוא במסגרת טיפולית. בליווי של אדם קשוב ואוהד, בתהליך הדרגתי (ואיטי) של שינוי, ניתן להתחיל להיות יותר סלחניים כלפי עצמנו וכלפי אחרים. הייתי ממליץ לך לחשוב על פניה למסגרת כזו.

שיהיה בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובה מפורטת ומושקעת.

רוני
    18/04/2012

זה לא מובן מאליו וראוי להערכה.

אשתדל ליישם את המלצותיך.
    רוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו