מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חוששת מסרטו ומניוון שריריםליאת28/06/2012
היי,
אני בת 23, ללא עבר של מחלות אצלי או אצל המשפחה. עד לפני שנה הייתי רגועה ומאושרת..ללא סימפטומים מוזרים כלשהם. בשנה האחרונה התחלתי לחשוש קצת יותר ממחלות, סרטן, ובעיקר מחלות ניוון למיניהם(MS) וכדומה. התחלתי לפתח תסמינים גופניים הכוללים- נמלולים, עקצוצים בגוף,בגב,בידיים, כאבי ראש, קפיצות בשרירים(פסיקולציות), ראייה מטושטשת בבוקר/קימה משינה. במשך שנה אני רצה מרופא לרופא ומבצעת בדיקות שונות, ביניהם סי טי ראש, EMG, נוירולוג, נוירו-אופטיקאי, כמעט כל דבר מלבד MRI הבדיקות יוצאות תקינות, אך לי קיימת חרדה מתמדת ומחשבה שאולי לא גילו משהו..במיוחד לאור כך שהסימפטומים רק מתמשכים ומתאימים אצלי למשבצת של מחלות עצביות..שהפחד הכי גדול שלי הוא ללקות בהם. התייעצתי וחלק אומרים לי שהכל מסטרס ובראש..ושבגלל שקראתי יותר מידי מידע באינטרנט אני חווה בקיצוניות את כל התסמינים. אך האם ייתכן שתסמינים הללו עלולים לנבוע רק עקב הפחד ממחלה מסוימת?
תודה רבה, זקוקה לעזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוכונדריה? - תגובה
רוני פרישוף29/06/2012שלום ליאת,
תסמינים גופניים יכולים בהחלט לנבוע מסיבות נפשיות. אנו עדים לתופעות כאלו בעוצמות שונות בחיי היום יום. כשאנו מתרגשים או נלחצים אנו חווים צמרמורת, שיערותנו סומרות, עור פנינו מסמיק, אישוננו מתכווצים, קיבתנו פעילה, גרוננו נחנק, פינו מתייבש, הדופק ולחץ הדם עולים וכו'. אלו פעולות עוררות של מערכת העצבים, המכינות את הגוף להתקפה או למנוסה. קיימות אף תופעות פסיכוסומטיות דרמטיות יותר, כמו שיתוק, עיוורון, שינויים בחושים ועוד.
אדם שקשוב באופן מיוחד לגופו, יכול לשים לב יתר על המידה לתופעות אלו, לתת להן פירוש שגוי וקטסטרופלי, ובאופן מעגלי, גם להחמירן ולהעצימן. כך מתלבה דינמיקה של היפוכונדריה, התקפי חרדה וכיוב'. הטיפול במקרה זה הוא הכרת פעולת הגוף ושיום נכון של תחושות גופניות, לצד עבודה על גורמי לחץ בחיים ופיתוח הרגעה עצמית.
כמובן שלא אוכל לאבחן את מצבך דרך הרשת. רק אוכל לאשר לך שאכן קיימת אופציה שתחושות פיזיות, אמיתיות, יתעוררו על רקע נפשי, או יפורשו בחומרת יתר.
עלייך להמשיך בבירור פנים-אל-פנים עם אנשי מקצוע, הן בתחום העצבי והן בתחום הפסיכיאטרי. אם טיפול נוגד חרדה מאד ישפר את מצבך, זוהי אינדיקציה לכך שהרקע הוא נפשי. כאמור, מאד חשוב למצות את הבירור הרפואי.
אם מדובר בתופעות של לחץ נפשי, כדאי לקבל טיפול כדי לברר את שורש העניין. ליווי נפשי יתמוך בך בתקופה מורכבת זו גם אם אין לך סיבה נפשית ידועה להרגיש ברע.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)