מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- למה זה כל כך קשה?ג.20/06/2012
היי, אני בטיפול בערך חצי שנה, עם הזמן למדתי לחבב אותו. אני באמת שמנסה בכל כוחי לשתף פעולה, ולשתף אותו בדברים הקשים יותר. וזה כל כך מתיש וקשה. למה?! אוף... אני כל כך מתקשה. אני באמת שרוצה לשתף, אבל אני פשוט לא מצליחה. הוא מבין את זה ולכן פעמים רבות הוא זה שמעלה את הנושאים, מכיוון שאני פשוט לא מסןגלת לעשות את זה בעצמי. הוא ממש משתדל להגיע אליי, ואני כל כך מתגוננת וסגורה. אני תוהה אם אי פעם אוכל באמת לשתף בקשיים האמיתיים. אולי אני בכלל לא מתאימה לטיפול פסיכולוגי? אני באמת מטופלת מאתגרת וקשה. הפגישה אתמול ,עם המטפל, הייתה מאוד מתישה וקשה. הוא ניסה להבין ממה נובעת הסגירות שלי ומה היא בעצם משרתת, ולא היו לי תשובות. לא ידעתי מה לענות לו. אשמח לשמוע את דעתכם, מודה לכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה זה כל כך קשה? - תגובה
דניאל זק20/06/2012שלום לך.
מתוך מה שתיארת, נשמע שאת נמצאת בידיים של אדם מסור ואכפתי, שעושה כל מאמץ על מנת שתוכלי להיפתח ולהרגיש נינוחה. וטוב מאד שכך.
הרבה פעמים, בתחילת הטיפול, פשוט קשה להתחיל. ייתכן שהסגירות שאת מתארת קשורה לכך. לפעמים עובר הרבה זמן עד שנוצר אמון, עד שנוצרת אווירה שבה מסוגלים להיפתח בפני אדם אחר. אולי פשוט צריך עוד זמן כדי לתת לנפש להתרגל.
ייתכן גם שהסגירות שלך נובעת מסיבות אחרות, ואולי את פשוט אדם סגור יותר. מהבחינה הזו, הסגירות שבה את נתקלת בטיפול הזה היתה מלווה אותך בכל טיפול אחר, או בכל קשר אחר. ייתכן שהמשימה הטיפולית המונחת בפני שניכם קשורה בדיוק לזה: לאופן שבו תוכלי עם הזמן, לאט לאט, ליצור אמון גדול יותר בכלל בבני אדם, ולהרגיש יותר נינוחה בנוכחות של אחרים.
אם הסגירות שלך נובעת בגלל שאת נמצאת בתחילתו של הטיפול, ואם בגלל היותך אדם סגור מטבעו, כנראה שאין ברירה אלא ללמוד להתפתח על אף ולמרות הנטיה הנוכחית להיות סגורה.
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ג.20/06/2012מודה לך מקרב ליבי, תשובתך מאוד מעודדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)