מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התלבטות בעקבות טיפולאליס25/07/2012
שלום התחלתי טיפול לפני כחצי שנה. בשבועות האחרונים עולות בי הרבה מחשבות לגבי אופן הטיפול הדינמי. האם יש תועלת בנבירה וחיטוט בעבר ללא הרף? מה זה נותן? אני אישית מרגישה שיש איזשהוא חוסר צדק להעלות דברים מהעבר שפותחים כעסים ורגשות על דברים שכיום כבר לא קיימים. אני מוצאת את עצמי במשך השבוע חוזרת בחוויות שלי לעבר וב איזשהוא מקום חיה את העבר במקום את ההוה וזה מאד מפריע לי. אני מפחדת שזה רק יכול להרוס! ויש עוד נקודה שמפריעה לי בהקשר הזה, אניי מרגישה שאחרי כל פגישה שבועית אני יוצאת עם איזשהוא ״שק על הגב״ כמו צידה לדרך שאני אמורה להתמודד עם זה כל השבוע לבד. בשביל מה אני צריכה את כל זה? כנראה שאפסיק עם הטיפול וזה יוצר אצלי תחושת החמצה גדולה כי התקווה לשינוי נגוזה.. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסע אל העבר או פנינו אל העתיד?
רוני פרישוף25/07/2012הי אליס,
נכון, מטרת הטיפול הדינמי איננה חלילה חיטוט בפצעים, שליפת שלדים מארונות ועירור שדים מרבצם. אם כבר, המטרה היא התפייסות עם העבר, חיבוק השלדים והתיידדות עם שדים ומפלצות...
הנגיעה בעבר בטיפול, נובעת מהעובדה המוכחת, שחוויות הילדות משפיעות באופן דרמטי על הנפש ועל האישיות בבגרות. כדי להבין את הקושי העכשווי, כדאי לברר מה הם שורשיו. פעמים רבות, ילדים מפנימים לתוך אישיותם קולות ודינמיקות משפחתיות. למשל, בת לאב מאד נוקשה, ביקורתי ומעניש, עלולה בבגרותה להיות ביקורתית מאד כלפי עצמה, נוקשה כלפי סובביה, ולנקוט בהענשה עצמית ואף הרס עצמי. נכון שאפשר לטפל בבעיות נפשיות ברמת ההווה, אך עיבוד העבר מעמיק את המודעות העצמית, ועוזר לעשות הבחנה בין ה"אני" לבין ה"אחר" שהופנם בנו.
כמו כן, עיבוד חוויות העבר עוזר לתפור תפרים בין טוב לרע, בין עצב לשמחה, כך שמושגת חוויה אינטגרטיבית ומלאה יותר. באופן זה, שחרור כעס וכאב יכול לפנות מקום גם לזכרונות חיוביים, חמלה ורצון להתפייסות.
כמובן שהמסע אל העבר צריך להיות מלווה בהתייחסות לרלוונטיות של זה להווה, בחיזוק כוחות ובמבט פרודוקטיבי אל העתיד.
אם הדברים שכתבתי נראים לך הגיוניים, פתחי עם המטפלת שלך את לבטייך ותסכולך, וראי אם היא יודעת להסביר לך את דרככן המשותפת ואת השלב שבו אתן נמצאות. גם אם תחליטי שהטיפול הנוכחי לא טוב לך, אל תאבדי תקווה, מחקרים מוכיחים שוב ושוב את יעילותה של פסיכותרפיה, גם אם הנסיון הראשון לא עלה יפה. ישנן גישות לא דינמיות לטיפול נפשי, וגם הן מצויינות.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה מקרי?
אליס25/07/2012תודה רבה על התגובה המפורטת! את כותבת כל כך יפה ונוגע ללב. האם זה מקרי שהשתמשת דוקא בדוגמא של אבא ביקורתי והרס עצמי?.. כי זה נושא שמטריד אותי מאד מאד ומרגישה שזה משפיע עלי בהווה אך כמו שכתבת חסרה לי מאד האינטגרציה והחיבור להווה. ועוד משהו משום מה אני מרגישה שהמטפלת שלי לא מבינה את הקושי בדוגמא הספציפית הזו (בקשר שלי עם אבא) וכל הזמן חותרת למשהו אחר שאני לא מתחברת אליו ואני מרגישה חסרת אונים בקשר לכך. ועם כבר פניתי אני מרשה לעצמי להעלות שאלה נוספת, אני מרגישה חוסר עקביות ביחס שלה אלי כלומר לפעמים אני יוצאת בתחושה שהיא הבינה אותי ותחושה חזקה של אמפתיה ואז שבוע א״כ זה משתנה. וזה גורם לי לחוסר אימון ותסכול.האם זוהי רק חוויה סובייקטיבית שלי? אני מתנצלת על האורך אך אני מרגישה מוצפת ומבולבלת פתאום וחשוב לי מאד לשמוע חוות דעת נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה מקרי? - תגובה
רוני פרישוף26/07/2012שלום אליס,
אני לא מאמינה במקריות.. (-:
כנראה שהאינטואיציה שלי פגשה את המצוקה שלך.
בחרת את השם אליס, ולי זה עושה אסוציאציה לעליסה בארץ הפלאות, המציאות משתנה עבורה בכל רגע ורגע, היא לא יודעת מי היא ומי היא תהייה מחר, היא לא יודעת מי האחר, מה הוא בשבילה, האם הוא טוב או רע, שפוי או משוגע. ועם זאת יש בה כל כך הרבה כוחות ואמונה!
מאד יתכן שהחוויה המבלבלת שלך בטיפול נובעת מחוויה פנימית של חוסר רציפות, וקושי להחזיק את התמונה במלואה ובשלמותה. כך שפגישה פחות טובה ומחוברת (ובאופן טבעי יש הרבה כאלו) מוחקת את החוויה הקודמת של החיבור, וקשה לשמור על רצף פנימי יציב ועל חוויה של קשר אמיתי. מצד שני, אולי את מזהה משהו שבאמת פחות מתאים ונכון לך, וטוב להיות קשובה לזה. לא אוכל לשפוט האם תחושותייך הן "אובייקטיביות" או "סובייקטיביות".
הדרך הכי טובה להתמודד היא להעלות את כל תחושותייך, ספקותייך, לבטייך, חששותייך ומשאלותייך בטיפול באופן פתוח וכנה. ראי אם התשובות שאת מקבלת מעידות על הבנת מצוקתך, ומתוות קו של עבודה פורייה ותקווה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצודקת חלקית
גיא26/07/2012שלום יקירתי ,
ישנם מקרים מסויימים בטיפול המצריכים נבירה בעבר המטופל בכדי למצוא את מהות הבעיה למצב כיום (וזה קורה עם נפגעי טראומה , תקיפות למינהם , וחסרי בטחון עצמי) .
לכן המטפל/ת שאיתו/ה את עובדת כנראה מחזיר אותך למקומות האלה אם כמובן יש צורך .
אם את לא מהמקרים שציינתי יש אפשרות שתעלי זאת בפני המטפל/ת שיכוון אותך לעבוד על עצמך כיום בהווה - שזה הרבה יותר חשוב מלהתעסק בעבר .
אשמח לשמוע , לייעץ ולכוון בהתאם .
יום נפלא מקסימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)