מקרה שקרה לי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מקרה שקרה לי
    אלון
    04/07/2012

שלום רב
    קרה לי מקרה שאני מרגיש רע ממנו מאוד,
    אתמול נסעתי במסגרת העבודה ואופנוען על אופנוע כבד סימן לי לעצור בצד.
    כמובן שלא עצרתי אלא נסעתי ואז הוא רדף אחרי. הוא ניסה לחסום לי את הדרך
    וצעק עליי ואני הייתי בהיסטריה.
    באחד הכיכרות פגעתי ברכב אחר, והיה בו אישה וילד, כנראה שנכנסתי לככר בצורה לא בטיחותית עקב הפחד.
    אחרי זה האופנוע הסתכל לעברי וגם הוא התנגש ברכב (רק שהוא עשה זאת בכוונה).
    הילד זכר את מספר האופנוע. הילד ואמו לא נפצעו כלל וכך גם אני.

אני כמובן מרגיש נורא, הרבה יותר משום שפגעתי ברכב אחר.
    אשמח לתגובה על המקרה, אני מרגיש נורא, האם אני אדם רע כי פגעתי ברכב אחר (ובדיעבד סיכנתי אחרים על חשבוני)? אני כועס על עצמי כי בעצם בגלל איזה מנוול אחד סיכנתי מישהו אחר. מצד שני אכן חשתי בסכנת חיים ממשית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מקרה שקרה לי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מקרה שקרה לי - תגובה

דניאל זק
    04/07/2012

שלום אלון.

הדברים שאתה כותב מעלים אל פני השטח בעיות שקשורות לאווירה של המקום שבו כולנו חיים, לאלימות בכלל, ולהרגשה המקוממת והמתסכלת שלא תמיד הצודקים מנצחים.

לא ברור בדיוק מה האופנוען רצה ממך, אבל בהנחה שמדובר בהיטפלות-שווא ובמעשה של בריונות, אני בהחלט יכול להבין את התחושות שלך ואת ההרגשה הרעה שנשארת איתך. מבחינה פסיכולוגית נדמה לי שחווית תגובות שכמעט מתבקשות, תוך כדי ומיד אחרי מה שקרה - חרדה ופחד גדולים, איבוד שליטה שהוביל אותך להתנגש במכונית (טוב שהיושבים בה לא נפגעו!), חוסר יכולת לקבל ולהשלים עם מה שקרה ותחושות אשמה, חוסר יכולת להשתחחר מזכרון האירועים.

ייתכן מאד שהבהלה שבה אתה שרוי כעת תחלוף בימים הקרובים, אבל במקרה שאתה מרגיש עדיין מוצף, כדאי לפנות לייעוץ מקצועי, ובכל מצב כדאי מאד כבר עכשיו לשתף בתחושותיך כמה שיותר חברים ואנשים קרובים. בכל מקרה, קשה לי לראות איך הרוע שעליו סיפרת קשור אליך. גם אם היית מתנגש במכונית בלי הפחד שעורר אצלך האופנוען, אין סיבה לחשוב שזו הוכחה לרוע שכביכול קיים בך.

עניין אחרון נוגע לבירור המשטרתי של האירוע, ופחות קשור לעניינים נפשיים. הייתי מציע לך לברר עד כמה חשוב לך להתמודד עם המעשה הבריוני שחווית על בשרך, וכאזרח לפנות למשטרה להגיש תלונה במטרה שהאדם האלים יטופל על ידי רשויות החוק.

מקווה שרשמיו הקשים של האירוע יתפוגגו ושתחזור לשגרת חייך הרגילים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו