איך להיות בטוח

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך להיות בטוח
    עינת
    16/05/2012

שלום,

אני בטיפול אך מאז אני בזוגיות קשה לי להאמין שמגיע לי משהו טוב, אז אני חושבת שיש בי משהו רע ותתגלה בי מחלה כלשהיא
    בטיפול נאמר לי שיש לי אוסידי וחרדה מוכללת, אך לא ברמות קשות, גם הפסיכאטרית אמרה שיש בגלל שאמרתי לה שזה מה שהפסיכולגית אמרה אז היא אמרה ברור, פסיכאטרית בקופה ממש לא נעימים ממש מהירים, ובגלל זה קשה לי להאמין לה.אני מרגישה לבד וריקנות רק בזוגיות אני חושבת הכי רע שיקרה.
    אך איך אפשר להיות להיות בטוחה שיש לי הפרעה אני יושבת ביוטיוב ובאינטרנט כדי להאמין שיש לי הפרעה כי המוח אומר שאין לי וככה אני וכדי להישמע לו, כי אם אין לי הפרעה המוח חזק עם המחשבות ואם אני אומרת שיש לי הפרעה אז אני מתעלמת ממהמחשבות בטענה כי אני מופרעת ויש לי בעיה.
    מה לעשות. קשה לי להאמין לטיפול, קשה לי, כי אין בדיקת דם שאומרת שיש לי ככה וככה אז זה ניראה לי סתם המצאה. איך אהיה בטוחה שיש לי הפרעה
    כי יש לי ימים טובים שאני בשליטה ויש ימים שאני כלום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך להיות בטוח

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך להיות בטוח - תגובה

רוני פרישוף
    18/05/2012

הי עינת,

אני מאד מבינה את הבלבול שלך. או סי די (הפרעה טורדנית כפייתית) היא הפרעת חרדה, שגורמת לתחושה בלתי נסבלת של ספק לגבי כל דבר ועניין, ולפעולות שונות כמו בדיקות וחקירות, כדי להסיר ספק זה ולהשיב תחושת ביטחון.

הספק שלך אם יש לך או סי די או מחלה גופנית יכול בהחלט להיות סימפטום של או סי די, ואז כל הבדיקות שאת עושה כדי לדעת מה יש לך בביטחון, הן בעצם התנהגות כפייתית, מעגלית, שלא מצליחה להביא את הרגיעה המיוחלת ורק מלבה את עצמה עוד ועוד.

כלומר כדי להצליח להגיע לוודאות שיש לך או סי די, את צריכה להיות משוחררת מאו סי די. אכן פרדוקס...

מסגנון כתיבתך בהחלט אפשר להתרשם מהקו הכפייתי והחרדתי, על כן טוב שאת בטיפול, תתמידי בו, ותשתדלי לקבל את הכוונת המטפלת.

נכון שאין בדיקת דם לאו סי די, אבל כן יש היבט פיזי בהפרעה, שמאד מושפע מתרופות. יש היום טיפול תרופתי מצויין לאו סי די. כדאי לך לנסותו ולראות אם יש הטבה במצב. הטיפול משפר הן את המחשבות וההתנהגויות הטורדניות והן את מצב הרוח. שיפור זה בעקבות טיפול תרופתי יהיה עבורך עוד עדות לנכונות האבחנה.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו