גרושים ומעבר דירה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גרושים ומעבר דירה
    רוני
    28/07/2012

שלום שמי רוני גרושה מזה כשנה ואם לשלושה ילדים בוגרים.לפני שבוע עברנו אני ובנותיי לבית שכור קטן ובאזור אחר ממקום המגורים הקודם.המעבר היה מלווה בקשיים מצד הבנות מאחר והבית קטן והאזור מרוחק מהבית שבו הם גדלו 19 שנים. השבוע פרץ ביני לביתי ריב. היא התקשרה לאביה ובקשה ממנו לעבור לגור אצלו באופן קבוע. רציתי לציין שהם כלל לא ישנו אצלו אולי ביגלל חברתו.שאלתי מה עלי לעשות ואיך אני אמורה להגיב,מאחר שזה גם משפיע על אחותה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גרושים ומעבר דירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גרושים ומעבר דירה - תגובה

ענבל מילר היללי
    29/07/2012

שלום,
    מניחה שכשאת כותבת ״ילדים בוגרים״ את מתכוונת לילדים בגיל ההתבגרות.
    אני מבינה את החשש שלך, בהקשר של הגרושים שכולכם עדיין מסתגלים אליהם וכעת, גם המעבר. יהיה וודאי לא פשוט להיערך עכשיו מחדש לאפשרות שאחת הבנות תגור אצל אביה ולא כפי שתוכנן. אני לא מכירה את התמונה בשלמותה, ולכן יהיה קשה לי לייעץ כיצד עלייך להגיב. מה שכן, אולי עלייך לשאול את עצמך עד כמה את מוכנה לאפשר לבתך לגור אצל אביה ולקבל את המעבר הזה כלגיטימי. אולי תגלי שיש לך התנגדויות מכל מיני סיבות, שעל חלקן אולי ניתן להתגבר. אם תדעי כיצד את תופסת את האפשרות הזו, בעיקר מבחינת טובת הילדה, אולי יהיה לך קל יותר לדעת בעצמך כיצד להגיב.
    ויחד עם כל זה, יכול להיות שמדובר בקושי הסתגלותי חולף, ושבינתיים עלייך לנסות להיות עם בתך מבחינה רגשית, להכיל את קשייה ולהבין אותם, ולא להיכנס איתה למאבקי כוח. ואז אולי הרצון לגור עם אביה יתברר כצורך שאינו עומד לכשעצמו, אלא בא כתגובה לדברים אחרים. אם הדברים נעשים קונקרטיים, נסי לגשת ליעוץ נקודתי שיעזור לך לדעת כיצד לעמוד מולה ולצדה בבקשה שלה. חשוב להבין את הקונטקסט כולו.

נסי גם לפנות לפורום פסיכולוגית ילדים עם יותר פרטים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו