מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זמןמתוסבכת01/06/2012
אני לא מצליחה ליעל את הזמן שלי
ואז אני בבאסה מזה, אני בתקופה לחוצה עם לא מעט מחוייבויות ודברים שעליי לעשות
ואני מודעת שאם אתרכז שעתיים או יותר אז אתקדם ואסיים דברים
או מצד שני אם אנצל שעה וחצי לעיסוק במשהו שעושה לי טוב ארגיש טוב יותר וארצה להתרכז יותר במטלות.
אבל כמו דוגמת הבוקר שקמתי לפני הזמן והנה עברו להן 3 שעות בלי שעשיתי כלום
עוד כשעה אלך למופע ,וזה משאיר לי זמן לא פה לא שם... אולי רק לקריאה ואני מאוד נהנת מהקריאה,
אבל במקום לנצל את השעות שהיו לי ללכת להתאמן ואז ללמוד קצת אפילו הקצת כבר יהיה יותר משמעותי, או רק ללכת ולעסוק במשהו נחמד
אני מעבירה חלקים גדולים מהזמן שלי בלמלמיות שגורמת לי להרגיש רע
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן - תגובה
רוני פרישוף01/06/2012הי מתוסבכת,
עצם זה שיש לך מחוייבויות ופעילויות מרובות מלמד שחייך עשירים, ואת אדם פורה ושואף קדימה. אנשים רבים מתמודדים עם בעיות של ניהול זמן, משמעת עצמית, קביעת סדרי עדיפויות וכיוב', כשבבסיס עומדת הדילמה אותה את מתארת, כיצד לאזן בין עשייה לרגיעה, בין השקעה בחובות לבין פעילויות פנאי מתדלקות, איך להציב מטרות ולוחות זמנים, ואיך לעמוד בהם בלי הסחות דעת ושינויי דעה. אולי ברקע יש גם קושי רגשי מעט יותר עמוק, כמו פחד מכשלון/הצלחה, חוסר אמונה בעצמך או בדרך, חוסר אנרגיה נפשית, פחדים וכיוב'.
שפע עצום של חומרים, ספרי הדרכה מקצועיים ופופולריים ואתרי ייעוץ באינטרנט נועדו למטרות אלו ממש. בעשורים האחרונים פותחו אסטרטגיות, שיטות ומיומנויות לניהול הקשיים אותם את מתארת. החומרים האלו כוללים אסטרטגיות של ניהול זמן וסדר יום, תיכנון והתארגנות, הבניית משימות, דרכים לשיפור המשמעת העצמית וכוח הרצון, דרכים לקביעת יעדים וסדרי עדיפויות בחיים וכו'.
אם את רצינית במחוייבותך לעצמך, כדאי לגשת לחנות ספרים ולמצוא ספר או שניים המדברים אל ליבך, ולדבוק בעצותיהם. גם בעזרת חיפוש בגוגל תמצאי שפע של חומרים והדרכות (לא כדאי להתפזר יותר מדי, אלא לזהות מה מתאים לך, ולדבוק בו לתקופה מסויימת).
אם העבודה העצמית יותר קשה לך, אפשר להעזר באימון אישי, או במקרה שיש לך הפרעת קשב וריכוז (שגם היא מולידה קשיי התארגנות), להתנסות בהוראה מתקנת אצל מומחים לעניין.
אם ה"מתוסבכת" נובע להרגשתך ממקור רגשי עמוק יותר, בהחלט שווה לנסות טיפול פסיכולוגי, שיחזק אותך ואת נחישותך להתמיד במסלול בו בחרת.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)