מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- היפוכונדריהאירנה07/06/2012
שלום רב,
לפני שבועיים עשינו על האש עם חברים.
אחרי מספר ימים התברר שאחד מהמוזמנים, שלא הכרנו לפני חולה אידס.
מאז אני עוברת סיוט אמיתי.
קראתי באינטרנט שזה לא עובר דרך מזון, שימוש בכלים וכו', אך אני עדיין בפאניקה.
כל הזמן סובלת מגלי חום, כאבים בגוף, בחילות וחולשה כללית.
מצאתי כבר אצלי בלוטות לימפה.
אני פשוט מרגישה חולה.
הדופק שלי 120 קבוע.
אני לא מצליחה לאכול ובכלל לתפקד.
הייתי אצל רופא משפחה שהסביר לי שאין הדבקה בדרך שאני שאני מתארת, שום דבר לא עוזר.
מה לעשות? איך להירגע ולהפסיק לחפש תסמינים?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוכונדריה - תגובה
דניאל זק07/06/2012שלום אירית.
חבל לי שאת מוטרדת כל כך באופן שאת מבינה שהוא מוגזם. בואי ננסה לחשוב מה יכול להרגיע אותך:
קודם כל - מידע. איני רופא בהכשרתי, אבל פנית לרופא המשפחה, וליתר בטחון את יכולה גם לפנות לרופא עור ומין, או אימונולוג, ובכל מקרה לעשות עוד כמה חודשים בדיקת דם לגילוי HIV. מידע נוסף אולי תוכלי למצוא בארגונים כמו הועד למלחמה באיידס, ואני מניח שישמחו שם לספק לך מידע עדכני ואמין בעקבות פניה טלפונית או אינטרנטית אליהם.
אחרי שתקבלי מידע נוסף ייתכן מאד שמשהו אצלך יירגע. מלבד זאת, שווה לברר האם הדאגה מהידבקות קשורה דווקא למחלה הזו, או שזה מאפיין אותך גם במצבים אחרים. האם יש משהו במחלה המסוימת הזו שמרתיע אותך במיוחד? גם כאן, ייתכן שתמצאי בארגוני סיוע כמו הועד למלחמה באיידס מקום מתאים לדבר על זה או לצ'טט.
ייתכן שמשהו בדאגה מפני המחלה המסויימת הזו מעורר אצלך חרדה מיוחדת, מפני שבאמת היא מסמלת עבורך ועבור רבים אחרים סכנות מסוגים שונים - חריגה מינית, סכנות של מוות, ובאופן כללי אימה מפני כל מה שאינו בשליטתנו המוחלטת.
אם את מודאגת מאד כל פעם מנושא רפואי אחר, ובאופן שמאד מקשה עלייך לנהל חיי יומיום רגילים, כדאי לקרוא קצת על הפרעות כפייתיות-טורדניות ולחשוב בינך לבין עצמך או עם מישהו מקרובייך האם כדאי לנסות טיפול - תרופתי, או בשיחות.
מאחל לך שהדאגה שלך תתמתן, ושאולי בכל זאת מעז ייצא מתוק: שאולי מתוך הבהלה שאחזה אותך תוכלי לצאת מחוזקת יותר - לפעמים תקופה כזו של מחשבות מאפשרת לנו ללמוד לקבל את סופיותם של החיים ולקבל את מוגבלותנו האנושית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)