עזרהההה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עזרהההה
    אנונימית
    02/08/2012

הבעיה הרצינית שעוברת עליי בכמעט שנה האחרונה היא הרצון לנקום.
    לפני כשנה חבר שלי נפרד ממני אחרי שנים שהיינו יחד, כשהוא נפרד ממני הוא בכלל לא נתן לי סיבה למה הוא מסיים את זה ורק אחרכ גיליתי שזה היה לטובת מישהי אחרת.( הוא בכלל לא יודע שאני יודעת שהיא הייתה הסיבה אבל היו לי קצת חשדות לקראת סוף הקשר מכל מיני התכתבויות שלהם שלא הייתי אמורה לראות.) אחרי בערך חודשיים שנפרדנו הוא כבר היה איתה. המהירות בה הוא מצא לו תחליף הורסת אותי ונראה לי לא הוגן שהוא מאושר לו איתה(לצערי אני רואה תמונות שלהם בפייסבוק מהיצר ההרסני שלי).
    מאז שגיליתי שהם יחד זה הרס אותי ויש בי כעס שלא עובר ורצון שהמצב הזה יתהפך. היה לי חבר מאז שעזב אותי כי הזכרתי את האקס יותר מידי.....הוא שם לב עד כמה אני עדיין פגועה ולא יכל לשמוע עליו יותר...בצדק
    אני פשוט רוצה כ"כ לשכוח אותו..והקטע שאני אפילו לא מתגעגעת אליו אני רק כועסת ורוצה שהוא יעבור את מה שהוא גרם לי לעבור. אין לי שום כוונה לנקום באמת, אבל אני רוצה שזה יבוא באופן טבעי וצודק. זה מאוד מעיק עליי, אמנם לא מפריע יותר מידי לתפקוד היומיומי שלי אבל כל הזמן בכל רגע פנוי שיש לי אני חושבת על זה..איך אני משתחררת מזה ולא גורמת לבחור הבא לעזוב אותי בגלל זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרהההה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרהההה - תגובה

אפרת בן שם
    07/08/2012

שלום לך אנונימית.
    את מתארת ארוע מאוד קשה שעבר עלייך. אדם שאליו היית קשורה וככל הנראה בו האמנת במשך שנים בגד באמונך ופגע בך מאוד. נראה כי הפצע לא נרפא ואת חווה תחושות קשות של כעס המתבטא ברצון לנקום.למרות שאת אומרת שזה לא פוגע בתפקודך הימיומי, נראה כי הנטישה שחווית מעסיקה אותך ואינה נותנת מרגוע לנפשך.
    נראה כי הארוע שחווית נרשם בנפשך כארוע טראומטי שאינו מרפה ממך ואף פוגע בסיכוי לקשרים חדשים להבנות. אני רוצה לומר לך שתגובתך הינה טבעית והגיונית, היות ולא ציפית לטלטלה שחוית. אי לכך, את שבה וחוזרת לארוע הטראומטי ולפצע שאינו מחלים. התרגום של הכעס שלך הינו רצון לנקמה ורצון שגם הוא יחווה את הקושי שאת חווה. למרות זאת, כבר עבר זמן מה, והקושי אינו מתמתן. נראה לי כי כדאי לך להעזר באיש מקצוע לעיבוד הטראומה שחווית והאבל על אובדן החבר ואולי גם על אובדן האמונה באנשים. בכל מיקרה, לעיתים חוויות קשות המסרבות להרפות, מתחברות לחוויות ראשוניות קדומות קשות העולות ומשוחזרות בתוך החיים הבוגרים. אלו הם נושאים שייתכן ויעלו בתוך טיפול, כמו גם מקום לעיבוד תחושתייך הקשות..
    מקווה בשבילך שכתיבת הודעה זו תהוה בשבילך איתות לכך שהגיע הזמן לעשות מעשה ולטפל בתחושות הקשות והלגטימיות שמציפות אותך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו