מה עושים עם משיכה מינית בטיפול

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מה עושים עם משיכה מינית בטיפול
    רועי
    13/07/2012

שלום רב
    אני הולך לפסיכולוגית צעירה יחסית , הטיפול מתקדם טוב אבל בזמן האחרון אני מרגיש משיכה אליה, במיוחד בזמן שתכנים מיניים עולים בשיחה.

אז יש לי שתי שאלות:

1. האם מומלץ לדבר איתה על כך שאני נמשך אליה? או שזה מסוג הדברים שפסיכולוגים אמורים לדעת בלי שהמטופל מספר ? כמה כדאי להחשף ?

2. העניין השני הוא קצת מביך - הרבה פעמים תוך כדי השיחה אני חש מגורה ויש לי זיקפה. האם זוהי חוויה שיש לשתף בה את הפסיכולוגית או לשמור אותה לעצמי ?
    האם צריך לסיים את הטיפול במצבים כאלה ולעבור למטפל גבר בדחיפות ?

תודה מראש
    רועי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למה לא עונים?

רועי
    15/07/2012

שאלתי שאלה לא במקום ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא עונים? - תגובה

ענבל מילר היללי
    15/07/2012

שלום רועי,
    לא, לא שאלת שאלה לא במקום. היה קושי טכני כלשהו שהביא לדילוג על השאלה שלך.
    אתחיל מהסוף, אני לא חושבת שמה שקורה לך מול המטפלת שלך הוא סיבה לעזוב את הטיפול, למרות שאני מבינה שזה גורר מבוכה גדולה ומטריד אותך לא מעט.

להרגיש עוררות מינית מול מטפל או מטפלת הוא לא דבר יוצא דופן בדינמיקה של טיפול. לראיה, קיימת לא מעט ספרות מקצועית בנושא. אם המטפלת שלך גם צעירה ומושכת, אז זה וודאי עשוי להציף תחושות כאלו עוד יותר. הסיטואציה הטיפולית היא אינטימית מאוד, מעוררת לא מעט דחפים ומשאלות, ובמידה מסוימת היא בנויה גם כך במכוון.

אני חושבת שמתאים ומומלץ שתפתח את הנושא את המטפלת שלך, זה יכול מאוד לקדם את הטיפול. ויחד עם זאת, אני מבינה שזה לא גם פשוט, ואין חוקים לגבי איך ומתי עושים את זה. כמו בכל דבר אחר בטיפול (ואולי גם בחיים), אני חושבת ששווה לבדוק איך מרחיבים את גבולות ההתנסות ומעזים יותר ממה שרגיל וצפוי עבורנו. בטיפול, זה יהיה למשל, להגיד קצת יותר ממה שתכננו, או מה שנוח לנו, גם אם זה קשה מעט, או במקרה הזה מביך. אמרת שהטיפול מתקדם טוב, כך שאני מתארת שיש בסיס טוב כדי לטפל בדבר הזה, כמו בדברים אחרים, ברגישות ובהתאמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו