מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התעסקותאני23/07/2012
שלום
שמתי לב שבעיקר בקשרים זוגיים אני רואה את עצמי דרך העיינים של בן זוגי
וכמובן שבאיזשהו מקום ההשקפות שונות, וקשה לי להבין ולא מובן לי בדיוק
את העובדה שגם הבחורים איתם יצאתי ואולי גם בחורים בכללי
מוכנים להשקיע הרבה מעבר בעבודה, השעה קרוב ל9 בערב וחבר שלי עדיין בעבודה
ואתמול הצעתי לו להפגש והוא אמר שלא יוכל, ועכשיו אני מבינה שזה בגלל העבודה
ואילו מחר הוא כן הציע לי להפגש ,אני לא רוצה להיכנס לו לחיים ולהתחיל לשאול
למה מחר אתה כן יכול והיום לא, רציתי שנפגש היום בגלל איזה מופע, אבל אפשר ללכת אליו גם בפעם אחרת, כשאני שואלת אותו מראש על משהו מסויים אז הוא מסדר כך שהוא יהיה פנוי.
אבל מוזר לי איך באופן כללי בחורים כך נראה פחות רוצים לשים קו בעבודה וללכת הביתה לנוח או לעיסוקים אחרים או לחברים או להיות עם בנות זוגם או עם הילדים וממשיכים לעבוד עד מאוחר, ולא שמים קו כמו רוב הנשים שאומרות טוב אני מסיימת את העבודה נגזים ונגיד ב6 ...
אני לא מבינה מה הם לא צריכים רוצים את הזמן הפנוי שלהם?
אני ממש לא אחת כזו שרוצה אפילו להיות עם החבר שלי כל יום, יש לי את העיסוקים שלי ואני רוצה וצריכה לבד, מספיק לי אפילו פעם באמצע השבוע להתראות, וגם כשחיים ביחד, מספיק רק לדבר קצת ולתת נשיקה לא חייבים בילוי כל ערב ,וגם אם יוצא שלא מתראים איזה ערב לא מת העולם...
אבל פשוט לא מבינה את הנכונות הזו שיש לגברים עם מקום העבודה שלהם
סוג של זה נראה כאילו אין להם חיים.
אני מבינה וגם לי היו תקופות שהיו לחוצות אז מהבוקר ובאמת הייתה תקופה שגם עד הלילה למדתי, וגם כשעבדתי במשמרות היו ימים שעבדתי לילה ואז קמתי למשמרת צהריים ויום אחרי אח"צ , אבל ידעתי שזה לתקופה
במקרה של גברים זה נראה שלא אכפת להם שהחיים הבוגרים שלהם יראו ככה
עם המון עבודה.
וגם בשבתות הם עם המשפחה ,אם הם יודעים מה טוב בשבילם, את רוב הזמן
אז איפה החופש שלהם...?
יהיה מעניין לשמוע דעות שונות
אני לא יודעת למה אבל באיזשהו אופן יש בגישה הזו משהו שקצת מאיים עליי בזוגיות
שאולי אני אראה לבן זוג שלי כיותר מדי חופשייה בניגוד אליו...שלי באיזשהו מקום יותר חשוב הזמן הפנוי שלי .
אציין גם שהייתה לי דילמה וחרדות מאוד גדולות במשך השנים בהן יצאתי עם סטודנט לרפואה מהפחד מאיך החיים המשותפים יראו, בן אדם שמקדיש את כל כולו למקצוע, ובמקרה של ההוא ,הוא פחות מדי שם את הדגש על הזוגיות שלנו ,אלא יותר מדי על עצמו ועל חבריו ומשפחתו.
בזוגיות הנוכחית, בן זוגי כן מראה לי רצון ונכונות להפגש בהתאמה לצרכים ולרצונות שלי ועדיין אנחנו נותנים את הספייס אחד לשני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעסקות - תגובה
ענבל מילר היללי23/07/2012שלום לך,
קודם כל, מאחר שלא נשמע שאת שואלת משהו ספציפי לגבייך, ומבקשת לשמוע דיעות, אולי באמת אפשר לפתוח את הנושא לדיון כללי. מי שהנושא קרוב ללבו אולי יבחר להגיב.
ומשהו כללי. אני חושבת שמה שאת מתארת לא נכון לכל הגברים, על אף שבאופן סטריאוטיפי יש יסוד לטענות שהעלית. אולי תנאים חברתיים כאלו ואחרים הביאו לכך שגברים מרגישים אחריות רבה יותר על כל מה שקשור בפרנסה. אולי.
מעבר לכך, נראה לי שכדאי שתבדקי עם עצמך איך את נפגשת עם כל הנושא הזה בחיים הפרטיים שלך. הזכרת משהו לגבי האיום שאת חשה מכך שתראי לבן זוגך כחופשיה יותר וכמי שמייחסת חשיבות רבה מידיי לזמן הפנוי שלה. מה שחשבתי זה שלפעמים, לצד התסכול שזה גורר בחיים הזוגיים, זה גם מעורר התפעלות לראות אדם כל כך מחוייב לעשייה שלו ולקריירה. אולי את שואלת את עצמך לפעמים אם גם את תוכלי לחיות קצת כך את חייך, לקבל השראה מכך. ואולי זה מטריד במקומות אחרים, כמו דרך השאלה עד כמה יוותר מקום עבורך ובשבילך, כשהאנרגיה של בן הזוג כל כך מושקעת במקום אחר. מציעה לך לבדוק קצת עם עצמך את הסוגיות הללו, במיוחד בתוך מערכת היחסים הנוכחית שלך.
בהצלחה, ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)