מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אי אפשר ככההמתנה23/07/2012
היי, אני לא יכולה להמתין שבוע שלם בין כל פגישה לפגישה, זה מייסר ומתיש אותי. כל השבוע אני מעבירה בחוסר טעם רק כדי שיעבור הזמן ושיגיע כבר יום הפגישה. אחר כך הוא מגיע, הכל נגמר מהר מדי ואז יש לי עוד שבוע מיותר לחכות. אין לי כוח לזה כבר. אני בכלל לא יודעת למה אני מחכה, מרגישה שהטיפול הזה בכלל לא עוזר לי. לא יודעת מה אני מרוויחה מזה, רק כעס ועצבים. אני מרגישה שלא אכפת לה ממני, שהיא אדישה ושאני לא מעניינת אותה בכלל. אז למה אני מחכה לזה? אני כבר לא יודעת מה אני מרגישה, אין לי סבלנות לכל הדברים האלה. נמאס לי מהכל. אני לא יודעת מה אני מרגישה כלפיה.. למה היא תפסה מקום כל כך מרכזי בחיים שלי .. טוב.. האמת שזה לא כל כך מפתיע, החיים שלי כל כך ריקניים וחסרי מהות, שכל דבר יכול לתפוס מקום של היאחזות אובססיבית שלי בו. מה אני אמורה לעשות? איך אוכל להמתין בין פגישה לפגישה? אני קוראת שיש אנשים שיוצרים קשר עם המטפל/ת שלהם בין הפגישות, אני לא מסוגלת לעשות את זה.. במילא לא אכפת לה.. אני בכלל קוראת על הקשר שנוצר בין המטפל למטופל ורק מקנאת במטופלים שהופכים להיות משמעותיים גם למטפל, ושנוצר קשר מיוחד. רק אצלי זה לא ככה. בכל טיפול שאני נמצאת בו, והייתי כבר בכמה, יוצא שלא אכפת ממני, שאני לא מעניינת... אין לי סבלנות להרגיש ככה יותר, אין לי סבלנות להרגיש. ולמרות שאני מרגישה שהיא רעה - פשוט רעה אליי, אני מחכה לה. זה שילוב של שני רגשות סותרים לגמרי, וזה רק מתסכל אותי. אני יודעת שכנראה עליי לדבר על זה בטיפול, אולם זה לא עוזר לדבר... אני מדברת על הדברים האלה, אומרת, מספרת - אבל מרגישה שהטיפול הזה חסר טעם, לא מועיל. עבורי כלום לא קורה. למה זה? למה אנשים יכולים ליצור קשר משמעותי עם המטפל ולגלות על עצמם דברים ולהבין ולהקל ולמצוא מקום של תמיכה, ואילו אני תמיד זוכה בזלזול וחוסר עניין. ככה זה אצלי, אני לא חשובה, אני מיותרת בעולם. כנראה שאין לי סיבה להמשיך ללכת, אין לי במה לטפל - זאת פשוט עובדה: אני מיותרת וחסרת ערך. בגלל זה שום דבר לא עוזר בטיפול, בגלל זה גם עם המטפלות אני לא מצליחה ליצור קשר, כי אני באמת כלום. בכלל לא יודעת למה אני רושמת את כל זה, למה אני מצפה... סתם.. כנראה שגם פה לא אזכה ליחס, זה תמיד כך. אני כותבת ובסוף מקבלת התייחסות קלושה. לא יודעת בשביל מה כתבתי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי אפשר ככה - תגובה
ענבל מילר היללי24/07/2012שלום לך ממתינה,
הדברים שלך מעבירים חזק את תחושות התסכול, הכעס, הקנאה, חוסר שביעות הרצון. מתחת לכל זה, נדמה לי שאפשר גם לשמוע קול דק יותר וחלש של כמיהה רבה ומשאלה לקשר מיטיב ומיוחד, קרוב ומספק.
כנראה זה הסיפור שלך, שונה מסיפורים של אחרים ( שתמיד נראים מעניינים ומרגשים יותר, לא?), שבשבילך זה סיפור גדול מאוד, אתגר שלפעמים נראה שבלתי אפשרי לצלוח, להאמין במי שמטפל בך ולדעת שהוא באמת רואה אותך ודואג לצרכייך. מציעה לך להקשיב היטב לקול הזה, שתמיד לא מרוצה, לא מאמין ומיואש. יכול להיות שיש לו משהו חשוב לספר לך, אולי דברים מראשית דרכך, התחלה שאיכשהו השתבשה לה. ולצד זה, להקשיב לתקווה שבכל זאת קיימת, אחרת לא היית מחפשת שוב ושוב טיפול. אני לא מאמינה שזו רק היאחזות אובססיבית, כפי שכתבת.
חשוב שתפתחי בטיפול שלך, שוב ושוב את התחושות הללו, שם זה המקום לרפא, גם אם באופן חלקי שאינו עונה על הציפיות שלך. שרחוק מזה מאוד. אם תתמידי בכך אני בטוחה שמשהו יזוז.
היי בטוב, ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)