מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התנגדות הבעל לטיפוליעל21/07/2012
רציתי לשאול,הייתי שנתיים בטיפול, בעלי התנגד גם בגלל ההוצאה, אבל בעיקר כי אינו מאמין בפסיכולוגים, וגם בגלל שהוא אמר שהוא מאמין בי ויש לי אותו ואינו חושב שאני צריכה טיפול...בהתחלה הוא לא ידע אחר כך שיתפתי אותו והיה קשה ללכת בניגוד לרצונו הוא חיכה שאפסיק כבר, אז הקצתי זמן לפרידה ועזבתי לפני כשבוע, עכשיו קשה לי ואני רוצה לחזור וכפי הנראה הוא לא יסכים...איך אפשר להסביר לו שזה בשבילי ואני זקוקה לזה? ובכלל אולי כדאי לי לחכות תקופה ולנסות בלי? ואחר כך לנסות לשכנעו ולחזור? כרגע ממש קשה לי בלעדיה, כל השבוע אני חושבת רק על זה שנפרדנו...ורע לי......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנגדות הבעל לטיפול - תגובה
ענבל מילר היללי22/07/2012שלום,
חבל לשמוע על האופן בו דברים טובים צריכים להיקטע בגלל לחץ חיצוני, במקרה הזה של בעלך. קודם כל, האם שיתפת את המטפלת שלך בלחץ שאת נתונה בו לסיים את הטיפול? אולי יכולתן יחד למצוא דרך יצירתית וגמישה יותר להתמודד עם הלחץ הזה, כך שלא תאלצי להפסיק את הטיפול בטרם עת.
אני מבינה שמאוד חשוב לך לקבל את ברכת הדרך מבעלך, אבל באותה נשימה חייבת לציין שנשמע לי שאת אולי מוותרת מהר מידיי. הסתרת ממנו תקופה את העובדה שאת בטיפול. כנראה היה קשה להתמודד מולו והעדפת את הדרך הזו, כאילו לא עלתה האפשרות שתוכלי לעמוד על צרכייך באופן יותר שלם ועקשני מולו. אני מבינה שוודאי יש סיבות להתנגדות שלו, אבל יש דברים שצריכים להיות פחות רלוונטיים. למשל, העובדה שאינו מאמין בפסיכולוגים. מותר לו. אבל אולי את כן? אולי לך זה עוזר? ואם כך, מדוע שלא תעמדי על כך. עבור עצמך.
כל זה רק משהו למחשבה. אני לא מכירה את הדינמיקה ביניכם, לכן אני לוקחת בחשבון שאולי זר לך לעמוד כך מולו.
בכל מקרה, אני חושבת שכדאי מאוד שתימצא הדרך בשבילך לחזור לטיפול, גם אם לא לאותה מטפלת, כי יקר לכם. יש טיפול מסובסד בקהילה, במרכזים ומרפאות של בריאות הנפש. אם זה מעניין אותך נסי למצוא את המרפאה הקרוב לאיזור מגורייך דרך האינטרנט באתר של משרד הבריאות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יעל22/07/2012תודה על תשובתך, בהחלט זר לו ולי לעמוד כך מולו, אני פוחדת...לא כל כך יודעת למה...אולי שיעזוב אותי,לא מסוגלת להכיל את ההגיון שלו והכעס שלו, שוחחתי עם המטפלת על כך, והפרידה נעשתה בתקופה ולא מיד..והיא מודעת למה שקורה ביני לבינו...ובכל זאת נפרדנו כי היא אמרה שזאת בחירה שלי והיא מכבדת אותה..כן, אני אדם שאוהב שלום...ומרצה..לא כל כך הצלחתי לשנות בכיוון הזה..האם לחכות עד שאנסה לחזור?האם צריך תקופת צינון? לבדוק אולי אפשר בלי טיפול למרות ההרגשה הפנימית?וזה לא ממש בגלל הכסף...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
ענבל מילר היללי24/07/2012שלום שוב,
אין בעיניי שום הכרח לחכות או לייצר תקופת צינון. אני מאמינה שהדלת של המטפלת שלך נשארה פתוחה עבורך, ואם התחרטת, או הבנת שזה חסר יותר ממה ששיערת, הרשי לעצמך להיכנס דרכה. התהליך לא הגיע למיצוי הרי, אז אם אפשרי לך לחזור, עשי זאת.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)