ללא מילים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ללא מילים
    לימור
    31/07/2012

שלום,
    יש לי ילד בן 4 שצפה בזמן שהייה אצל הסבא והסבתא במחשב במספר דק בסרט פורנוגרפי. אני מודה שלמרות כל שנותיי בתחום החינוך והייעוץ נאלמתי דום ולא כל כך ידעתי איך להגיב ומה להגיד . אשמח לדעת כיצד מגיבים ואיזה השפעה יש על נפשו של הילד במצב כזה ? למה אני צריכה לשים לב? כיצד לדובב אותו אם בכלל ?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ללא מילים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ללא מילים - תגובה

ענבל מילר היללי
    01/08/2012

שלום לך,
    אפשר להבין את תגובת ההלם שחווית. היית לא מוכנה למה שפגשת וזה היה קשה. קודם כל, מסר מרגיע שאני יכולה לשלוח מכאן זה שלא סביר שילדך ניזוק בגילו מצפיה חד פעמית זו בסרט, זאת בשל גילו הצעיר, שמבחינה קוגניטיבית ורגשית לא מאפשר הבנה של מה שראה. במקרה הגרוע המראות אולי התערבבו בחלקי פנטזיה לא מודעים וראשוניים ( חלקם גם מאיימים) , אבל איני מאמינה שמעבר לכך. מבחינה התפתחותית גם הזיכרון לא מספיק מפותח, כך שאני מאמינה שעם הזמן הדברים יתמסמסו להם ויהפכו לחלקיק חווייה המתערבב עם חלקיקים אחרים.

מה שאני נשארת איתו זו השאלה כיצד בנך הגיע למצב שהוא צופה בסרט פורנוגרפי בבית סבו וסבתו, איך גילית זאת? איך קורה דבר כזה ואיפה ההשגחה? הרי ילד בגיל כזה לא יכול לתפעל מחשב בגילו ולהגיע לאתרי סקס. תמוה בעיניי ומטריד.

מציעה לך לעשות מחקר מעמיק בנושא ולוודא שאירועים מסוג זה לא יישנו כשבנך נמצא בבית הסבא והסבתא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו