מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סיוטיםדנה08/05/2012
שלום
אני בת 29, בשבועיים האחרונים מאוד מתקשה לישון, מתעוררת באמצע הלילה ולא מצליחה שוב להרדם
אבל מה שהכי מטריד אותי זה שיש לי סיוטים בלילה כמו לילדים קטנים
היום בלילה למשל חלמתי על עכבישי ענק וזומבים ועל זה שנותרתי לבד בעולם
התעוררתי עם דפיקות לב חזקות ולא ידעתי אם אני במציאות אות חלום, איפה אני ומי אני
אני לא מוטרדת כרגע משום דבר מיוחד, שגרה רגילה.
מדוע זה קורה? והאם זה רק חלומות או שיכולה להיות להם השלכה בריאותית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיוטים - תגובה
דניאל זק09/05/2012שלום דנה.
התחושה שבה את הולכת לאיבוד תוך כדי החלום בתוך מבוך בלתי ניתן לשליטה של רגשות, של מצבים מפחידים ושל דמויות מאיימות, היא תחושה לא נעימה. בחלומות, משהו סוער עובר עלייך בשבועיים האחרונים, למרות שבחיי הערות שלך את מנהלת שגרה רגילה.
הרבה פעמים נהוג להתייחס לחלומות כאל דלת כניסה שדרכה ניתן להציץ לחיי הנפש שלנו, וללמוד על המתחים הפנימיים שמטרידים אותנו. חיי הנפש של כולנו עשירים במתחים, ברצונות סותרים, בציפיות גדולות, והחלומות של כולנו הם קצת כמו של ילדים - ללא פיקוח "בוגר" וללא הקפדה על נורמות מקובלות. אבל, ייתכן שהסערות הליליות שאת עוברת יכולות ללמד על משהו משמעותי במיוחד שעובר עלייך באופן כללי, ושכעת מוצא את דרכו אל התודעה רק בעקיפין, באמצעות החלומות.
הייתי מציע לך לנסות לברר אם בכל זאת משהו קרה בתקופה האחרונה: האם ישנם נושאים שמטרידים אותך שלא מצאו את פתרונם בשלב זה, האם ישנן תכניות שאת מגבשת שאולי מטרידות אותך (בתחום העבודה או הלימודים, בתחום החיים החברתיים או הזוגיים). הרבה פעמים, למשל, תקופות מעבר או שינוי פאזה - סיום לימודים, או תחילתו של קשר זוגי, נניח - מעוררות פחדים ומעסיקות את הנפש במידה שיוצרת בדיוק את מה שאת חווה.
בכל מקרה, מקווה שהסיוטים הליליים יציקו פחות ושתוכלי גם להיעזר בחלומותייך כדי קצת יותר ללמוד על עצמך ועל הדברים שמעסיקים אותך ושחשובים לך בחיים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)