מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפולחגית15/06/2012
שלום רוני, שלום דניאל
התחלתי טיפול לפני ארבעה וחצי חודשים. אני מאוד קשורה לפסיכולוגית, היא כל כך משמעותית!!! ככל שאני יותר זמן בטיפול, משבוע לשבוע, אני מרגישה כאב וחרדה שמקורם בעובדה- שככל שחולף הזמן שאני יותר בטיפול אני למעשה מקצרת את הזמן שעוד נותר לי...למרות שזה טיפול דינאמי ולא דובר על פרידה ואני יודעת שיש עוד זמן, זה בכל זאת מפחיד כל כך. חוששת מפרידה,לא יכולה לחשוב על זה, איך אסתדר בלעדייה? מי יבין? מי יחזק? מי יקשיב? יש לי בעל, ילדה, משפחה, עבודה שאני מאוד אוהבת, חברים ועדיין, אני צריכה את הטיפול הזה בשביל לשרוד עם כל כך הרבה כאב ופחד של כל כך הרבה שנים...אני מפחדת נורא שהיא תנטוש אותי, אני מפחדת נורא להיפגע ממנה, אני גם חושבת לפעמים אם בכלל האמפטיה שאני מקבלת ממנה היא אמיתית, כי מוזרה לי התחושה הזו של ההבנה, והקבלה ללא שום תנאים, לא מכירה את התחושה הזו ופתאום זה קורה ובעוצמות גבוהות, היא תמיד כל כך בשבילי, כל כך אמפתית, כל כך אכפתית, כל כך מבינה ואולי זה לא באמת ככה??למה אני חושבת על כל הדברים האלה בכלל???לא חסרות לי בעיות, למה אני עוברת את כל זה...אני יודעת שאני צריכה לדבר איתה על כל זה. אבל בכל זאת,בבקשה, תעשו לי קצת סדר בבלאגן!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול - תגובה
רוני פרישוף15/06/2012שלום לך חסרת שם יקרה,
ברכותי על התחלת הטיפול. איזה יופי שמצאת לך מקום חם, מקבל ובטוח, ושיש לך כימיה מצויינת עם המטפלת. אני בטוחה שהיא נהנת מהקשר ההדוק לא פחות ממך.
התגובה שלך לראשית הטיפול מאד עוצמתית. הדבר מעיד על כך שאת בשלה לתהליך, ושנימי נפשך חשופים. את מתארת רגשות של חום והכלה, אך גם חששות מפני תלות נטישה ופגיעה.
אלו כמובן תגובות טבעיות ושכיחות בתחילת קשר טיפולי. השאלות שאת מעלה הן אמיתיות ובעלות משמעות, וכלל לא "סתם". את אישה נבונה, ורוצה לבסס בתוכך תחושת ביטחון, אמון והיכרות, בטרם תיקשרי ותפקידי את נפשך במלואה.
בנוסף, יתכן כי התחושות המתעוררות בך מהדהדות תכנים מעולמך הפנימי. שאלות לגבי תלות, פגיעה, נטישה, חוסר כנות, זמניות ה"טוב" ועוד. חשוב מאד לפתוח את הדברים בטיפול ולעבד אותם. מנסיוני, עבודה הנעשית על ה"כאן ועכשיו" של הקשר הטיפולי היא בבחינת "הכה בברזל בעודו חם", והיא העבודה הכי חווייתית ומשמעותית.
לגבי משך הטיפול, טיפול דינמי יכול להיות ממושך ואף רב שנים. אם יש עניין מציאותי שבעטיו ידוע שיהיה צורך לקצוב את הטיפול (למשל עניין כלכלי, או תקופת העסקה של המטפלת במקום ציבורי), רצוי לדבר על זה כבר מההתחלה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוני- תודה!!!!
חגית16/06/2012תודה רבה על התגובה,המילים שלך ממש גרמו לי להיות רגועה, נינוחה, אפילו הצלחתי לחייך:) אני מגיעה אלייה כרגע דרך ביטוח של קופ"ח ולאחר מכן זה ימשיך באופן פרטי אז אין הגבלה של זמן מבחינת העסקתה של המטפלת במקום ציבורי וגם מבחינה כלכלית, יש לי תמיכה מלאה של ההורים וגם הבטחתי לעצמי שכסף לא יעצור אותי מלטפל בעצמי (אני תמיד משווה את זה לאם הייתי חלילה מקבלת איזושהי מחלה ורק טיפולים יקרים היו יכולים להציל אותי...אז בטח הייתי משלמת עבורם כדי לחיות וכדי להיות בריאה, זה בדיוק אותו דבר מבחינתי, אני חייבת את הטיפול הזה כדי לחיות ולהיות "בריאה" נפשית...
תודה לך
שבוע טוב
(עדיין בלי שם)...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)