גיס "מהאגדות"

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גיס "מהאגדות"
    לי
    23/05/2012

שלום,אחותי אהובתי נשואה לאדם נצלן קמצן ולא נעים ,אין ביננו תקשורת חוץ משלום שלום ואני מרגישה שהקשר ביני לבין אחותי מתמסמס עם הזמן.(הם נשואים 5 שנים)
    מעולם לא אמרתי לה את דעתי עליו משום שאני רואה שהיא מאוהבת בו ואולי בתוכה גם מבינה שהוא "מוגבל ריגשית"אך אין לה מה לעשות כניראה.כל אחינו וגם הורינו לא סובלים את הבחור אך נותנים כבוד למען אחותי וילדיהם.כאשר אחותי באה אליי בטענות שאנו כבר לא נפגשים ולא מבלים כמו פעם{לפניו היינו החברות הכי טובות}אני ממציאה סיפורים ולא אומרת לה את דעתי הנחרצת.בתקופה האחרונה ממש קשה לי לשתוק,החוסר כבוד שלו להוריי וניצולם כואב לי ומספר פעמים רציתי לומר לה את דעתי אך ריחמתי עליה.אציין שהוריי וכל אחיי מדברים ביננו עליהם וכולנו באותה הדעה אך אימי לא רוצה שהיא תיפגע ואומרת לנו לא לומר דבר.אני מרגישה שאנו הופכות לזרות ואיני יודעת כיצד לומר את דבריי במינימום פגיעה באחותי.מה לעשות?האם להמשיך לשתוק ולספוג?אני כבר לא הולכת למקומות בהם הוא נמצא ובטח לא מזמינה אותם לביתי.תודה לי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גיס "מהאגדות"

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גיס "מהאגדות" - תגובה

דניאל זק
    24/05/2012

שלום לי.

את שואלת שאלה שקשה מאד לענות עליה ב"כן לפנות ולדבר באופן גלוי עם אחותך" או "לא". אוכל רק להתיייחס באופן כללי לנושא המורכב והעמוק שאת מעלה - יחסים פנים-משפחתיים במצב שבו נוצר שינוי.

כל תהליך קליטה של בן משפחה שמצטרף באמצעות קשר נישואין יוצר מצב חדש, שבו הקבוצה החברתית הקיימת עוברת זעזוע. מישהו ממקום אחר, עם הרגלים אחרים פתאום מרשה לעצמו להתערב, להביע עמדות אחרות או אפילו סתם להתנהג באופן שפחות מכירים במשפחה. העניין מסובך במיוחד מפני שבאופן עקרוני, קשר נישואין חדש מהווה מעצם הגדרתו הכרזה על הקמתה של משפחה חדשה שמתפצלת ממשפחת המוצא ועתידה לרשת את מקומה.

איני יודע אם הגיס הזה הוא הראשון שהצטרף אליכם, או שההצטרפות שלו קשה יותר מאשר הגיסים האחרים שכבר הצטרפו, ובוודאי שגם לתכונות האישיות שלו יש השפעה על הכימיה שנוצרת, או לא, בין כולם.

בכל מקרה, מציע לך לנסות לראות את התמונה הרחבה ולהחליט האם משהו בנוכחות שלו מפריע לכם אך ורק בגלל תכונותיו האישיות (נסי לשים את עצמך במקומו - איך היית מרגישה אם כל חברי המשפחה של בן זוגך היו עויינים אותך לאורך זמן?). מציע לך גם לחשוב על נקודת המבט של אחותך, שבחרה בו ונמצאת איתו בקשר נישואין (נסי לשים את עצמך במקומה - האם היית רוצה שיתערבו בבחירה שלך? האם, במקרה שאת נמצאת במצוקה בקשר לבחירה שלך בבן הזוג, היית רוצה שינסו לגשש בזהירות איתך אם יש לך רצון לדבר על זה?).

בסופו של דבר, העצה שלי אלייך היא לנסות ולשקול את המצב מנקודות מבט שונות, ואם בכל זאת את רוצה לדבר עם אחותך, אז רק בזהירות, ומתוך התחשבות בתועלת שתמצח מכך בשבילה.

שיהיה בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו