חלומות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חלומות
    מאי
    15/06/2012

שלום,
    לאחרונה אני חולמת בתדירות גבוהה חלומות ששני נושאים מרכזיים חוזרים בהם:
    הריון ולידה,ואונס(כל נושא בפני עצמו).

הלילה לדוגמא,חלמתי שאני בהריון,ושאני ממש מפחדת מהלידה ומהכאב המלווה.
    נכנסתי להריון בטעות,ואני ממש לקראת תאריך הלידה הצפוי,אני מנסה לברר עם אנשים שכבר ילדו מה אני צריכה לעשות,אבל אף אחד לא ממש מבין או עוזר.
    הרגשתי שהרחם שלי כאילו חוסם אותי,ופחדתי בהוא פשוט יחסום את היציאה של העובר לעולם..

בלילה לפני כן חלמתי שאני אחרי אונס,האונס עצמו לא הופיע בחלום,אני זוכרת שהרגשתי כנועה וחסרת אונים.
    העניין הוא שאני זוכרת שהרגשתי שנאנסתי,אבל אני לא בטוחה שהיה מדובר באונס במובן המיני,אולי פשוט הרגשי שאני נאנסת לעשות דברים שאני לא מעוניינת בהם.

כבר תקופה ששתי הנושאים הללו חוזרים על עצמם בחלום בווריאציות שונות...
    מה לדעתכם זה אומר?

תודה.

(ואגב,אני בת 18)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חלומות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חלומות - תגובה

רוני פרישוף
    15/06/2012

שלום מאי,

אני מודה לך ששיתפת אותנו בדבר כל כך אישי ויקר. חלום הוא חלון אל הלא-מודע, ודרכו את יכולה "להציץ" אל תכנים המעסיקים אותך עמוק בפנים.

החלום הוא בדרך כלל סמלי. כלומר הדימויים בחלום מייצגים משהו מעבר להם (למשל, אונס יכול לסמל תחושה שאת נכפית למשהו, לאו דוקא אונס קונקרטי, ולידה יכולה לסמל יצירה, אחריות, שינוי, משבר, ועוד.).

דוקא בגלל שהחלום הוא כל כך אישי ופרטי, לא אוכל לפרש לך אותו מבלי להכירך לעומק, ומבלי לשמוע את האסוציאציות החופשיות שלך לגבי החלום.

סביר שכנערה אשר הופכת לאישה, הינך עסוקה בשאלות של מיניות, פריון, יצירתיות ואוטונומיה לעומת כפייה, פתיחות לעומת סגירות, צמיחה וכאב, השתייכות לעומת בדידות, תלות לעומת עצמאות. נסי לשאול את עצמך מה החלומות מזכירים לך, מה כל דימוי מסמל עבורך, בעקבות מה בחייך מופיעים החלומות החוזרים, איזה משאלות ופחדים הם מסמלים, מה הכוחות שיש לך כדי להתמודד עם הקונפליקט המופיע בחלום וכדומה.

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

מאי
    19/06/2012

תודה על התגובה,
    רציתי לדעת האם יש דרך להפסיק את החזרה של החלומות האלו?
    ובכלל,בזמן האחרון אני חולמות חלומות לא ככ נעימים,יכול להיות שזה פשוט צירוף מקרים,כי לא מתרחש שום דבר יוצא דופן בחיים שלי כרגע...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

רוני פרישוף
    20/06/2012

הי מאי,

לדעתי הדרך הכי טובה לעבוד עם חלומות היא להקשיב להם ולחוכמתם העמוקה. הם נושאים מסר חשוב, וחבל להעלים את החלומות מבלי להנות מן המסר שלהם. טיפול פסיכולוגי ממוקד בחלומות יעזור לך לשפוך אור ולעבוד על התכנים, ומטבע הדברים החלומות יחלשו עד שילכו לדרכם.

תיתכן גם עבודה ישירה על חלום באמצעות כלים של אוטוסוגסטיה. למשל, התכווננות לקראת שינוי סיומו של החלום וכו'. קשה להגיע לשליטה מלאה כמו מחיקת החלום, אך בהחלט אפשרית שליטה מסויימת. זה דורש אימון רב, אך יתכן. נסי לחפש "שליטה בחלומות" בגוגל.

ביי,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו