מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מצב מסובך מאודשירי19/06/2012
טוב, אני בת 25, יש לי הפרעת אכילה וחרדה חברתית.
מגיל 15 אני מסתגרת בבית, אין לי חברים, מעולם לא הייתה לי מערכת יחסים, מין הסתם אני גם בתולה.
אני חברותית בעבודה, אבל לא מתחברת לעמיתי מעבר לזמן העבודה. כל היום יושבת בבית, עסוקה בהפרעת האכילה שלי.
אין לי מיומנויות חברותיות ולא חוכמת חיים, אני תמיד יוצאת מטומטמת כי אני לא יודעת מה היא התנהגות נורמלית. אני לא החלטית, פזיזה ולא יודעת לשמור על פה סגור, בוטחת באנשים, מספרת הכל חופשי ודופקת את עצמי שוב ושוב.
אני גם מאוד ילדותית בהתנהגות ודרך המחשבה. חוץ מזה, הייתי מאוד שמנה כל חיי, לאחרונה ירדתי הרבה במשקל והפכתי ל"כוסית", הרבה גברים נמשכים אלי, אבל הבעיה היא שאני נראית טוב רק בבגדים, הגוף שלי מאוד מדלדל, יש לי עור עודף בבטן וחזה מאוד נפול, כל הגוף מכוסה בסימני מתיחה... מה שגורם לי לחוסר ביטחון מוחלט ולדימוי גוף נחות ביותר.
לאחרונה הכרתי גבר נשוי, בן 45, שמעוניין בי כמאהבת שלו, זאת אומרת אנחנו ניפגש באופן סודי רק למטרת קיום יחסי מין. אין לי בעיה עם זה, כי אני חושבת שמצד אחד זה יכול לעזור לי לפרוץ מהמעגל הסגור בו אני נמצאת, אני גם לא רואה מערכת יחסים רצינית באופק וגם לא חושבת שיש לי מה לאבד (חוץ מהבתולים). הבעיה היחידה שלי זה דימוי הגוף, אני מפחדת שברגע שיראה אותי בעירום, יזדעדע ואני עלולה לצאת מכל העניין מושפלת ולקבל פגיעה נוספת בביטחון העצמי המאופס שלי ממילא. וכמו שאמרתי, מבחינת ההתנהגות אני מאוד מוזרה, ואני חושבת שהוא בטח חושב שאני "ילדה" מסכנה וטיפשה שרק רוצה שיגמלו אותה מבתוליה (הוא היה מופתע מאוד לגלות שאני בתולה, כי כאמור אני ניראת טוב ולא חסרה לי תשומת לב גברית).
אז אני בעצם מאוד מתלבטת מה לעשות, ללכת על זה, כי זה יכול לעזור לי או לרדת מהעניין בגלל חוסר הביטחון הפיזי ומצב הגוף שלי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב מסובך מאוד - תגובה
דניאל זק20/06/2012שלום ציפי.
חבל לי לקרוא על מצוקותייך. במיוחד נצבט הלב ביחס לאופן שבו את מתארת את עצמך כאדם אבוד, שהלך לאיבוד, שהוא חסר תקווה וערך. עוצמת השנאה העצמית והבוז העצמי כל כך מרובה, שפשוט כואב הלב.
יש משהו מפתה מאד באמונה שיימצא פתרון קסמים כזה או אחר, ובעיות שנסחבים איתן לאורך שנים ארוכות ייעלמו בזכות פעולה אחת ויחידה. הפיתוי להאמין בשינוי מיידי במתכונת של נס הוא עצום במיוחד כאשר נמצאים במצבים מסובכים מאד.
מהבחינה הזו, קשה לי להאמין שהתנסות מינית עם האדם הנשוי שמציע לך את זה יכולה לעזור. התנסות מינית ראשונה יכולה להיות נפלאה עבורך, אבל האם לא כדאי לחשוב על תנאים שיותר יתאימו לך? למה לא לנסות באמצעות אתר היכרויות לפגוש בחור שיוכל יותר להתאים למטרה הזו? גבר נשוי הוא בכל זאת גבר נשוי, ולמה לך להסתבך עם תחושות אשמה על הסיבוכים המשפחתיים שעלולים להיווצר?
מלבד הנושא המסוים הזה, נדמה לי שאת מתארת צרור שלם של קשיים שלא יוכלו להיעלם בקרוב מעצמם. אני חושש שאין ברירה אלא להתחיל באופן אקטיבי בעבודה אטית והדרגתית למען עצמך, בתחומי חייך השונים - בעבודה לנסות ולהתקרב יותר לאחרים, בשעות אחרות אולי להתקדם בתחומים אחרים כמו לימודים, למשל.
מעט אנשים מצליחים לעשות שינוי מבלי שתלווה אותם דמות קרובה שמאמינה בהם, שמקווה בשבילם ושחולמת בשבילם על עתידם הטוב יותר, והרבה פעמים הדמות הזו היא הדמות של המטפל. ייתכן שמסגרת טיפולית היא ממש הכרחית עבורך ואני ממליץ בכל לב לנסות ולמצוא את המסגרת המתאימה עבורך, בשירות הציבורי, במסגרת של קופות החולים, או באופן פרטי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה שאני מתערבת אבל
קרן24/06/2012איך את יכולה לחיות בשלום עם הידיעה שתגרמי לגבר לבגוד באשתו? האחריות לא נופלת מהמאהבת שמשתפת פעולה עם הבעל!
תשאלי את עצמך אם היית רוצה שבעלך יעשה לך דבר כזה..אני מאמינה גדולה בקרמה שזה אומר שמה שאת עושה חוזר אלייך כמו בומרנג. תהיה לך נפש טובה ותעשי דברים טובים בעולם והעולם יחזיר לך באהבה ובטוב, תבחרי בדרך הרעה ותמצאי את עצמך בגיל 40 מתמודדת עם בעל בוגד.
את בחורה צעירה וכמו שהעדת על עצמך,כוסית אז למה שלא תחפשי בחור חמוד בגילאים שלך שתוכלי לחוות את הפעם הראשונה שלך בצורה חיובית,ממקום נכון של אמון והבנה אחד של השניה. חוץ מזה להיות בתולה בגיל 25 זה לא כזה נורא. הפעם הראשונה מאוד מעצבת וקריטית לאופן שבו תתייחסי לנושא הסקס בעתיד.
אני אומרת שכדאי שתרדי מהרעיון של להיות מאהבת של גבר שאת עוד עלולה להתאהב בו והוא הרי יישאר בסוף עם אשתו. ברוב המקרים הגברים נהנים תקופה מסויימת עם המאהבת עד שהם עוזבים אותה,חלקם אפילו מבטיחים הבטחות למאהבת ובסופו של דבר הן נפגעות בייחוד כשמדובר בפעם הראשונה. יש סיכוי מאוד גבוה לאישה לפתח תלות בגבר הראשון שלה אז עדיף להקדים תרופה למכה ופשוט לעזוב את הרעיון הזה.
תחפשי חבר לחיים,אחד שיהיה לך כיף בסביבתו.את מרימה ידיים מדי מהר ואין דבר כזה שלא תמצאי.העדת על עצמך שאת מוזרה ובכל זאת את משתלבת בעבודה אז אל תאבדי תקווה אבל אני באמת אומרת לך,את תעשי טובה גדולה לך ולו אם תרדי מזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובות, עוד משהו
שירי24/06/2012שכחתי להוסיף שהוא גם עובד איתי! אנחנו עובדים באותה חברה, אבל לא ביחד. אני לא מכירה אותו כבן אדם, לא יודעת אם אפשר לסמוך עליו. אני מאוד מפחדת שהוא יספר לכולם בעבודה שהוא "דופק" אותי (במידה ונשכב).יותר משמפריע לי שכולם ידעו שאנחנו שוכבים, אני מפחדת שיספר איך אני ניראת בלי בגדים. שוב, הבעיה העיקרית שלי זה דימוי הגוף, בבגדים אני ניראת מצויין, אבל בעירום אני מגעילה את עצמי. אני כל כך מפחדת מההשפלה הזאת, לא מפריע לי שאני עלולה להפוך ל"זונה", אני רק מפחדת שיצחקו עלי!!
שוב, אני רואה בזה דרך מילוט מהמצב הנפשי שלי. אין לי אפשרות להכיר בחור ליחסים רציניים, אני כל הזמן תקועה בבית ובאינטרנט אני גם לא רוצה להכיר, כי אני לא רוצה לשים תמונה שלי.
אני מודעת לחלוטין לעובדה שלא אכפת לו ממני כבן אדם וזה רק הסקס. לי אישית אין שום חשק מיני, אבל אני מרגישה שהגיע הזמן שכבר אאבד את בתוליי. לבתולין וסקס אין כל חשיבות נעלה מבחינתי, את זה לא שאני אצטער שלא עשיתי את זה עם אהוב.
אני אחזור על עצמי שוב, הבעיה היחידה שלי זה דימוי הגוף והפחד שילעגו לי במידה ויספר לעמיתיו לעבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)