מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פנאי מוגברמעיין25/07/2012
שלום לכן
שמתי לב שאני נתקלת בבעיה כאשר יש לי זמן פנוי מוגבר, כמו כן שמתי לב לכך שבמהלך חיי הרגילים אני מרבה על עצמי עיסוקים, אני סטודנטית וגם עבדתי והתנדבתי אלו המסגרות שהכתיבו את מהלך חיי לאורך השנה, ולעיתים באו על חשבון הזמן הפנוי.
כעת אני מודעת לכך שהמצב זמני לכמה חודשים אבל אני פונה כי אני מוצאת את עצמי במצב זה כל פעם שיש לי חופש, בזמן האחרון אני בבניית מערכת יחסים עם בחור מקסים אז גם יש את הזמן איתו, ממלא לי את מרבית הזמן בשבתות שבעבר היה הזמן הפנוי שלי וגם לא לגמרי בגלל הלימודים.
פעם בשבוע או פעמיים אני רואה חברים אבל במהלך היום עד הערב והעובדה שהדברים שאציין היו דברים שנהגתי לעשות בערבים, אני מרגישה בלבול בסדר היום שלי.
אני עוסקת בספורט מגוון קוראת להנאתי וכן לומדת מספריי קריאה ולהוטה לסיים כמה שיותר. אך מהלך היום מרגיש לי קלוקל... נגיד למדתי עד הצהריים , אני מרגישה שאין לי מספיק תעסוקה להמשך... שיש יותר מדי זמן...
אני מניחה שתציעו לי להכנס למסגרת כולשהי שתנתב לי את הזמן
אבל החופשה שלי מפוצלת ונקתעת באמצע וכמו כן אני לא יודעת אם זה "רציני" ללכת לקורס כולשהו רק לחודש חודשיים, לכן אני מלמדת את עצמי בבית.
איך לנהל את הזמן שלי לאורך כל היום עם מצב החופש הזה
ואני אתעלם מהפעמים שלפעמים בגלל היציאה בערב אז הבוקר שלמחרת נעלם מחיי או רובו לפחות, אלא באופן כללי יום סטנדרטי שמרגיש למרות התוכן שאני מנסה לצקת לתוכו מרגיש מרוח קצת....
חשבתי אולי לשלב כמה לימודים במהלך היום "מקצועות שונים" אבל אז אני במאין חשש שייגמר לי מה לעשות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מעיין
גיא27/07/2012הי ,
קראתי לעומק את בעייתך , שהיא בעצם לא בעיה אלא בקשה להכוונה .
ישנם המון דרכים להתמודדויות עם מצבים כפי שהצגת , אבל הכל תלוי בך ורק את תהי אחראית אם לקבל על עצמך התמדה , רצון , ופתרון למצב .
אל תהססי לפנות לייעוץ ולהתרשם מטיפול הכוונה לגוף ולנפש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפנאי מוגבר - תגובה
ענבל מילר היללי29/07/2012מעיין שלום,
את באמת מעיין שופע של עשייה, אני מניחה שיש אנשים שיקראו את דברייך בקנאה! כלומר, העשייה שלך בוודאי מבהירה משהו לגבי הכוחות שיש לך.
אבל... אני שומעת גם את הנימה החרדה והלא שקטה שעולה מדברייך. אין רגע דל, ויש פחד גדול מריקות, מואקום, מה שאת מכנה ״ פנאי״.
אני הייתי מציעה לך לעשות ברור אמיתי ביחס לאותו אי שקט, או לברר את הצורך הבלתי נלאה לרדוף אחר העשייה. לפעמים, וזה לא נדיר, עשייה מרובה באה כדי לכסות על דברים שצפים שיש פנאי, אולי מחשבות, אולי תחושות מסוימות שאינן נעימות.
אני חושבת שצריך לדעת להיות גם בלי כלום, בלי משהו לעשות. ושזה לא יהיה דבר מאיים כל כך.
לכן הצעתי היא דווקא לא בכיוון של מציאת מסגרת לעוד עשייה, אלא על שינוי בכיוון של ברור כפי שהצעתי למעלה. ברור מהסוג הזה נעשה אני בדרך כלל בטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)