מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לרוני או דניאלחגית25/06/2012
שלום, איך משתחררים מהצורך העז הזה להרגיש אהובה, רצוייה, להרגיש שיש לי מקום פה ושאני חשובה. יוצא לי בהרבה מערכות יחסים בחיים לשאול את עצמי אם באמת אוהבים אותי, אם באמת אני משמעותית, אם באמת לאנשים אכפת ממני, זה כבר משגע אותי, הייתי רוצה לאהוב את עצמי מספיק ולא לרצות אישור מהסביבה שאני בסדר.יצא לי כמה פעמים לחשוב שאם חלילה יקרה לי משהו כמה באמת אנשים יכאבו,לכמה זה באמת יהייה קשה,לפעמים אני מרגישה צורך להיות ב"צרה" כדי להרגיש דאגה מהסביבה. זה קורה לי גם עכשיו עם הפסיכולוגית, כבר כמה פגישות שאני יוצאת מהפגישה עם הרגשה שהיא לא רוצה אותי שם, שאני לא חשובה לה,כל מה שהיא אומרת אני מפרשת את זה בצורה אחרת ניראה לי ממה שהיא באמת התכוונה ואני יודעת את זה ועדיין זה קורה ואין לי שליטה על זה כל כך. היא יודעת פחות או יותר מה אני מרגישה, היא יודעת שאני חושבת שאני לא חשובה לה. איך משתחררים מזה? ומה זה אומר? זה מצביע על חוסר באהבה, בתשומת לב בילדות? וגם אם באמת זה נובע מזה, איך לעזזל אפשר להתגבר על זה. להבין שמה שהיה היה,זה שייך לעבר ולהמשיך הלאה. סליחה שאני כותבת את זה אבל הייתי רוצה "לשים פס" על מה שאנשים חושבים עליי ופשוט לאהוב את עצמי ולהיות מאושרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוני או דניאל - תגובה
רוני פרישוף26/06/2012שלום אני,
אני שמחה לראות שהפכת מ״חסרת שם״ ל״אני״ תוך ימים ספורים! השינוי הזה מבטא בעיני תחושה של קיום, נוכחות, אולי אפילו ״לידתו של אני״.
נסי להרהר מה איפשר את השינוי בבחירת הכינוי, והמשיכי במסע זה! הרי כדי שנרגיש ש״אני״ נאהב, צריך קודם כל לחוש ש״אני״ קיים, נראה, ראוי לאהבה.
טוב שאת בטיפול, וטוב שאת מטילה ספק בחוויית הדחייה האוטומטית שאת חשה. הספק הוא חריץ שאפשר לעבור ולעבוד דרכו, עד שתגדל ותתחזק האמונה שאת אהובה ורצויה.
לצערי הפורום לא בנוי לליווי מתמשך, על כן אאחל לך למצוא ולייצב את ה״אני״ שלך, שהוא יפה, נבון וראוי לאהבה. המשיכי לדבר על כל קשייך וספקותייך בטיפול, זו הכתובת הראויה והנכונה. פנייה לפורומים במקביל לטיפול עלולה ״לדלל״ את הטיפול ולפגוע בו. על כן, אזרי אומץ והשתדלי להביא את כל מה שמציק לך לטיפול, עפי הודעותייך את בידיים טובות, ואת בשלה ומלאת מוטיבציה להעזר בו!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי רוני
חגית26/06/2012ראשית, תודה על המענה, אני מעריכה את ההשקעה שלך, גם בתגובה הזו וגם בתגובה הקודמת שרשמת לי. מאוד ברור לי שהמקום הכי טוב להעלות את מה שכתבתי הוא הטיפול. ואני באמת מנסה, לאט,לאט ובזהירות לעשות זאת. אני אגלה לך שהסיבה שאני רושמת פה, הא כדי להבטיח לעצמי שהתחושות שלי, שהמחשובות שעולות הן בסדר, נורמטיביות ושהיא תוכל באמת לקבל אותן. כמו שרשמתי לך גם בהודעה הקודמת, קיים בי פחד נוראי שהיא תדחה אותי ותנטוש אותי ככה, מרגיש לי כמו נטישה בשדה קרב...ולכן אני מנסה פה לקבל אישור לתחושות שלי ורק אז להביא אותם לשם...
אבל את צודקת, זה חייב לצאת ולהיפטר שם.
תודה לך
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)