מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחדיםאיש אחד23/05/2012
יש לי מידי פעם פחדים מדברים טפשיים... אני מודע להם שאני טפשיים וסביר להניח שאינם הגיוניים ובכל זאת הפחד מהם גורם לי תחושת שיתוק...
למשל קיבלתי טלפון מהעבודה ובגלל שלמעביד יש בעלות עליו אזיי אני חושש שהוא יצוטט לי או פעם יקח לי את הקו ואז יתקשרו אליו אנשים ויפתחו שיחה עם מי שהקו יהיה בבעלותו וזה מישהו מהעבודה.
בתכלס, גם אם זה יקרה אז מה ??? מה כבר ידעו ???? למה אני כה חרד לפרטיות שלי גם אם אין לי מה להסתיר ????? ולמה שזה בכלל יקרה ?????
או למשל אני חרד ממה שאנשים חושבים עליי... למה זה בכלל צריך להיות אכפת לי ????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים - תגובה
דניאל זק24/05/2012שלום לך.
נדמה לי שכולנו חווים מידה מסוימת של פחד ממה שחושבים עלינו או חשש מטעויות שאנו עלולים לעשות. לכולנו חשובה מידה מסוימת של פרטיות. אין בכך כל בעיה. העניין מתחיל להיות מסובך כאשר החששות האלו הופכים לנושא מרכזי בחיים, נושא שהולך ומשתלט עלינו וגורם לשיתוק ממשי.
מתוך המעט שסיפרת על עצמך כנראה שאתה אכן מגיב בחריפות למצבים שבהם אתה חושד שייעשה לך נזק, או שמישהו "מחפש" אותך גם במצבים לא הגיוניים: באמת, מה כבר יידעו עליך שכל כך מבייש או מסוכן אם ישמעו את שיחת הטלפון שקיימת מהעבודה?
מציע לך לנסות לברר באינטרנט על הפרעות טורדניות-כפייתיות ועל שיטות קיימות לטיפול במצבים כאלו, ולחשוב אם אתה מעוניין להתחיל טיפול כזה. בכל מקרה, אין טעם לסבול לאורך זמן מחרדות שנראות לך מוגזמות ולא הגיוניות.
מאחל לך הרבה הצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחדים
איש אחד24/05/2012ראשית תודה על תשובתך.
האם יש לך טיפ קצר כיצד ניתן להתמודד עם פחדים אלו. אני לא בנוי לטיפול אמיתי ושוב מהחשש מה יחשבו עלי... שמא אני לא שפוי.
אני נמצא בסביבה "חטטנית" וזכותי שלא כולם ידעו מעולמי האישי. זכותי שאני אבחר במה לשתף ובמה לא מבלי שישאלו שאלות מיותרות.
הבעייה שאני פוחד מדברים שכאורה יכולים לקרות. אך סביר שהם מוגזמים. אני חושב שבוחן המציאות שלי תקין. אולי מוגזם אבל לא הזוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחדים - תגובה
דניאל זק25/05/2012שלום לך שוב.
הטיפ העיקרי שיש לי להציע לך הוא להשתדל ככל שניתן לא להיות לבד.
לפעמים אנשים מוצאים את עצמם נכנסים ל"סרטים" קשים כשאין מי שייתן להם נקודת מבט נוספת, מרגיעה או מכוונת, ואז המצב רק הולך ונעשה קשה יותר.
לפעמים אנשים מתקשים מאד להימצא בקשר קרוב, ולכן טיפול מבחינתם הוא תחילתו של תהליך הכרחי שלא כדאי לוותר עליו - להימצא בעולם הזה מלווה באדם נוסף שאוהד אותך ומקווה ביחד איתך לעתיד טוב יותר. אל תהסס, ואם אין ברירה, ממליץ מאד לפנות לטיפול.
שיהיה בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)