מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מדוכאת מהמראה החיצוניקרן19/06/2012
לפני חודש חגגתי יום הולדת 26 ולמרות שזה גיל מבוגר שבו אמורים כבר לקבל את המראה החיצוני,אצלי משום מה זה טרם קרה. אני מרגישה שאני מאוד לא פרופורציונלית מבחינת איך שהגוף נראה,זה כבר לא ברמה של להרגיש מכוערת או יפה אלא ההרגשה שאני חריגה. קשה לי מאוד להתנהל ככה ביום יום ולתפקד באופן נורמלי. כרגע אני לא מצליחה אפילו לעבוד עקב הבעיה הזו. אני מרגישה שאני כלל לא מחוברת לגוף שלי ולפנים ושיש פער מאוד גדול בין מי שאני מבפנים לבין מי שאני מבחוץ. הייתי אצל כמה פסיכולוגים אבל עדיין לא לא החלמתי מ"המחלה" הזו. אני חיה בתחושה שברגע שאעשה את הניתוחים שארצה אז אני אוכל לצאת מ"הביצה" ולחיות חיים טובים ומלאי בטחון.
לפעמים אני חושבת (למרות שהרבה אנשים לא יסכימו איתי) שעדיף את ה"טיפול" המהיר (הניתוחים) מאשר לבזבז שנים אצל פסיכולוגים ופסיכיאטרים שחוץ מלתת לי לשפוך את הלב או לדחוף ציפרלקס הם לא מועילים במאום. באופן כללי אני לא בן אדם דכאוני,יש לי המון חברים ואם מתעלמים מעניין המראה אני בן אדם מאוד עמוק אבל אני מרגישה שזה הדבר היחיד שתוקע אותי.אני ממש אובדת עצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוכאת מהמראה החיצוני - תגובה
דניאל זק19/06/2012שלום קרן.
קראתי את דברייך, והצטערתי לראות איך נושא מסויים בחייך הופך להיות כל כך מרכזי, עד שהוא מאפיל על כל השאר ומשתק ומונע ממך להיות יותר נינוחה וחופשיה עם עצמך. את כותבת שיש לך המון חברים, שאינך דכאונית. ובכל זאת, עניין אחד השתלט לך על החיים. חבל.
אני בהחלט יכול להבין את התקווה שלך שברגע שתעשי את הניתוחים חייך ישתנו מהקצה אל הקצה. ובאמת, ישנן נשים רבות שפונות לכיוון הזה ונעזרות בניתוחים (אגב: האם את מכירה מישהי שנעזרה באפשרות הזו? אולי כדאי להתייעץ עם מי שכבר התנסתה. האם את יודעת מה העלויות הכרוכות בזה? שווה לברר).
כמובן שאם את חושבת שזו הברירה היחידה אז אולי כדאי לנסות. הבעיה מתחילה כאשר אנשים אינם מרוצים מעצמם בנושא מסוים, פותרים אותו באופן טכני כזה או אחר, ואז מגלים שאי הנחת מעצמם מתגלגלת לה למקום אחר. כגודל הציפייה, כך גודל האכזבה. באופן כללי, כאשר יש משהו מסוים שמציק לנו באופן קיצוני - אם זה מראה חיצוני או סטטוס מקצועי או הצורך בהישגים כלכליים - הרבה פעמים ה"משהו הזה" מסמל אי נחת כללית ונרחבת יותר מעצמנו.
נדמה לי שאת אי הנחת הכללית מעצמנו, שמתבטאת לפעמים דווקא ברעיון אחד שמציק לנו - אפשר להמיר בתחושה יותר טובה רק בעקבות עבודה מאומצת ולאורך זמן. זה, בעצם, מה שמנסים לעשות בטיפול פסיכולוגי. אבל לא רק טיפול פסיכולוגי: גם קשר קרוב, זוגי או חברי, יכול מאד למתן את מה שמפריע לנו בעצמנו, או לימודים והתפתחות מקצועית - כל דבר שנותן טעם ומשמעות לחיים שלנו.
בקשר לניתוחים - מקווה בשבילך שתימצא לך המסגרת המתאימה, טיפולית או חברית, שתוכלי בה לקבל החלטה אם את הולכת על זה. ובקשר לחיים - מאחל לך שאלו יהפכו להיות יותר ויותר אפשריים עבורך, בתחומים השונים, כאשר הנושא הגופני-חיצוני יקבל את מקומו הפרופורציונלי המתאים - לא פחות ולא יותר - לצד נושאים נוספים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)