סיום טיפול והתחלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• סיום טיפול והתחלה?
    שואלת(שוב)
    07/07/2012

הי,

רציתי בבקשה לשאול : במידה וסייימתי טיפול,( סיום לא הכי מוצלח), ואני ארצה להתחיל טיפול חדש, האם אוכל לעשות זאת מבלי שאדרש לחשוף ישר על ההתחלה את הטיפול הקודם?

כלומ: האם כל מטפל/ת שאליו אפנה להתחיל בטיפול חדש ידרוש לדבר עם המטפלת הקודמת לפני שנתחיל בטיפול חדש? אני פשוט לא מעוניינת בחשיפה כ"כ גדולה ישר על ההתחלה. כשאני עוד לא בוטחת ומכירה את המטפלת החדש.

בקיצור: האם מקובל להציב תנאי של חשיפת הטיפול הקודם לפני התחלת טיפול חדש? או שזהו שיקול שלי? ויסכימו לחכות...
    כמובן מדובר על מסגרת פרטית ולא ציבורית.

תודה מראש,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סיום טיפול והתחלה?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיום טיפול והתחלה? - תגובה

רוני פרישוף
    07/07/2012

שלום שואלת שוב,

אין סיבה שתחילת הטיפול לא תתנהל על פי רצונך וצרכייך. טוב שתשתפי שהיית בטיפול קודם, כדי לדעת להפיק את הלקח מה לא התאים עבורך ומה ציפיותייך מהטיפול הנוכחי. יתכן כי המטפל/ת יבקשו לשוחח עם המטפל/ת הקודם, אך כנראה יקבלו את רצונך להשתהות מעט עד התייצבות הקשר.

יש כמובן מקרים שבהם המטפל זקוק למידע נוסף בכדי להחליט האם לקבל את הפונה לטיפול פרטי. למשל כאשר יש מחשבות אובדניות או רקע של פגיעה עצמית, רקע של הפרעה קשה, טראומה, מחלה נפשית וכיוב'. גם במקרה זה, זכותו של המטופל לסרב לחשוף מידע ברגע הראשון, וזכותו של המטפל להחליט האם הוא יכול לטפל ללא מידע או לא.

בהצלחה בטיפול החדש,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו