שאלה קטנה ..

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה קטנה ..
    נואשת ..
    21/04/2012

שלום וערב טוב ,
    אני בת 19 ויש לי חבר מזה 3 שנים.. כבר תקופה ארוכה שאני מרגישה מעין פיצול אישיות כזה ..
    הכוונה:רגע אחד אני הכי מאושרת עם בטחון עצמי בשמיים ..
    ואחר כך אני רוצה להתאבד אין לי חברים חבר שלי לא וצה אף אחד לא אוהב אותי ..
    והבעיה במצב הזה שחוץ מזה שאי אפשר לנהל חיים רגילים כך והבטחון העצמי שלי ברצפה.. אנשים מזלזלים בי וגם אני בעצמי .אני אנני יכולה לקבל החלטות נורמליות כמו האם טוב לי בזוגיות, או שלא..מה אני רוצה לאכול שיוצאים למסעדה.או איזה ארטיק בא לי ובמיוחד מי אני מה אני רוצה מעצמי ומהאחרים .. וכולי ..
    האם זה נורמלי והאם צריך לבדוק זאת ?
    תודה רבה והמשך סופ"ש טוב ..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה קטנה ..

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה קטנה .. - תגובה

דניאל זק
    22/04/2012

שלום רב.

כולנו מכירים מקרוב עליות ומורדות, מחזורי גאות ושפל בחיים. אפילו כל יום רגיל שעובר מורכב מרצף מתמשך של שינויים קטנים במצב הרוח. גם בזוגיות (ואת נמצאת בה כבר שלוש שנים!), עוברים תקופות שונות. נדמה לי שאלו הם טבעם של החיים.

השאלה שנראית לי מטרידה יותר קשורה בקיצוניות של התחושות שאת מתארת: איך ייתכן לנוע בין קצוות כל כך מרוחקים, ובעוצמה כזו? את מתארת תחושה פנימית שבה את מיטלטלת מקצה לקצה, וכל טלטלה כזו רק ממשיכה להחליש ולרפות את ידייך. היית רוצה למצוא עוגן ברור ובטוח, להימצא יותר בנינוחות רגועה, ואפשר בהחלט להבין זאת.

הייתי מציע לך לנסות ולברר עם עצמך האם התרחשו לאחרונה אירועים שהגבירו את חוסר היציבות בחייך: האם משהו ביחסו של החבר השתנה לאחרונה; האם משהו ביחסך אליו קיבל תפנית בעקבות מקרה כזה או אחר; מה הן הציפיות שלך מהקשר ביניכם לעתיד היותר רחוק; איך היחסים ביניכם קשורים לתוכניות שלך בתחומים אחרים (לימודים, למשל).

יכול להיות שבירור עצמי שכזה לא יהיה מספיק מועיל, ועדיין תרגישי חסרת כיוון, ללא מצפן פנימי שמכוון את הדרך ושמייצב את ההרגשה הפנימית. בכל מקרה, רצוי מאד לא להישאר לבד עם התחושות, ולחלק אותן עם אדם נוסף קרוב - חברה טובה, הורה, אולי מטפל, ואולי הכי טוב עם החבר עצמו.

מקווה שתרגישי אחרת בהמשך, ושהדברים שכתבת כאן בפורום ברגעי סערה ייראו בשלב מאוחר יותר כאילו הם שיייכים לתקופה בחיים שלך שכבר עברה.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו