שאלה מביכה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה מביכה
    קרן
    20/06/2012

היי, אני מטופלת אצל פסיכולוג מעל חצי שנה.
    הוא מבוגר ממני בהרבה שנים, באופן טבעי הוא ממש לא טיפוס שאמשך אליו מינית. לאחרונה השיחות התחילו להיות יותר ויותר אישיות ומעמיקות, מתחילים להגיע לנושאים יותר עמוקים וחושפניים. ואני מוצאת את עצמי מפנטזת עליו ומדמיינת שאנו מקיימים יחסי מין ושוב אציין שאני ממש לא נמשכת אליו מינית, אני מניחה שאני נמשכת לסיטואציה האינטימית.
    יש בי כאילו רצון שהוא יראה אותי במערומיי. אבל מצד שני אני ממש לא מעוניינת שהוא יגע בי פיזית.
    לפי הבנתי מדובר בהעברה ארוטית . קראתי שהעברה שכזו קשורה להתנגדות שמתעוררת במטופל לתהליך הטיפולי.
    האם נכון הדבר? האם יתכן שמכיוון שאנחנו מתקרבים לנושאים יותר רגישים, ההעברה הארוטית מתעוררת אצלי, האם זה יכול לשקף את ההתנגדות שלי להתקרבות לנושאים אלו.

אשמח לשמוע את דעתכם.
    קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה מביכה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה מביכה - תגובה

רוני פרישוף
    20/06/2012

שלום קרן,

היכולת שלך להבחין בין משיכה פיזית ראשונית לבין משיכה המתעוררת מתוקף הסיטואציה הטיפולית, מעידה על כך שאכן כנראה מדובר בתופעת "העברה". כלומר, העברה אל המטפל של משאלות, צרכים, חששות, דפוסים מוקדמים וכיוב', שמקורם בעולם הפנימי.

פרויד התייחס לראשונה לתופעת ההעברה האירוטית, ואכן הגדיר אותה כהתנגדות לטיפול. כלומר, במקום לעסוק בעצמה, בעולמה הפנימי, בפנטזיות ובקונפליקטים האישיים שלה, מפנה המטופלת את כל האנרגיות שלה אל עבר המטפל, ולעיתים אף תובעת ממנו לממש קשר רומנטי. במאמרו הידוע של פרויד בנושא ניתן להבחין שהוא קצת מבוהל מן התופעה, אך עדיין מציע להכיל אותה ולא לדחות את המטופלת, להמשיך לחקור אותה כחומר העברתי, ובודאי לא לממש אותה. כלומר, פרויד מציע לבחון מה משתקף בעד אהבת המטופלת, אולי חסך מוקדם, אולי אהבה לא ממומשת לאביה, אולי קונפליקט בין יצרים לבין דרישות החברה, אולי משהו אחר?

מאז פרויד ועד ימינו זרמו הרבה מים בנהר הפסיכואנליזה. תופעת ההעברה האירוטית נהייתה יותר ויותר מוכרת ונפוצה, ומטפלים מתייחסים אליה בקבלה, סובלנות ופתיחות. יש הרואים בה, אם היא מתעוררת באופן ספונטני כמו במקרה שלך, אף מקור למוטיבציה ומנוע לשינוי, ההפך הגמור מהתנגדות. כמובן, שכולם שותפים לעקרון האתי שאסור לממש אותה בפועל.

אני מציעה לך להעלות את תחושותייך בטיפול. זה בודאי לא פשוט ומביך, אולי כדאי להעלות את הנושא בהדרגה ולוודא שהתגובות מותאמות לצרכייך. על כל דבר ניתן ורצוי לשוחח בטיפול ולהפיק ממנו תובנה. יתכן ויש קשר סמוי בין ההעברה שהתפתחה לבין הנושאים הרגישים המעסיקים אותך.

כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבר נוסף

רוני פרישוף
    20/06/2012

כעת ראיתי שהעלית היום עוד שאלה בנושא הטיפול, עליה השיב לך דניאל.

חשוב שתדעי שליווי טיפול בהתייעצות בפורומים עלולה "לדלל" את הטיפול ואף לפגוע בו בטווח המתמשך. אני מקווה שסייענו לך בשאלותייך המיידיות, ושאת המשך הקשיים והשאלות תוכלי לברר בטיפול עצמו.

כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מביכה - תגובה

דניאל זק
    20/06/2012

שלום קרן.

מציע לך להמשיך בטיפול כפי שהוא מתנהל, והטיפול נראה כמו שטיפול טוב צריך להתנהל - עשיר ברגשות, מאתגר למחשבה, פותח עוד ועוד את הנפש. נשמע גם שאת יודעת להבחין בין המשיכה שאת חשה בהקשר האינטימי שנוצר ביניכם לבין משיכה גופנית וממשית שרוצים לממש, שממנה את מסתייגת.

לפי הדברים שתיארת, על הרגשות הטבעיים שעולים אצלך כלפי מי שנעשה כל כך קרוב אלייך ומבלי שנהרס משהו בעצם היכולת לקיים את הטיפול, נדמה לי שמה שקראת באינטרנט על "התנגדות לטיפול" פחות רלוונטי לגבייך.

בכל מקרה, כדאי מאד לשתף את המטפל במה שעובר עלייך, ואני משוכנע שדיבור משותף ביניכם יכול רק לקדם ולהועיל.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו