שלום

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שלום
    אלון
    28/07/2012

ביום רביעי קרה לי מקרה מסויים שמטריד ומעצבן אותי מאוד
    אתמול נכנסתי לחניון ביום עבודה שלי, ושאלתי באופן אוטומטי את
    האיש שישב בכניסה אם יש חשבונית מס.
    הוא ענה לי: "זו השאלה הכי מטומטמת ששמעתי בחיים שלי".
    עכשיו באותו רגע הייתי המום ולא "הגבתי מהמותן" והוא פשוט המשיך שהוא רציני לגמרי ושהוא אף פעם לא שמע שאלה כה דבילית ומטומטמת ושיש לו קופה רושמת בעמדה. עכשיו, אני לא גזען כלפי מקצועות אבל זה לא איינשטיין אני מניח האיש הזה שדיבר אליי ככה ואפילו לא קרוב. אני יודע שאני אדם מאוד חכם והפער הזה פשוט מפריע לי ואני כל הזמן חושב איך הייתי צריך לענות לו. למשל משהו כזה: "אני לא מבין כמוך בחשבוניות מס, אני מתעסק במתמטיקה ולא בזה" או משהו כזה.
    אציין שמקרים דומים קורים לי כל הזמן, אבל אף אחד עוד לא קרא לי מטומטם בחיים, וזה מה שמפריע, שהוא הניח שככה אני וזה ממש לא נכון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום - תגובה

ענבל מילר היללי
    29/07/2012

שלום אלון,
    אני שומעת בדבריך את הפגיעה שחווית, את הפגיעה בהערכה העצמית שלך, ובתוך זה בחלק בעצמך שאתה אולי הכי מזהה את עצמך איתו או שהכי חשוב לך שתהיה מזוהה איתו- השכל שלך! ההתעסקות במה היית צריך לומר היא הרצון המובן בהחלט לתקן או למחוק את הפגיעה הזו כי מאוד קשה לך להכיל אותה, מאוד קשה שהיא לא תהרוס משהו באיך שאתה רואה את עצמך בדרך כלל - בחור חכם ומשכיל.

מכיוון שאתה אומר שזו לא הפעם הראשונה שאתה חווה דברים כאלו, שאירועים קטנים וטריביאלים, נחווים כעוצמתיים ומשמעותיים מאוד כאשר זה קשור באיך שאחרים תופסים אותך. יתכן שיש חלק בך שמרגיש לא מספיק בטוח בעצמו, וצריך חיזוק מסוים, כדי לעמוד איתן יותר מול כל מיני אנשים שלא צריכה להיות להם כזו השפעה על חייך. כנראה יש איזו דרמה פנימית שהופכת אותם ואת המילים שלהם לכל כך חשובים עבורך, ואולי כדאי להבין אותה טוב יותר כדי להיות עמיד יותר מול פגיעות מהסוג שתיארת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו