עזרה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עזרה
    דניאל
    31/05/2012

אני הומו..עדיין בארון.. כרגע אני כבר בן 22...ואני נמצא בהתלבטות ממש קשה ובתסכול שלא עוזב אותי.. במצב המשפחתי שלי כרגע אין סיכוי שאני אהיה מוסגל לצאת מהארון.לא עכשו ולא בעתיד.. אני יודע שיגרם נזק נפשי קשה לכולם (במיוחד להורים).עוד סיבה שאני לא רוצה לצאת מהארון זה כי אני רוצהלהתחתן ולהקים משפחה כמו כולם.לא להשאר בודד..אבל עדין אני לא מוצא את עצמי מתחתן ומתאהב עם אישה.. עוד משהו שמאוד מפריע לי,אין לי חברים אני נמצא כמעט כל הזמן בבית(פרט לעבודה).. אני כמעט ולא יוצא או מבלה.. ואין לי אף חבר קרוב שאני אוכל לספר לו מה אני מרגיש. אני מרגיש ככ עצוב וריקנות והחיים שלי קשים ואני לא יודע איך להתמודד עם זה ומה לעשות..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה - תגובה

דניאל זק
    31/05/2012

שלום דניאל.

בדבריך אני מבחין בין שני נושאים שונים, שאולי בכלל אינם קשורים זה לזה - הנטיה המינית שלך, והבדידות. בשני נושאים אלו כדאי לעשות מאמץ כדי לשנות את הרגשתך ולחשוב מחדש על עמדותיך המוצקות - למה בעצם אין לך חברים? האם ההתכנסות פנימה היא באמת הפתרון היחידי שאפשרי עבורך? ובעניין השני - האם באמת ייגרם נזק נפשי קשה בעקבות יציאה מהארון? האם לא ניתן להקים משפחה גם מתוך קשר בין שני גברים, או באמצעות פתרון יצירתי כלשהו?

טוב מאד שפנית לכאן, כי אולי בכך אתה מתחיל את הדרך לחיים הרבה יותר טובים עבור עצמך.

בקשר לנטיה המינית, נדמה לי שישנם ארגונים רבים שישמחו ללוות אותך ולסייע בכל מה שדרוש לך - סיוע טלפוני, פגישות ייעוץ, פורומים קהילתיים ומפגשים קבוצתיים. חפש "ארגוני סיוע לקהילה ההומו-לסבית" ואולי תוכל למצוא ארגון שייראה לך מתאים. אל תהסס ועשה את המאמץ הדרוש כדי להתחיל שם בבירור יסודי של השקפות עולמך ביחס לנושא זה.

בקשר לבדידות, האמת היא שזה עניין שנשמע יותר מדאיג, כי בדידות ממשית שבה אין אף חבר שאפשר לפנות אליו היא מצב קיומי קשה, אולי אפילו מסוכן. קשה מאד גם להיחלץ לבד מהנטיה להתבצרות בתוך עולם פנימי וגם כאן נראה לי שתוכל להיעזר רבות באחרים, אולי במסגרת טיפולית - פרטנית או קבוצתית.

מקווה שתשובתי תדרבן אותך לפנות לעזרה, ושבסופו של דבר תוכל לחיות חיים מלאים יותר, שבהם תהיה שלם יותר עם עצמך ועם בחירותיך.

שיהיה בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דניאל
    31/05/2012

לגבי היציאה מהארון-בלתי אפשרי מבחינה משפחתית.. הסבל שיגרם הוא באמת גדול מאוד.
    לגבי להקים משפחה עם גבר-אני אהיה חייב לצאת מהארון בשביל זה..
    אני בא ממשפחה מסורתית -דתית.הם בחיים לא יקבלו את זה.. הגישה שלהם מאוד נגד......
    לגבי זה שאני לא מוצא את עצמי מבחינה חברתית-יכול להיות שזה קשור בדברים שקרו לי בעבר(היו אנשים שהחשבתי לחברים ממש טובים שלי והתברר לי שזה לא הדדי)..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

דניאל זק
    31/05/2012

שלום שוב, דניאל

בסדר גמור.

הפואנטה של דבריי היא שלא כדאי להישאר לבד עם ההתלבטויות, אלא למצוא מסגרת מתאימה לברר יותר לעומק את מצבך ואת האפשרויות השונות שבפניך, מתוך תקווה שניתן יהיה לקיים חיים טובים יותר בעתיד עבורך.

לבד קשה לעשות את זה, ואני חוזר וממליץ לפנות לעזרה למקומות השונים האפשריים.

שיהיה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו