הטרדה לימודית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הטרדה לימודית
    אלון
    16/06/2012

שלום, אני בן 26 וגר בדירה שכורה, עובד.
    הבעיה שלי היא שכל פעם שאני בא הביתה, אבי מוצא דרכים "להטריד" אותי בנושא לימודים בדרכים שונות. יש לציין שאני כן בחור למדן ומשכיל יחסית, למדתי מתמטיקה בפתוחה ועתה אני בתהליכי מעבר לאונ' אחרת (רגילה) ואני לומד גם תכנות בקורס של microsoft. אבל ההצקות של אבי הן כמו בלוק שמפריע לי להתקדם. אם אני אומר לו שזה מפריע לי אז הוא כמובן נשען על הקטע שזה לימודים וזה חשוב ושהוא חושש. אבל ההטרדות נושאות אופי קיצוני - עד כדי שהוא אומר לי שאני "מרמה את עצמי" (כלשונו), אתמול במסעדה הוא שאל את המלצר מה הוא לומד ושבטח קשה לו בלימודים, והיה לי ברור שזה כדי להתגרות בי. הבעיה היא שאני לא יכול להתנתק מהבית לגמרי (אני בא רק בסופ"ש) כי אז הוא עושה לי מצפון. בקיצור - בעיה. מה עושים? יש לציין שבחטיבה ובתיכון ההטרדות בנושא הלימודים נשאו אופי של צעקות רמות ודפיקות על שולחנות מצידו ובכי מצידי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הטרדה לימודית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הטרדה לימודית - תגובה

רוני פרישוף
    16/06/2012

שלום אלון,

שני דברים ברורים: מצד אחד, לאבא מאד אכפת ממך, הוא רוצה שתשיג את הטוב ביותר, והוא רוצה לראות אותך ולהנות מקירבתך, לכן הוא משתמש בשיטות השפעה לא נעימות כדי לגרום לך לבקר כל סופשבוע ולהשקיע בלימודים. מצד שני, אבא שלך חורג בהרבה מתפקידו כהורה, משתמש בשיטות של שליטה, כוח ועירור אשמה, ובכך מחבל בהתפתחות שלך וביחסים שלכם.

אני שואלת את עצמי איך עברתם את גיל ההתבגרות שלך, והאם לא מרדת אי פעם בסמכותו. אם אתה רוצה בכך, אתה יכול ליצור מרד מאוחר, למשל, להתנגד בתקיפות למסריו, להפעיל סנקציות, כמו לסיים שיחה או לחזור לביתך כל פעם שהנושא נפתח ולשים גבולות באופן אסרטיבי ותקיף. נשמע שאתה מגלה חולשה מולו, בעבר היית בוכה, כיום אתה נעלב, אולי מנסה לשכנע אותו בצידקתך. הגיע הזמן שתתחיל להראות חוזק. אינך חייב להצטדק, לתת דין וחשבון על לימודייך, או בכלל לשתף פעולה בשיחה. אתה אדם בגיר וזכותך לנהל את חייך כהבנתך. חזק את ביטחונך מולו ואת עמידתך האיתנה, שדר שאפשר וצריך לסמוך עליך, ושהנושא לא פתוח לדיון או משא ומתן. עד שיפנים שאינו יכול עוד לשלוט בך, ואולי גם ילמד להעריך ולתת אמון באופייך החזק.

דרך אחרת היא ללמוד להעביר את הדברים לידך, ולא להיות כל כך מושפע רגשית ומגיב. בשיטה זו, אל תשתף פעולה עם שיחות בנושא, ואל תתפתה לענות על טענותיו, להסביר או להצטדק. תגיד משהו כמו "בסדר" ותעבור נושא. אל תהיה מופעל כך כך רגשית. שמור על קור רוח ושקט נפשי. אם הוא פונה למלצר, שיהנה, למד להתעלם מכך, להעביר את זה. שמירה על קור רוח אל מול מניפולציות ופרובוקציות מרגיעה את העניינים, בסוף הוא ירפה, וגם אם לא, לפחות אתה תלמד לא לסבול כל כך..

חשוב לזכור שכוונתו של אבא טובה, ולנסות לחזק את הקשר ביניכם באזורים שאינם מלאי מתח. עשו דברים מהנים יחד, נהלו שיחות על תחומי עניין משותפים, תפתיע אותו במשהו נחמד מדי פעם, כתוב לו מכתב ליומולדת, תעביר מסר ששיחות בנושאי לימודים מקלקלות לך ולכם, ואתה רוצה שיהיו לכם יחסים טובים.

כמובן שאי-תלות כלכלית תקדם מאד את התהליך. השתדל להגיע לעצמאות רגשית וכלכלית בהקדם.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו