מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה לעשות עם חברה לשעבר אובססיבית?ציון06/05/2012
שלום רב, לפני יותר משנה נפרדתי מחברה והיא עדיין בדכאון ועדיין מנסה ליצור איתי קשר בטלפון ובאינטרנט. אני לא חושב שהתמודדתי\מתמודד עם הסיפור הזה טוב ואני חושש שזה לא יגמר לעולם. אחרי שנפרדתי ממנה נסעתי ישר לחו"ל לחופש קצר במהלכו עדיין עניתי לה לאימיילים. לפני הנסיעה דיברנו קצת וקטעתי את השיחה כי ראיתי שהיא לא מתקדמת לשום מקום ואני לא רוצה להתמודד עם זה. אחרי שחזרתי היא המשיכה לשלוח לי סמסים ולטלפן אלי כל הזמן. מידי פעם עניתי לה אבל השיחות היו לי קשות מידי ולא הצלחתי להתמודד. כל הזמן התעצבנתי עליה והפכתי לאפטי כלפיה. בשיחות היא תמיד סיפרה לי שעובר עליה דכאון ממש ממש נוראי ושהיא רוצה להתאבד. זו הסיבה שהמשכתי לדבר איתה כי לא רציתי שהיא תתאבד בגללי. התקופה הזאת הייתה בערך 4 חודשים במהלכה נפגשנו גם כמה פעמים (היא הייתה חוזרת על עצמה כלכך הרבה פעמים ולא מניחה לי שבסופו של דבר הסכמתי שנפגש רק כדי שתעזוב אותי) ושכבנו כמה פעמים (כי אני אידיוט). במהלך התקופה כמה פעמים ניסיתי לנתק את הקשר בצורה חד צדדית, אבל כל פעם כזאת גררה מאות סמסים וטלפונים בלי הפסקה. זה קרה פעמיים לדעתי שאחרי שניתקתי את הקשר חזרנו להיות בקשר בגלל שהיא איימה להתאבד והטרידה אותי בטלפון. במהלך התקופה דיברתי עם חברות שלה, סיפרתי להן שהיא מאיימת להתאבד ושהן חייבות לעזור לה. אחרי שחברות שלה דיברו איתה היא נורא כעסה עלי שסיפרתי. לחברות היא אמרה אז והיום שאין בעיה. סיפרתי גם לאמא שלה ואחרי הפעם הזאת היא ממש ממש כעסה וצעקה עלי נורא ואמרה שזה הדבר הכי גרוע שעשיתי לה. אחרי חצי שנה כזאת החלטתי שאני לא מסוגל יותר להתמודד עם זה והחלטתי לנתק את הקשר לגמרי. אמרתי לחברה שלה שהיא חייבת לשמור עליה ושאני הולך לשלוח לה סמס שאני מתנתק את הקשר וזהו. סיננתי את כל אמצעי המדיה (אינטרנט\סמארטפון) ולא עניתי לשום דבר שקיבלתי ממנה. חזרתי לחיים הרגילים אפשר להגיד, אחרי כמה חודשים שלא דיברנו. אחרי תקופה של כמה חודשים, דיברנו מעט מאוד באימייל, ממש מעט ונפגשנו במקרה פעמיים - בהם הייתי נחמד מאוד ודיברנו רק על ההווה. מאז דיברנו מעט מאוד מאוד באימייל בעיקר ניסיתי לשלוח לה אימיילים עם המלצות לדברים שהיא יכולה לעשות כדי לטפל בעצמה, דברים שאני עשיתי כדי לטפל בעצמי (התמקדות, תזונה וכו'). ביומלדת שלה שלחתי לה מזל טוב באימייל ומשום מה החלטתי לענות לה באותו יום. היא התקשרה אלי בערך 10 פעמים ממספר חסום (אותו אני לא יכול לחסום) ולבסוף עניתי. השיחה הייתה נוראית, בהתחלה התעדכנו ואח"כ זה התדרדר שוב שהיא מנסה לגרום לי להפגש איתה או להבטיח שאני אפגש איתה. במהלך השיחה היא סיפרה לי מה עובר עליה ומה היא מרגישה ושאני לא מבין אותה. השיחה הייתה בדיוק אותה שיחה שעשינו 20 פעמים בעבר. מאז אני מרגיש שהמצב חזר להיות כמו בהתחלה, היא שולחת לי כל הזמן מיילים ומתקשרת אלי מחסום העניין הזה ממש מדכא אותי ועושה לי כאב לב, מה כדאי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות עם חברה לשעבר אובססיבית? - תגובה
רוני פרישוף06/05/2012שלום ציון,
אכן בעיה..
כאשר היית חד-משמעי, ניתקת את חברתך לשעבר מכל אפשרות ליצור איתך קשר, הרוחות נרגעו. כאשר חזרת לתקשורת מוגבלת איתה, היית נחמד במפגשים, ברכת אותה ליומולדתה, התעניינת בשלומה, וחזרת לתכתובת מיילים, הכפייתיות שלה התלבתה מחדש. כנראה שהיא מגיבה לכל סימן הכי קלוש להזמנה, לכן עלייך להיות תקיף בהתרחקותך ולא לשדר ולו בדל רמז או מסר כפול.
אתה צריך לעשות צעד אחורה, ולשוב לגמול אותה מכל קשר ומכל התעניינות. למרות טוב ליבך, ואולי מניעים נוספים, עלייך לשמור על דממת אלחוט ולא להיענות לכל פיתוי לקשר ולשיחה. במידה והיא ממשיכה בנסיונותיה, שתף שוב את בני משפחתה, על מנת שיגבילו אותה ויתמכו בה נפשית. זה הוכיח את עצמו בעבר ויוכיח שנית.
במידה וההטרדה בלתי נסבלת, גם פנייה למשטרה תיתכן. זה מאד לא נעים לשני הצדדים, אך לפעמים גבול תקיף יכול לעורר, לגרום למטריד להבין שהוא בבעיה רצינית, ולדרבן אותו לטפל במצבו.
התרחקותך תיטיב איתך ותהיה גם טובה לה בסופו של דבר. אל תרגיש אשמה על כך, היא זקוקה לזה לא פחות ממך.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ציון07/05/2012תודה רבה על התשובה, אני אעשה כעצתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)