מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם אפשר להתרפא מהתקף פסיכוטיבן13/06/2012
האם אפשר להתרפא מהתקף פסיכוטי או מסכיזופרניה ללא תרופות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר להתרפא מהתקף פסיכוטי - תגובה
רוני פרישוף14/06/2012בן יקר,
נראה לי שסיפור ארוך וכואב מסתתר מאחורי שאלתך הקצרה..
התקף פסיכוטי וסכיזופרניה אינם אותו דבר. התקף פסיכוטי יכול להיות קצר וחד פעמי, למשל על רקע שימוש בסמים, או סיבה אחרת, ותיתכן החלמה ספונטנית ממנו, או החלמה בעזרת שיחות.
סכיזופרניה היא מחלה כרונית, שאפשר לאבחן אותה רק לאחר זמן משמעותי שיש בו אפיזודות של הזיות ו/או מחשבות שוא ומאפיינים נוספים.
ככל הידוע לי, מחלת הסכיזופרניה אינה ניתנת לריפוי מלא. ניתן להקל מאד על תסמיניה ולחיות חיים איכותיים ובריאים באמצעות שילוב של טיפול תרופתי עם תמיכה רגשית ושיקומית.
לא נראה לי שפסיכותרפיסט רציני יוכל להציע ריפוי מסכיזופרניה בכלל, וריפוי מהמחלה ללא תרופות בפרט. כמובן שאפשר להציע טיפול נפשי ותמיכה רגשית בחולי סכיזופרניה, גם כאלו שבוחרים מסיבותיהם לא לקחת טיפול תרופתי (עד לרגע, שעלול להגיע, שבו יש צורך בטיפול אישפוזי).
אתה יכול לשאול שאלתך גם בפורום פסיכיאטריה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)