מתלבטת אם להתחיל טיפול לפעוטה בת 3

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מתלבטת אם להתחיל טיפול לפעוטה בת 3
    הילה
    12/06/2012

שלום.
    יש לי ילדה בת 3. מאז היותה תינוקת שמנו לב שהיא רגישה ביותר. בהתחלה זה היה לקולות וצלילים ובהמשך זה יותר התבטא בתגובות קשות לשינויים שחלים בחייה.
    הדבר מתאפיין אצלה בחוסר שטף בדיבור (שבא והולך לסירוגין עם כל שינוי שהיא חווה), במכות ונשיכות בגן (גם כאן- בא והולך לסירוגין).
    הילדה בסה"כ מקבלת הרבה תשומת לב חיובית, מתייחסים אליה תמיד כבוגרת ומאוד משתדלים להציב גבולות בצורה נעימה אך אסרטיבית.
    שאלתי היא- איך אני יודעת אם המצב הזה שהיא נמצאת בו מצריך ייעוץ עם פסיכולוג ילדים? האם זה לא טבעי שילד, שהוא יותר רגיש, פשוט יחווה שינויים בצורה קצת יותר חזקה? והאם יש צורך להכניס אותה למעגל הזה, שכן זה עלול לשדר לה שאכן יש איזו בעיה?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתלבטת אם להתחיל טיפול לפעוטה בת 3 - תגובה

דניאל זק
    13/06/2012

שלום הילה.

לפני הכול, חשוב לי לציין שתחום המומחיות שלי אינו טיפול בילדים, וכדאי להפנות את שאלותייך גם לפורום פסיכולוגיה ילדים באתר זה.

מעבר לכך, אני רוצה להביע את הערכתי הגדולה לאופן שבו את מתארת את הבעיה, ואת תחושתי האינטואיטיבית שאת פועלת כהורה מיטיב, שיודע להיות הורה: שמסוגל להתבונן במצוקותיו של ילדו בדאגה אך גם באופן קונסטרוקטיבי מבלי להיגרר להכחשה או אשמה.

ככל שידוע לי, ניתן לפנות לייעוץ מקצועי ולבקש לפני הכול לעבור אבחון, עוד לפני שמחליטים על תחילתו של טיפול. ישנם סוגי אבחונים שונים, ואולי הטוב ביותר יהיה להיעזר באיש מקצוע - פסיכולוג קליני עם התמחות של טיפול בילדים, או פסיכולוג התפתחותי. אפשר גם לפנות למכונים להתפתחות הילד ולבקש שם להתאים את סוג האבחון הרצוי.

בכל מקרה, על פי מה שאת מתארת, כדאי לפנות לעזרה מקצועית, לפחות כדי לקבל משוב מעמיק יותר על מצבה של הילדה. אל תשכחי שגם כאשר פונים במטרה להתחיל טיפול, נהוג לקיים כמה פגישות-רקע ראשונות עם ההורים (וממשיכים להיפגש איתם לאורך הטיפול מעת לעת). בפגישות אלו תוכלו להעלות את הלבטים שלכם ביחס לעצם הצורך בטיפול.

מקווה שהדברים יסתדרו לטובה ומאחל לכם בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו