שינוי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שינוי
    ים
    03/08/2012

שלום רב,
    אני בת 18 וחצי,והשאלה שלי למעשה נוגעת ליכולת של אדם-לפני הניסיון המקצועי שלך לחולל שינוי באישיותו.

מאז ומתמיד הייתי ילדה רגישה,אלא שבראשית גיל ההתבגרות חוויתי תקופה קשה שהשאירה עלי את אותותיה ורק העצימה את הרגישות שלי.
    מגיל 13 בערך אני סובלת מocd ודיכאונות לסירוגין ונוטלת ציפרלקס.
    אני לכאורה מתפקדת היטב בכל תחומי החיים,הן בעבודה והן בלימודים הייתי תלמידה טובה,אלא שאני מרגישה שמאד בקלות אני נופלת לתוך תהומות עמוקית,ועל אף שלכאורה יש בי את כל מה שצריך כדי להצליח,אני מרגישה תקועה מבחינה חברתית-מתקשה לייצר חברויות ולהפתח לאנשים.

העניין מאד מדאיג אותי,אני מרגישה שלמרות כל הניסיונות לחולל שינוי באישיותי אני כל הזמן חוזרת לאותם דפוסי מחשבה והתנהגות.
    הייתי בעבר בטיפולים רבים,שלא צלחו...

מה דעתך?
    תודה רבה,ושבת שלום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינוי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי - תגובה

ענבל מילר היללי
    06/08/2012

שלום לך,
    אני מבינה את התסכול שאת חווה בקשר לשינוי המיוחל, ושומעת בדברייך יאוש.
    לשאלתך, אני בהחלט מאמינה ורואה שאדם יכול לעשות שינוי באמצעות טיפול, אבל מניסיוני אני יכולה להתחבר לדברייך ולומר שבמקרים מסוימים קשה יותר להשיג את התוצאות הרצויות. זה נובע מכל מיני סיבות, של המטופל, של המטפל ושל הדינמיקה ביניהם.
    לכן, אני חושבת שלפעמים כשלא הולך בטיפול אחד בהחלט רצוי לנסות טיפול אחר. כבר פגשתי אנשים שהיו בכמה וכמה טיפולים עד שהרגישו שהם במקום הנכון ומתקדמים.
    ולפעמים, הקושי לעשות שינוי קשור בנוקשות גדולה של המטופל, דינמיקה פנימית לא מודעת שמחבלת שוב ושוב באפשרות לחיים טובים יותר, קושי מאוד בסיסי לתת אמון ועוד הרבה סיבות אחרות. כשזה המקרה בעיקר חשוב להתמיד, כי אז התהליכים הרבה יותר איטיים.
    אני לא יודעת כמה התמדת בטיפול, ואם מצאת את המטפל הנכון, אבל אני חושבת שלא כדאי לך לוותר, כי מדברייך נשמע שאת עדיין לא שקטה ועדיין סובלת, גם אם זה קורה רק בתקופות מסוימות ובאחרות לא. מה שעוד אציין זה שלפעמים יש ציפיות מוגזמות מטיפול, ולאחר מכן אכזבה ופרישה מוקדמת כשהן לא מתממשות. אם תבחרי שוב ללכת לטיפול נסי לפתוח את הנושא הזה כבר מההתחלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו