סכיזופרניה ?? אם כן אופן טיפול ?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• סכיזופרניה ?? אם כן אופן טיפול ?
    נטלי
    07/07/2012

שלום , קוראים לי נטלי
    סבתא שלי בת 70+ אלמנה,
    לאחרונה ואני מתכוונת בחצי שנה, שנה האחרונה - היא פיתחה תסביך רדיפה קשה שמסתיים בשיחה יומית למשטרה שמצידם כבר הרימו ידיים..
    לצערי הרב היא לא מוכנה ללכת לטיפול ובני משפחתה ואני מתכוונת לילדים , לא כלכך אכפת להם .
    היא מסתכלת בחלון ובטוחה שהרכבים בחוץ באו במטרה לרדוף אחריה , שאנשים בחוץ רודפים אחריה , שהשכנים מרעישים ומציקים לה בכוונה , שגנבו ממנה בגדים וכסף ועוד ועוד...
    אני לא מומחית אבל זה נראה כמו סימנים של סכיזופרניה ואני יודעת שיש לזה טיפול , הבעיה שאין מישהו שהוא מיופה כוח שלה ואין לאף אחד אפשרות לאשפז אותה .
    כואב לי לראות סבתא שהייתה כלכך צלולה ונהנית מהחיים ככה נעלמת .
    רציתי לבקש את עזרתכם המקצועית לטיפול כי אני יודעת שחייבת להיות דרך לטפל בזה.
    אני מפחדת שהיא תיקח מלא כדורים מהפניקה ותגמור עם החיים האלה.
    אנא עזרתכם בדחיפות , תודה !!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סכיזופרניה ?? אם כן אופן טיפול ? - תגובה

רוני פרישוף
    07/07/2012

שלום נטלי,

אכן נחמץ הלב לראות שלקראת זיקנה, לא רק הגוף נחלש, אלא גם הנפש.

סביר מאד שסבתך לא לקתה בסכיזופרניה, אלא שהיא סובלת מהפרעה פסיכוטית על רקע שינויים פיזיולוגיים בגיל הזיקנה. התופעה נפוצה מאד מאד בקרב קשישים, וניתנת לאיזון בלי קושי רב בעזרת טיפול תרופתי אנטי פסיכוטי.

הכי טוב להתייעץ עם רופא פסיכוגריאטר, בנוכחות סבתך או בלעדיה בשלב ראשון. ישנם פסיכוגריטארים שעושים ביקורי בית. אם הסבתא נותנת אמון ברופא המשפחה, או רופא אחר המטפל בה, הוא כתובת ליצור גשר עם פסיכוגריאטר.

פסיכוגריאטרים מתורגלים במצב שאת מתארת, ויש להם דרכים שונות ומשונות לעודד את המטופל לקחת את הטיפול. אני חייבת להודות שלפעמים מסווים את מטרת הכדור, או מעדנים אותה (למשל מציגים את הטיפול ככדור הרגעה או שינה, או כדור שעושה הרגשה יותר טובה, ולא ככדור אנטי-פסיכוטי). במצב חמור במיוחד, אפשר לבקש מהפסיכיאטר המחוזי להורות על בדיקה כפויה, ואף למנות לסבתא אפוטרופוס. כמו כן רצוי לחשוב על דיור מוגן, אשר בו היא תרגיש יותר מוגנת ומוכלת.

כל טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשוב לציין

אלעד
    17/07/2012

אינני עו"ד או איש מקצוע בתחום , אך מתוך ידע כללי :
    נראה לי ש"הסוואת" או "עידון" מטרת הכדור שנותנים לאדם, היא בגדר עבירה פלילית.
    למיטב ידיעתי יכולה להחשב אפילו תקיפה בנסיבות מסויימות , הונאה, וכדומה. עילה לתביעה על רשלנות .
    ודאי שיש פה עבירה על חוק זכויות החולה שמחייב שקיפות ואוסר להסתיר מידע למעט במקרים מאד מאד חריגים (כנראה לא כאלה) .

ממליץ לך , כעצה חברית, לקבל יעוץ משפטי לפני כתיבת תשובות מסתכנות כמו זאת שנתת פה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת

אלעד
    17/07/2012

אם אכן ידוע לך על חשד לעבירה כגון מקרה של רופאים המרמים את לקוחותיהם ומשקרים באשר לכדורים הניתנים (במילים המכובסות שבחרת בקפידה - מסווים או מעדנים ) , חלה עליך חובת דיווח אזרחית ומקצועית על פגיעה בחסרי ישע.

עליך לפנות למשרד הבריאות ולמשטרה וליידע אותם על הדברים האלה, במקום להתוודות כאן בפורום על מעשים חמורים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו