מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דאוןרוית31/05/2012
בת 37 בריאה,נשואה+....עובדת ובאופן כללי חיה באושר.
מידי פעם יש לי ירידה במצב הרוח דבר אשר משבש את היחס עם בעלי כי הוא לא מרים אותי אלא נכנס איתי לדאון בטענה שזה משפיע עליו.
זה משפיע עליי בד"רכ עד יומיים שלושה ואז זה מסתדר.
בימים הללו אני ממשיכה לתפקד רגיל:עובדת,ילדים הכל רגיל אך לא מדברת כמעט,סגורה ונראית בדכאון ועצובה.
מה עושים עם זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דאון - תגובה
דניאל זק31/05/2012שלום רונה.
דבר ראשון שעולה מתוך דברייך הוא שיש לך בסך הכול חיים טובים, ואפילו רגעים של אושר. הרבה אנשים היו שמחים אם היתה להם אפשרות להגדיר כך את עצמם. מהבחינה הזו מצבך בהחלט טוב. העניין הוא שבכל זאת ישנם ימים שתוקפת אותך תחושה שלילית, והחיים אז נראים אחרת. חבל לי שאת סובלת מכך.
קשה לדעת מכאן מה הרקע לתחושות השליליות שתוקפות אותך - האם זו התקופה הנוכחית שמלחיצה ובשנים קודמות הרגשת אחרת; האם יש משהו שמטריד אותך תמיד מאחורי הקלעים ושבדרך את כלל משתדלת להתחמק ממנו (למשל: בנושא ההתקדמות המקצועית שלך, או ביחס לקשר הזוגי שבו את נמצאת); אולי משהו בגידול הילדים הפך להיות מעיק לאחרונה.
מעבר לבעיות ספציפיות, ייתכן שאת מבטאת בהרגשה שלך משהו בסיסי, שקשור לטבע של החוויה האנושית. נדמה לי שכל קיום אנושי מכיל פערים שאי אפשר לבטל בין מה שרצוי לבין מה שמצוי, בין הציפיות שלנו לבין מה שבסופו של דבר מתגשם במציאות.
לבירור מעמיק יותר אפשר לפנות לשיחות ייעוץ, או לנסות אפילו עם אדם קרוב קצת "לאוורר" את התחושות ולהרגיש פחות לבד (אני מבין שבשלב הנוכחי בעלך אינו הכתובת המתאימה, אבל ייתכן שיש אחרים בסביבה שיהיו יותר קשובים).
בכל מקרה, מקווה בשבילך שתוכלי למצוא משמעות וטעם בדברים שבכל זאת השגת לעצמך, ושתצליחי לצמצם את השפעתם של הימים הפחות מוצלחים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו נוסף
רוית01/06/2012ראשית תודה רבה על המענה המהיר והמקצועי.
שנית,בעלי הוא כן אדם לשיחה ולהתיעצות אבל....בסופו של דבר זה חודר אליו ואז אני צריכה להתחיל לטפל בו ולא בי-אז בשלב הזה כאמור עדיף לא ממש לשתף.
שנית,יש דברים מאוד נכונים במה שאמרת,ויתכן שבגלל שעד הגיל הזה [37] עברתי המוןןן בחיים....וכנראה כרגע זה צף. גם צף משהו מאוד מוזר:
אני מרגישה שהחיים זה מרוץ של נניח 10 קילומטר ואני היום הגעתי לאמצע המרוץ,עוצרת ואומרת לעצמי רגע...מה עשית טוב ומה פחות טוב וקדימה תתחילי לתקן ואז אני מגיעה לתובנות של:למה לעבוד קשה? איפה אני? וכ"ו.....
וזה תוקע אותי-העבר! המה לא הספקתי,לא ראיתי,לא מימשתי,לא ביליתי וכו.....
היום מאוד משתדלת כן לתקן אבל העבר כאן,קיים ומטריד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו נוסף - תגובה
דניאל זק01/06/2012שלום שוב, רונה.
נכון, ככל שמתקדמים בחיים כך עולות המחשבות על אפשרויות שבהן לא בחרנו, ואנו נדרשים לחשיבה עצמית על המתווה הכללי של חיינו כפי שהם.
מאחל לך המשך בירור עצמי וקבלה עצמית (ככל שרק ניתן!) בהמשך הדרך.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה שאני מתערבת
חציונית07/06/2012פשוט יש לי בת בגילך ובמצב דומה. לא נראה לי שטיפול יעוצי יעזור לך. רק יוציא ממך המון כסף. את יכולה דרך רופא המשפחה לקבל את הפרוזאק הישראלי - ותאמיני לי - זה יסדר לך את הראש, את העננות, את האפרוריות. אם עזרתי לך דייני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)