מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה קטנה ..נואשת ..21/04/2012
שלום וערב טוב ,
אני בת 19 ויש לי חבר מזה 3 שנים.. כבר תקופה ארוכה שאני מרגישה מעין פיצול אישיות כזה ..
הכוונה:רגע אחד אני הכי מאושרת עם בטחון עצמי בשמיים ..
ואחר כך אני רוצה להתאבד אין לי חברים חבר שלי לא וצה אף אחד לא אוהב אותי ..
והבעיה במצב הזה שחוץ מזה שאי אפשר לנהל חיים רגילים כך והבטחון העצמי שלי ברצפה.. אנשים מזלזלים בי וגם אני בעצמי .אני אנני יכולה לקבל החלטות נורמליות כמו האם טוב לי בזוגיות, או שלא..מה אני רוצה לאכול שיוצאים למסעדה.או איזה ארטיק בא לי ובמיוחד מי אני מה אני רוצה מעצמי ומהאחרים .. וכולי ..
האם זה נורמלי והאם צריך לבדוק זאת ?
תודה רבה והמשך סופ"ש טוב ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קטנה .. - תגובה
דניאל זק22/04/2012שלום רב.
כולנו מכירים מקרוב עליות ומורדות, מחזורי גאות ושפל בחיים. אפילו כל יום רגיל שעובר מורכב מרצף מתמשך של שינויים קטנים במצב הרוח. גם בזוגיות (ואת נמצאת בה כבר שלוש שנים!), עוברים תקופות שונות. נדמה לי שאלו הם טבעם של החיים.
השאלה שנראית לי מטרידה יותר קשורה בקיצוניות של התחושות שאת מתארת: איך ייתכן לנוע בין קצוות כל כך מרוחקים, ובעוצמה כזו? את מתארת תחושה פנימית שבה את מיטלטלת מקצה לקצה, וכל טלטלה כזו רק ממשיכה להחליש ולרפות את ידייך. היית רוצה למצוא עוגן ברור ובטוח, להימצא יותר בנינוחות רגועה, ואפשר בהחלט להבין זאת.
הייתי מציע לך לנסות ולברר עם עצמך האם התרחשו לאחרונה אירועים שהגבירו את חוסר היציבות בחייך: האם משהו ביחסו של החבר השתנה לאחרונה; האם משהו ביחסך אליו קיבל תפנית בעקבות מקרה כזה או אחר; מה הן הציפיות שלך מהקשר ביניכם לעתיד היותר רחוק; איך היחסים ביניכם קשורים לתוכניות שלך בתחומים אחרים (לימודים, למשל).
יכול להיות שבירור עצמי שכזה לא יהיה מספיק מועיל, ועדיין תרגישי חסרת כיוון, ללא מצפן פנימי שמכוון את הדרך ושמייצב את ההרגשה הפנימית. בכל מקרה, רצוי מאד לא להישאר לבד עם התחושות, ולחלק אותן עם אדם נוסף קרוב - חברה טובה, הורה, אולי מטפל, ואולי הכי טוב עם החבר עצמו.
מקווה שתרגישי אחרת בהמשך, ושהדברים שכתבת כאן בפורום ברגעי סערה ייראו בשלב מאוחר יותר כאילו הם שיייכים לתקופה בחיים שלך שכבר עברה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)