כשלון

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• כשלון
    אני
    26/05/2012

איך מצליחים לעודד מישהו שאיבד את מיטב כספו בעסק שלא ממש צלח, איך אומרים לו מילה טובה שמעבר לאבדן הכספי לא ירגיש כשלון, שלא ירגיש כאדם שלא הצליח במה שכל כך תכנן והיו לו כוונות מרחיקות לכת לשגשוג והצלחה...
    במקום זה רק הפסד של זמן יקר, מתח רב, איבוד תקווה, הרבה ייאוש. וכסף רב שנעלם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כשלון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כשלון - תגובה

רוני פרישוף
    26/05/2012

שלום לך,

ראשית אני משתתפת בצער ובאכזבה, ומחזקת אותך על רצונך להיות שם לחזק ולעודד.

נראה לי שלא המילים עצמן הן המעודדות, אלא בעיקר המסר המועבר באמצעות הנוכחות הטובה, האמונה, הרצון הכנה להושיט יד והאהבה. אם יש לך את כל אלו, האמיני ביכולתם לחזק ולהיטיב.

לגבי תוכן העידוד, זה מאד תלוי בך, באותו אדם, ובסוג הקשר שלכם. יש כאלו שרק רוצים שיבינו לליבם (זה מאד קשה, אני מבינה..). יש הנעזרים באמונה מסוגים שונים (הכשלון כנסיון/שיעור/חוויה שאפשר ללמוד ולצמוח ממנה, ירידה לצורך עלייה, הכל משמיים וכיוב..), יש הנעזרים בחיזוק אישי (האדם בך הרבה יותר טוב וחשוב מאשר הכסף, העיקר שניסית מי שלא מנסה לא טועה, אתה חי בדרך שלך גם אם יש לה מחיר לפעמים, וכיוב'). יש כאלו שמתעודדים מלהביט אל העתיד (אתה אדם מוכשר וההצלחה תגיע בהמשך, קשה עכשיו אבל הכל יהיה בסדר). אולי אפשר לעזור עם עזרה קונקרטית, כמו סיוע בפירוק העסק, בתמיכה במשפחה וכו'. בטח תוכלי לחשוב על הרבה כיוונים נוספים.

אבל כאמור, העיקר הוא הליווי והנוכחות הכנה.

כל טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו