אמא במשרה מלאה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אמא במשרה מלאה
    חציונית
    04/06/2012

אני אשה בת 62. אמא וסבתא. גרה לבד ואוהבת את זה מאד. מטופלת באנטי-דכאוניים כבר שנים. יש לי תחומי עניין ואני שמחה בחלקי. הבעיה שלי היא - רגישותי למה שילדי אומרים לי ולהתנהגותם אלי. בת אחת לא דיברה איתי שנים, והשאר עושים לי ברוגזים לתקופות שונות, בידעם שאני ממש סובלת מכך, עוד מילדותי. כל נושא, קטן כגדול, נושא אופי רציני ותוצאות של ניתוק. אני מוצאת את עצמי עצובה, בוכה, מיואשת, מחליטה החלטות "רעות". אשמח לשמוע מכם מה עושים . תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמא במשרה מלאה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמא במשרה מלאה - תגובה

רוני פרישוף
    04/06/2012

שלום חציונית,

את מתארת תחושות של רגישות, פגיעות ונטייה להעלב עוד מילדותך. יתכן כי רגישות זו גרמה לך לחולשה נפשית, בגללה את לוקחת כבר שנים כדורים נוגדי-דכאון.

לילדייך ישנן כנראה טענות רבות כלפייך כאמא וכסבתא. מן הסתם, חלקן מוצדקות יותר וחלקן פחות. אני מאמינה כי כוונתם היא לא לפגוע ולהעליב אותך, אלא הם מנסים להעביר לך מסר כלשהו. סביר מאד שהתלונות או הכעסים הם נסיון לתקן את מה שמרגיש לא טוב ביחסים.

לדעתי, כדאי לך להעזר בטיפול נפשי, כדי לפתור את עניין הדכאון לא רק בעזרת תרופות, כדי לחזק את רגישותך, וכדי ללמוד להתמודד עם טענות ילדייך בצורות יעילות יותר. המטפלת תעזור לך להבין מה רוצים ממך ילדייך, איך להכיל את הכעס שלהם מבלי להיפגע כל כך, איך להשמיע את קולך וצרכייך, ואיך אפשר לבנות את היחסים בצורה חמה וטובה יותר. ברוגזים ונתקים מתרחשים כאשר אין כלים טובים יותר להתמודד עם פערים וכעסים. תוכלי לרכוש כלים כאלו, ובעזרתם לשפר מאד מאד את היחסים במשפחה, וזה בדוק!

טיפול בחינם או מסובסד תוכלי לקבל בקופ"ח או מרפאה לבריאות הנפש. ייעוץ לענייני משפחה תוכלי לקבל בעמותות, ארגונים כמו נעמ"ת ומחלקת הרווחה בעירייה.

כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה מקרב לב על תשומת הלב

חציונית
    05/06/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו