מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מצב משפחתידניאל10/06/2012
שלום, אני בן עשרים והתחתנתי לפני כחצי שנה בעקבות הריון לא מתוכנן של חברתי, חיי הנישואים שלנו נהדרים ואני אוהב אותה מאד אבל אני מרגיש כאילו המשפחה שלי לא מקבלת אותה כמו שהייתי רוצה.
אני פונה אליכם בעקבות סיפור שקרה ביום שישי שבעצם עבר את הקו האדום והתפוצץ לכולם בפנים, אולי תוכלו לעזור לי או לתת עצה כיצד עלינו להמשיך הלאה.
קודם כל, ואני חושב שזה מאד חשוב לציין, אני האח הקטן ותמיד רדפה אותי ההרגשה שאני גלגל לא רצוי במשפחה, שהביאו אותי לעולם מתוך חוסר ברירה ולאף אחד כבר לא היה כוח להעניק לי תשומת לב או אהבה, שהיו מטרטרים אותי לנקות אחרי כולם ומאשימים אותי בכל רע שקורה.
למשפחתנו מנהג קבוע של ארוחת יום שישי ובה הוריי מכינים ארוחה וכולם נפגשים, אחי הגדול כבר מזמן לא משתתף בארוחות כי הוא לומד, כי יש לו חברה, כי אלוהים יודע מה הוא אפילו לא צריך תרוץ. אחותי משתתפת כשמתחשק לה.
ביום שישי הזה אשתי לא הרגישה טוב, ולא יכלה ללכת לארוחה ואני החלטתי שבתור בעלה אני צריך להישאר אתה בבית ולדאוג לה. המשפחה שלי לא רק שקיבלו את זה בצורה קשה שהפתיעה אותי, הם צעקו וכעסו, פתאום התפרץ נושא שמעולם לא נרמז אפילו, הם האשימו את אשתי בכך שמרחיקה אותי מהם ואמרו שעם היא לא מרגישה טוב שלא תבוא אבל אני חייב.
זה נגמר כמובן בזה שלא הלכתי, אני נשוי ויש לי אחריות לאשתי שהיא בהריון מתקדם. והם החליטו בעצמם שיבואו למחרת אלינו.
למחרת אשתי עדיין לא הרגישה טוב ואמרה לי, ובכנות, שהיא לא רוצה שהם יבואו כי לא תרגיש בנוח. ושוב כשאמרתי להם הם קיבלו את זה קשה, צעקו עלי, הטיחו בה האשמות והתנהגו בגועליות.
חשוב לציין, שאין שום צדק להאשמות שלהם, אשתי יותר ממני משתדלת לשמור על קשר עם משפחתה ומשפחתי, משכנעת אותי לבוא לבקר את שני המשפחות בכל רגע פנוי שיש לנו ומאד משתדלת ומשקיעה בשביל משפחתי, היא בכתה במשך יום שלם ואמרה שעד כה חשבה והרגישה בתור חלק מהמשפחה ולעולם לא הייתה חושבת שהם שונאים אותה כך.
חשוב לי שיהיה שלום בינה לבין משפחתי וכואב לי שכך הם גרמו לה להרגיש, בסופו של דבר הם באו ביום שבת, אשתי נשברה ואמרה שעדיף לה לא להרגיש בנוח מאשר שהריב המטומטם הזה יימשך, אמי שיש לה אופי לא מתחשב ושתלטני לא הפסיקה לציין בפני אשתי שהיא נראית יותר טוב ממה שהם חשבו, היא באה ביציאות של "כשהייתי בהריון גרנו בקומה שלישית ולא הייתה לי בעיה לרדת במדרגות" (זה בעקבות כך שלאשתי קשה מאד לרדת כרגע במדרגות בגלל כאבי גב מאד חזקים)
אשתי נפגעה מאד, ואני רואה אותה היום משתדלת להתרוצץ ממקום למקום ולא נחה לרגע למרות שהרגשתה רעה מאד, כשאני מנסה להעלות את הנושא היא מתפרצת בדמעות ואומרת שהיא לא מספיק טובה.
ניסיתי לדבר עם הוריי, לא רק אתמול, אלא בשנים האחרונות גם, ולהסביר שאני כבר לא ילד קטן. אתמול ניסיתי להסביר שאני נשוי ויש לי אחריות ואי אפשר שהמצב יהיה כזה, אם הם גרמו לאשתי בהריון לבכות שני לילות ברצף...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
דניאל10/06/2012מה יהיה כשיהיה לנו ילד ולא נוכל להתחייב לבוא מתי שהם רוצים?
האם כל פעם הם ינסו להשיג מאיתנו את הדברים כך?
אני נפגע כי אני יודע בוודאות שעם מישהו אחר (אחי או אחותי) היו מרגישים רע, ארוחת יום שישי הייתה מתבטלת או עוברת ליום אחר, אני נפגע כי לוחצים עלי כאילו הייתי ילד קטן ומשחקים במצפון שלי.
האם הם עד כדי כך שונאים את אשתי? ואיך אני יכול לגרום להם להבין שאני כבר לא ילד ויש לי מחויבות כלפי אשתי והילדה שהולכת להיות לנו, אני לא רוצה שאחרי הלידה הם ישתלטו כך על חיינו ובכל פעם שלא נסכים למשהו הם ישברו אותנו ככה.
שיחות לא עוזרות.
ובמיוחד אני מפחד מאמי, ברגע שהיא מחליטה משהו, מצידה שהעולם יתהפך אבל הכל יילך בדרך שהיא רוצה. עכשיו היא בוויכוח רציני עם אשתי בגלל שאשתי רוצה לקנות דברים חדשים לתינוקת ואמי אומרת שזה בזבוז כסף ופיגור וצריך לקנות דברים מיד שנייה.
אני לא רוצה לריב עם אף אחד אבל אני רוצה לגרום למשפחה שלי להתחיל לחשוב בהגיון.
הכי פוגע בי שעם אחי לא רוצה להגיע לארוחת שישי, הוא אפילו לא צריך להסביר למה ופשוט לא מגיע, וזה בסדר מבחינתם כי הוא "בוגר" ויש לו עניינים משלו, אבל אני צריך בכל פעם לשכנע אותם ולהסביר להם שאשתי לא מרגישה טוב ויש לה ככה וככה, כשבעצם היא נשברת מזה שאנחנו כל הזמן צריכים לספר לכולם מילה במילה את מה שעובר עליה ומה כואב ומה רע לה, רע לה עם עצמה היא מתמודדת עם קשיים נפשיים בגלל שינויי הגוף שאליהם היא לא רגילה, וזה פוגע בה לחלוק את צרותיה עם אחרים.
אבל עם לא אספר להם שהיא הקיאה, שהיא לא מצליחה לשבת על כיסא, שכואבות לה הצלעות וכו' הם פשוט ילחצו עלי ויצעקו.
תודה רבה למי שקרא את זה עד הסוף ויוכל לנסות לתת לי כיוון או רעיון לאיך משנים את המצב האבסורדי הזה, שיהיה לכם שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב משפחתי - תגובה
רוני פרישוף10/06/2012שלום,
השבנו לך עשרות פעמים בשנים האחרונות.
הבהרנו שלא נוכל ללוותך בפורום, וכי מצוקתך מחייבת טיפול מקצועי בטרם הלידה.
פנייה בכינויים משתנים לא יכולה להוות פתרון.
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)