מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דימוי עצמי וביטחון עצמי נמוךשירלי29/07/2012
אני מקווה שזה הפורום הנכון... אני לא יודעת מאיפה להתחיל... אני בת 22. יש לי בעיה שמלווה אותי כבר 12 שנה אני מגמגמת מגיל 10. כתוצאה מכך אין לי ביטחון עצמי. הייתי אצל קלינאית תקשורת היא הבהירה לי שהגימגום אינו יעבור אלא ישאר איתי לתמיד אך היא תיתן לי את הכלים כיצד להתמודד. נכנסתי לדיכאון לא ידעתי כיצד לעכל זאת ביטחוני העצמי ירד יותר וכך דימוי העצמי . כשאני נמצאת בחברת אנשים, בעבודה איני מרבה לדבר.
תמיד אומרים לי שאני שקטה.איני רוצה להיות כזאת אניי תמיד מקנאה באלה שיכולים לדבר לצחוק להתבדח וכו' ואני לא יכולה כי קשה לי. אי דיבור נובע אצלי משתי סיבות.
אחת הסיבות היא בגלל הגימגום אני מפחדת מה יגידו.. ישאלו אותי על זה ולא אדע מה להגיד וכך אגמגם יותר.
סיבה שנייה היא כשאני מנסה להכנס לשיחה לא מאפשרים לי. מבטלים את דברי לא מייחסים לו חשיבות אפילו לא מקשיבים לי. בנאדם יכול להסתכל עלי כשאני מדברת ובסיום דברי יפנה את מבטו לכיוון אחר כאילו לא דיברתי איתו עכשיו.וזה לאו דווקא קורה בעבודה זה קורה גם בחברת המשפחה.
זה מוריד לי את דימוי העצמי אני מרגישה לא חשובה שאני לא בענינים לא מעניינת אף אחד,מרוב שזה כ"כ מציאותי ואני חייה את זה התחלתי להאמין בזה....
כשאני נמצאת בעבודה אפילו בזמן בילוי משפחתי ועולה נושא מסויים אני מוצאת את עצמי לא קשורה לשיחה כי אין לי מה להוסיף אין לי מה לתרום לשיחה.
קשה לי להכנס לשיח כי אני יודעת שלא יתחסו לזה או לא יקשיבו לי אז למה לדבר בכלל?!
בנוסף אני מרגישה סגורה מבחינה חברתית אין לי כ"כ הרבה חברות. אני מנסה ורוצה ליצור חברויות חדשות אבל לא הולך לי...
ליצור חברות עם בן המין השני עוד יותר קשה לי הן בגלל הגימגום והן בגלל הדימוי הנמוך.
כשיש בחור שמוצא חן בעיניי אני נרתעת להתחיל איתו שמא לא ירצה לפתח איתי קשר בגלל הגימגום, או ההפך כבחור מתחיל איתי קשה לי לזרום איתו מאותו סיבה עד כה לא היתה לי מערכת יחסים....
אני עיזרי לי.
תגידי לי כיצד לצאת מזה, כיצד להתמודד למי לפנות אני מרגישה על הקצה...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימוי עצמי וביטחון עצמי נמוך - תגובה
ענבל מילר היללי29/07/2012שלום לך,
מדברייך עולה כאב רב ויאוש, לצד כמיהה שבכל זאת יהיה אחרת ותצליחי להרגיש שייכת ואהובה. אני מניחה שהתקווה הזו היא מה שמביא אותך בכל זאת לכתוב כאן.
קצת קשה לי לקבל את מה שנאמר לך ע״י הקלינאית תקשורת שטופלת אצלה, למרות שאולי היא מתבססת על פרטים שאיני מכירה בסיפור, כך שקבלי את דבריי הבאים בערבון מוגבל.
הכרתי אנשים שנרפאו לחלוטין מגמגום, ואין סיבה שזה לא יקרה, כאשר הסיבות העמוקות לגמגום מקבלות התייחסות בטיפול מתאים. האם היית בנוסף גם בטיפול פסיכולוגי? אם לא, אני חושבת שעלייך להיות בטיפול, גם בגלל הגמגום, וגם בגלל הקשיים בדימוי העצמי עליהם את מספרת כאן שהם וודאי קשורים לגמגום.
ממליצה לך בחום למצוא לך מסגרת של טיפול, בין אם בסקטור הפרטי או הציבורי. אני מאמינה שזה יכול לעשות לך הרבה טוב, אפילו אם בעית הגמגום לא תיפתר מייד.
היי בטוב, ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצה להוסיף
מ.30/07/2012הי שירלי,
אתמול ראיתי עבודה של בחורה משנקר שלומדת תקשורת חזותית בתערוכת הגמר שלהם, וגם היא מגמגמת. את העבודה שלה היא עשתה על הגמגום שלה.
חפשי "מרינה סמוסבטוב" בגוגל את יכולה לקרוא עליה וגם לראות את הוידאו שהיא יצרה.
אני לא ממש מכירה אנשים שמגמגמים, אבל יצא לי לפגוש בחטף כמה, ורובם הצליחו להתקדם בחיים על אף ולמרות הגמגום. נראה לי שאת יכולה לשאוב מהם כוח.
תהיי חזקה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)