בקשת עזרה בקשר עם הבת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בקשת עזרה בקשר עם הבת
    אמא מודאגת
    19/06/2012

אני אישה גרושה בת 52 +4 ילדים גדולים,3 נשואים ואחת בת 22 שלגביה אני מבקשת עזרה.קשה לי למצא מילים מתאימות ונכונות אבל אני צריכה עזרה כדי לדעת איך לעזור לה.פניתי לעזרה אצל עו"ס במרפאת נשים ולצערי אמרה לי שהיא לא יכולה לעזור לי ולדעתה הבת היא זו שצריכה טיפול,את זה אנחנו יודעים הנקודה שהבת שלי לא מסכימה לזה ולא מוכנה ללכת לטיפול.עכשיו אספר קצת עליה-לרוב היא גדלה עם אבא שלה שבזמנו היה בבית ואני זו שעבדה ופירנסה את המשפחה רוב השנים,מאז שהיא ילדה קטנה היה קשה לדבר איתה כי היא יודעת הכל על הכל (מגיל 9 בערך)והיה מרגיז אותה ותמיד זה את לא מבינה ואני יודעת מה שאני עושה,אני תמיד המשכתי להגיד את מה שרציתי ועם הזמן ראיתי שהיא מקשיבה לפעמים מבינה או מיישמת ולפעמים לא,אבל קשה ככה לנהל שיחה או לעזור.היא בהרגשה שכולם לא בסדר וכולם לא מבינים אותה אפילו בצבא(עשתה צבא ואפילו קיבלה חיילת מצטיינת ובאו לקראתה איך שאני ראיתי את הדברים דיי הרבה)אבל לה היו תלונות בלי סוף ,כשהשתחחרה היתה בבית ונושא העבודה היה דיי קשה אבל אז היה לה חבר שעזר לה,לנו,המון הוא לקח אותה אישית לתחנת דלק (מקום שהכיר את הבעלים)ובתקופה הראשונה הוא היה לוקח אותה לעבודה ומחזיר אותה.את הכסף של העבודה מועדפת ביזבזה על חשבונות פלאפון שניהלה עם מישהו מחו"ל והגיעה לסכומים,לא הבינה מה הבעיה ש-9000 ש"ח בערך ככה הגיעו והלכו...,עד היום לי קשה עם זה החוסר הערכה של הכסף ואז מה יהיה בסדר,אחרי שהשיחות לחו"ל התגלו הסברתי לה שהיא יכולה לדבר עם חו"ל אבל יש היום המון חברות ואפשרויות זולות,אבל שוב מה את מבינה.........בכלל השיחות לחו"ל היו לאדם מוסלמי שניסינו להסביר לה לגבי קשר כזה.היא עזבה את העבודה שלה והיום היא לא עובדת אבל היא שכרה בית עם מישהו,היא לא מוכנה שאכיר אותו בינתיים,אמרתי שאני לא אעזור לה כספית עד שאדע עם מי היא חיה,מנסה להבין את דרך המחשבה איך להשכיר בית כשאין הכנסה איך לקנות דברים בלי כסף,אני אישה שמשתדלת לחיות עם מה שיש לי,לי אישית מאוד קשה איתה כי היא מזכירה לי את אבא שלה,שגם הוא תמיד ידע הכל על הכל סיפר סיפורים בלי סוף והאמין וחי אותם ןתמיד ידע מה סיפר ולמי ואיפה הספיק,הייתי נותנת לו כסף לשלם חשבונות ולא היה משלם והיו לו תשובות לזה בלי סוף,לרוב לא עבד,בנוסף לגבי הבת בתיכון למשל פחדה מאבא שלה שהיה מחכה לה בדרך לבהי"ס וביקשה ממני ללוות אותה כל בוקר זה עבר באיזה שלב והיום היא היחידה שבקשר איתו.זה ככה על קצה המזלג -האם אפשר באיזו דרך להסביר לה שהיא צריכה עזרה?אי אפשר לקחת אותה לעזרה בכוח וגם אם היא לא תשתף פעולה אז זה לא שווה(היתה בטיפול כשהיתה קטנה)והאם לי כאמא שלה יש מקום שאני יכולה לפנות כדי שיעזרו לי להתמודד? היא ילדה מקסימה שדואגת ואוהבים אותה וכשהיא עובדת היא מאוד אחראית . תודה יום מקסים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקשת עזרה בקשר עם הבת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקשת עזרה בקשר עם הבת - תגובה

דניאל זק
    20/06/2012

שלום לך.

התרשמתי מאד מדברייך הכנים ומיכולתך לתאר תיאור עשיר ועמוק של מציאות החיים בבית, בקשר לבת הצעירה שלך.

כפי שאת כותבת היטב ומבינה היטב - המצב מסובך: בדרך כלל אי אפשר לעזור באופן כפוי לאדם שאינו מעוניין בכך (אלא אם כן הוא מזיק לעצמו או לסביבתו עד כדי סכנת חיים, אז אפשר לפנות ללשכת הפסיכיאטר המחוזי בעירך ולבקש את התערבותו. במקרה שלכם, אין זה המצב, כנראה); חוץ מזה, יש הרגלים שנוצרים מוקדם מאד בחיים, ואז קשה מאד לשנות אותם; ומלבד זאת, מה שלומדים מהתנהלות ההורים - ובמקרה הזה את מזכירה את אביה של בתך - הופך להיות בסופו של דבר חלק מהאופי שלנו.

יש בכל זאת עניין אחד שבו נדמה לי שתוכלי לעשות שינוי, וזה הטיפול בעצמך. אני מתרשם שאת נמצאת במצוקה גדולה ביחס לקשייה של בתך, ושאין שום סיבה להישאר לבד עם מצוקה זו. למה לא למצוא בכל זאת מסגרת מתאימה, לחלוק בה את חששותייך, לחשוב בקול רם עם אדם נוסף על האפשרויות השונות הניצבות בפנייך? אינני מסכים עם העו"סית שהיפנתה אותך לברר על טיפול לבתך בלבד.

הייתי מציע לך לנסות אולי במסגרות אחרות למצוא את האדם שיוכל ללוות אותך בתקופה זו.

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשת עזרה עם הבת-תודה

אמא מודאגת
    20/06/2012

תודה על תגובתך דניאל זק(כל מה שסיפרתי זה על קצה המזלג)אני יודעת ורוצה לקבל עזרה האם אתה מכיר מקום שאוכל לפנות אליו?מקום שיעזור?מקום שיבין,יכוון ייתן לי כלים? ושוב תודה יום נפלא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשת עזרה עם הבת-תודה - תגובה

דניאל זק
    21/06/2012

שלום שוב.

אין לנו אפשרות לתת המלצות על אנשים או מקומות ספציפיים.

באופן כללי, בכל עיר קיימת תחנה לבריאות הנפש של משרד הבריאות ואפשר לפנות לשם ולבקש עזרה וטיפול ללא תשלום. הבעיה היא שהתורים שם יכולים להיות ארוכים, אבל שווה לנסות. אפשר גם לפנות לקופות החולים ולהתחיל דרכן טיפול במחיר מוזל, או לפנות לטיפול פרטי.

שיהיה בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשת עזרה עם הבת

אמא מודאגת
    23/06/2012

קודם כל תודה,לראות שמישהו קרא ומגיב,פחדתי מפורמים אבל אני רואה שלפחות זה נותן ומאפשר לראות שיש אוזן קשבת ומבינה.את התחנה לבריאות הנפש אני מכירה כשהייתי נשואה הייתי שם עם הגרוש ובזמנו אכן טיפלה בו מישהי לדעתי מדהימה כי היא שיתפה אותי בתהליך למרות שהבנתי שזה לא נהוג,אבל היום אותה פסיכולוגית לא שם ולא יודעת אם אני יכולה לפנות לשם בבקשה לטיפול או עזרה בשבילי,שוב בעקבות ניסיון העבר. לגבי הקופת חולים לא יודעת מה יש היום,הייתי פעם לפני שנים ואכן פעם היתה מישהי שניסתה לעזור לנו כזוג אח"כ כשביקשתי לבד הייתה אחרת שאחרי כמה פגישות פשוט אמרה שהיא פוחדת ולכן לא יכולה להמשיך איתי אבל בסוף הגעתי למישהי שעד היום אני מודה לה והרבה בזכותה הגעתי לאיפה שאני היום והבנתי שהיום אין כזו עזרה יותר,הרופאה הכללית שלי היא זו שהפנתה אותי לאותה עו"ס שסיפרתי עליה.אין לי הרבה כוח נפשי כרגע לעבור מאחד לשני,אני מבינה את האיסור להמליץ אבל איך אני יכולה לבחור מישהו שיתאים לי ולנושא?מה אני צריכה לעשות או לשאול כדי לא לעבור ולפתוח את הנושא שוב ושוב עד שאמצא מישהו מתאים?רק כלים הנחיות בבקשה תודה שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשת עזרה עם הבת - תגובה

דניאל זק
    24/06/2012

שלום לך.

מדברייך נראה שאת מכירה את המערכות הציבוריות מהתנסויות קודמות, ושאפילו זכורים לך לטובה כמה אנשים שפגשת שם ושעזרו לך בזמנו. מהבחינה הזו, ייתכן שאת יודעת להתמצא היטב ולדאוג לזכויותייך ושאין הרבה מה להוסיף על כך.

הייתי מציין באופן כללי רק עוד שני דברים: קודם כל כדאי לזכור שאם מתעקשים, משיגים את מה שרוצים, גם במערכות ציבוריות מסורבלות. דבר שני, אולי כדאי לברר מה התנאים הכספיים שבהם קופת החולים שלך מציעה לגשת לטיפול במחיר מסובסד דרכה. ייתכן שאם תשקיעי מכספך על הטיפול תוכלי להרגיש שאת באמת מקבלת מה שמתאים לך.

שיהיה בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשת עזרה עם הבת-תודה

אמא מודאגת
    24/06/2012

לא פשוט,הכרתי את המוסדות ...הפנו אותי ,תמיד יש אנשים טובים באמצע הדרך . תודה על ההתייחסות והתשובות. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו