מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם מדובר באספרגר?אהובה20/06/2012
אחי, בן 23, מעולם לא יצר קשרים חברתיים כלשהם עם בנים או עם בנות ומעולם לא השתלב חברתית באף מסגרת לימודית או אחרת שבה היה. למעשה, הוא סבל תמיד מנידוי ומדחייה חברתיים. נראה שאינו מבין את הקודים הבסיסיים של התנהגות חברתית. למרות זאת, הדימוי העצמי שלו גבוה ביותר. לתפיסתו, הוא בסדר, מוצלח וחכם ואינו מבין מה הבעיה איתו. מאז שקיבל את המחשב הראשון ועד היום הוא מקדיש את כל זמנו הפנוי, שעות על גבי שעות וימים על גבי ימים, למשחקי מחשב. הוא התחיל ללמוד באוניברסיטה אך הפסיק משום שלא הצליח ליצור שום קשר חברתי עם אף סטודנט ולו לצורך לימודים משותפים. בתיכון הוגדר כילד מחונן במקצועות הריאליים והצטיין בהם. יש לו כמה סממנים של התנהגות כפייתית, כמו רחצת ידיים פעמים רבות ביום, התעקשות על כך שהוא תמיד צודק. בשנות התיכון היה בטיפול פסיכולוגי אצל כמה פסיכולוגים, אך אף אחד מהם לא אבחן שום בעיה אצלו ולכן גם הטיפול לא הניב שום תוצאות. הפסיכולוג האחרון היה היחיד שטען שיש לאחי בעיה עם תפיסת המציאות. אחי עצמו אינו סבור שיש לו בעיה כלשהי, אבל המצב הוא שכיום אינו לומד, אינו עובד ואינו פעיל בשום מסגרת וכל היום יושב ומשחק משחקי מחשב. כמו כן הוא סובל מאלרגיה קשה בצורת נזלת בלתי פוסקת שהיא כנראה פסיכוסומטית. איך אפשר לעזור לו לצאת מהמצב הזה? למי לפנות לצורך אבחון בעייתו? האם זה יכול להיות סוג של אספרגר, ואם כן, למי אפשר לפנות כדי לקבל ייעוץ וסיוע.
בתודה ובברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מדובר באספרגר? - תגובה
רוני פרישוף21/06/2012שלום אהובה,
בחור בגילו של אחיך מצופה לשלוט במיומנויות חיים שיאפשרו לו לצאת מבית הוריו, לרכוש עצמאות תפקודית ורגשית, להשתלב בקהילה ולפרנס את עצמו. לא נראה שהוא כלל בכיוון, ולכן, לפחות עפ"י הנורמות החברתיות המקובלות, בהחלט יש בעייה.
מהי הבעייה לא אוכל לאבחן דרך הרשת. יתכן שמדובר באספרגר, אך יתכנו דברים נוספים, או שוני ללא אבחנה מוגדרת. עליכם לגשת לפסיכיאטר, נוירו-פסיכיאטר או פסיכולוג קליני בעל מומחיות בתחום של הפרעות התפתחותיות. אני מבינה שאחיך הסכים בעבר לפנות לאנשי מקצוע, נקווה שגם הפעם יסכים, גם אם אינו מכיר בבעיה. יתכן כי בגיל ההתבגרות אנשי מקצוע העריכו אותו לקולא, אני מאמינה שעכשיו יגלו יותר ערנות לקושי ממשי.
כמו כן, חשוב מאד שהורייך, בהנחה שהם המטפלים והאחראים עליו, יקבלו יעוץ כיצד לעורר את אחיך לפעולות חשובות שייקנו לו עצמאות. לאחר איבחון, תוכלו לפנות למומחים בתחום כדי לקבל יעוץ והכוונה. יש עמותות לבעלי אספרגר ומשפחותיהם, וגם לבעלי תסמונות וקשיים אחרים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)



.jpg)
.jpg)

