מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא מוצא את עצמי מאז השחרור מהצבא.רועי14/07/2012
טוב אני לא יודע איך לפתוח את הנושא הזה ואם בכלל זה הפורום הנכון אבל אני כבר מתפוצץ מרוב מחשבות מפנים.
אז כך אני בן 22 השתחררתי מהצבא לפני כ10 חודשים. ומאז אני לא מוצא את עצמי שירתתי בתפקיד מסוים שאין בו אופציה להרחיב קבע לצערי,ומאז השחרור אני לא מוצא את עצמי בכלל.זה מתבטא בכך שאני כל הזמן חושב על הצבא בכל מיני מצבים כשאני הולך לישון כשאני לבד כשאני מדבר עם חברים אפילו כשאני אוכל. הציעו לי לפני כחודש לחזור לצבא לתפקיד מסוים ובגלל שלא החזרתי תשובה בזמן סרבו לתת לי אותו,כי חשבו שאני לא רציני,ובכן הסיבה האמיתית שלא נתתי תשובה בזמן זה בגלל שזה היה תפקיד אצל מפקד מסוים שלא הסתדרתי איתו,למרות שאני היום אוכל את עצמי מרוב יסורי מצפון אם זו היית החלטה טובה. יש לך רעיון מה לעשות? הציעו לי עוד תפקיד אבל בבסיס סגור ואני לא יודע אם לקחת אותו מה אתה ממליץ לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מוצא את עצמי מאז השחרור מהצבא. - תגובה
ענבל מילר היללי14/07/2012שלום רועי,
אני מבינה שהשחרור תפס אותך לא כל כך מוכן, ושהיה ועדיין קשה לך להיפרד מהמסגרת הזו וכל הדברים הטובים שהיא הייתה עבורך. לפעמים, אובדן של מסגרת יכול להציף קשיים מהסוג שאתה מתאר וצריך זמן הסתגלות ואולי גם תמיכה חיצונית כדי למצוא שוב משהו שיאפשר לך לחוש בטוח ושייך.
אני חושבת שאין טעם לאכול את עצמך על החלטות שקיבלת. אתה הרי לא יכול באמת לדעת מה הרווחת כשלא בחרת לשוב לצבא. ואת זה רק ימים יגידו.
אני מציעה שתתייעץ. יכול להיות שאתה לבד מידיי בתחושה של החלטות גדולות שקשה לך מאוד לקבל רק בהסתמך על שיקול דעתך. אני חושבת שיש גופים שעוזרים לחיילים משוחררים בשאלות כמו שלך, כמו בלשכה להכוונת חיילים משוחררים. ואם לא זה, אולי תפנה לאחד המכונים שמסייעים בהכוונה תעסוקתית, שם יסייעו לך להבין מה מתאים לך.
בהצלחה, ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני גם הייתי במצב שלך
ד.15/07/2012זה מאוד שכיח בקרב משוחררים טריים. התחושת לחץ הזאת של "מה אני יעשה עכשיו בחיים?" "ואם אני לא אמצא עכשיו עבודה שאני אוהב, אני אהיה מתוסכל כל החיים" "ואם לא אצליח להקים משפחה" אלה כמובן דוגמאות שכיחות של חרדת שחרור, שהיו לי. הפתרון: העסק את עצמך. הכנס למסגרת חדשה. הדרך להמנע מן המחשבות לעלות היא בעצם להיות עסוק כל הזמן. וזה נכון, זה עובד. תמצא עבודה, אפילו כמה עבודות להיות עסוק כמה שיותר. תחשוב על טיול גדול או על כיוון ללימודים. תאמין לי, זה ממש יעזור לך! -גלעד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)