אחי בן 14 עושה צרות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אחי בן 14 עושה צרות
    בת 27
    07/08/2012

היי,
    אני בחורה בת 27 ויש לי אח בן 14 ואשמח להתייעץ לגבי התנהגותו.
    לפני 5 חודשים אימנו נפטרה, היה לו קשר מאוד חזק עם אמא שלנו.
    מהרגע שהיא נפטרה הצמדתי אותו אליי ודאגתי כל הזמן שהוא יבין שהוא לא לבד ויש לו אותי ואני כאן תמיד בשבילו.
    אני חיה עם בן זוגי בבית משלי והוא חי עם אבא שלו (אנחנו לא מאותו אבא).
    לפני המוות של אימי הוא לא היה בקשר טוב עם אבא שלו וגם איתי לא במיוחד.
    לאחר המוות הוא מאוד שיתף פעולה והיה איתי הרבה ולקחתי אותו איתי לכל מקום ודאגתי להשתתף איתו בכל חוויותיו ותחושותיו.
    בחודשיים האחרונים הוא התרחק מאיתנו לגמרי (ממני ומאבא שלו), הוא לא מוכן לדבר איתנו על שום דבר ריגשי ושום דבר גם שהוא לא ריגשי.
    הוא לא מוכן שמישהו יאמר לו מה לעשות. הוא חי כאילו הוא ההורים של עצמו.
    אני רודפת אחרי יחס ממנו (מתקשרת, מבקרת, שולחת לו הודעות) ואין שום רצון מצידו לנהל איתי שיחה הכי שטחית. הוא לא מתעלם לגמרי אבל גם לא זורם בשיחה.
    לפי מה שאני רואה בתחום החברתי הולך לו טוב, יש לו הרבה חברים וחברות, הוא מאוד פופולרי בקרב חבריו. (אני רואה בפייסבוק ושומעת מסיפוריו).
    הוא תמיד מגיב בצורה מאוד חריפה אם אנחנו מבקשים ממנו משהו, אפילו אם זה ללכת לישון, לאכול, להתקשר...
    אבא שלו לא דורש ממנו לנקות או לעשות דברים בבית.
    אנחנו דואגים לעטוף אותו באהבה כל הזמן ולהזכיר לו שאנחנו פה ואנחנו סולחים אך למרות הכל הוא לא יוצר איתנו קשר רגשי.
    גם כשאנחנו כועסים הוא עושה סצנה כאילו אנחנו הורסים לו את החיים.
    בגלל המוות של אמא שלנו אני תמיד מנסה להיות רכה איתו כדי לא לעצבן אותו לגמרי מחשש שאולי יתעצב, מפחד שאולי יעשה לעצמו משהו (למרות שאין שום נטייה לזה כפי שאני רואה).
    אני לפעמים גם מנסה להסביר לו שאני רק רוצה להיות חברה שלו ומקווה שאולי זה מה שיפתח אותו אליי.
    אם הוא במצב רוח טוב אז הוא משתף אותי בדברים שקורים לו עם בנות או סתם ככה ביומיום, אבל לאחרונה הוא התרחק לגמרי.
    אני מרגישה שאסור לי לכעוס עליו למרות שהוא עושה מה שבא לו ומתחצף וזה מתסכל.
    אבא שלו די פסיבי בעניין, הוא איש עובד וכמעט ולא נמצא רוב היום בבית ואח שלי גם כן רוב היום לא בבית (מבלה עם חברים). אחי גם בחודשים האחרונים נכנס לשיר בלהקה והתחיל לנגן בגיטרה ולשיר וזה ממלא את רוב יומו, בעיקר בחופש הגדול.
    אני דואגת לו ואני לא יודעת עם מי להתייעץ, אני בחורה צעירה בעצמי ואני מרגישה שחייו של אחי בידיי. אבא שלו לא מתקשר איתו בכלל ואני היחידה שעוד מצליחה למצוא עם אחי משהו במשותף.
    ניסיתי להניע אותו ללכת לשיחות (כי גם אני הולכת והוא יודע את זה) אבל הוא שולל את זה ולא מוכן לשמוע על זה בשום אופן.
    אני יודעת שזה מורכב אבל אולי אצליח לקבל פה טיפ או שניים על מנת להתמודד איתו.

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחי בן 14 עושה צרות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחי בן 14 עושה צרות - תגובה

אפרת בן שם
    07/08/2012

שלום לך.
    ראשית, אני משתתפת בצערך על האובדן שחווית בעצמך. למרות שלא שיתפת דבר על מצבך היום ועל הקשר שהיה לך עם אימך, רוב הסיכויים שגם את בעצמך מתמודדת עם האבל וימים לא קלים עוברים עלייך. למרות זאת, את מגלה רגישות עצומה לאחיך, זאת על אף שלדברייך לא הייתם קשורים מאוד לפני מות אמכם ולמרות שאת בעצמך מנהלת זוגיות ובונה את חייך. ההתבוננות שלך, הדאגה שלך והרגישות שלך כלפיו מראים כי למרות שאת אומרת שאת צעירה, את לוקחת על עצמך תפקיד גדול מאוד של המבוגר האחראי עליו וחשה כי "חייו בידייך".
    אין ספק כי אחיך נמצא במצב קשה. הוא איבד אם אהובה, עם אביו הקשר רופף, וייתכן והוא חש כי אין מי שיחזיק אותו ויידאג לו. על כן, טוב את עושה שאת עוטפת אותו, גם אם הוא בועט ואינו משתף פעולה. חשוב לי לציין כי אחיך נמצא בשיאו של גיל ההתבגרות, בשלב של חיפוש זהותו כבוגר, בנפרד מהדמויות ההוריות, כך שהתנהגותו שאת מתארת אינו חריגה למתבגר בגילו. התנהגות של כעסנות וחוסר רצון לשתף תמיד. כמו כן, ציינת כי לעיתים הוא משתף אותך בחוויות שעוברות עליו וזה בעייני סימן לכך שהוא מרגיש שייש לו מקום אצלך כאשר הוא זקוק לכך.
    אני לא ממש מבינה מה כוונתך כשאת אומרת "שיתוף רגשי" אך אם הכוונה לשיתוף ברגשות שהוא חווה, בעצב ובאובדן, גם זה אייננו חריג לנער בגילו, גם ללא האובדן שחווה.
    דבר נוסף שחשוב לזכור שאחיך מנהל חיים חברתיים, אהוד ומוקף בחברים, כמו כן מטפח את כשרונו המוזיקלי, מה שמרגיע מאוד לגבי החששות שלך. מכיוון שהוא אינו נשמע נער בדיכאון המסתגר בעולמו אלה מחפש לעצמו דרכים להתמודד.
    למרות כל זאת, אין לשכוח שאחיך עובר משבר קשה, גם אם אינו משתף אתכם, בגיל שהינו מלא בטלטלות ועוצמות רגשיות. חבל שאינו מעוניין להעזר באיש מקצוע שילווה אותו, ולמרות שהצעת לו וסירב, הייתי ממליצה לך להמשיך ולהציע מידי פעם את האופציה הזו. לומר לו כמה חשוב שתהייה לו כתובת לשתף ולעבד את העובר עליו. את יכולה גם להוסיף ולומר כי את מבינה שהכתובת הזאת לא יכולה להיות כעת מישהו מהמשפחה. ייתכן והשיתוף הרגשי עם מישהו שגם חווה את האובדן שהוא חווה גורם לו עומס נוסף, ממנו הוא מנסה לברוח. ייתכן וכדאי לך אפילו לשלוח לו שמות של מטפלים אופציונליים שייהיו לו בעת הצורך.
    מעבר לכך, נראה כי את עושה את המייטב. רק מסר לי אלייך. את בחורה צעירה הבונה את חייה. איבדת את אימך לאחרונה. תני לעצמך מקום להתאבל, ודעי שרק חייך ביידייך. את יכולה להיות מסורה, לדאוג , להכיל, אך נסי לשחרר את התחושה שאת אחראית לחייו. בכל מיקרה, היי עם אצבע על הדופק ואם את רואה שהוא הולך ומסתגר, אינו מתפקד בחיי היומיום מבחינה חברתית, לימודית או נמנע מלעשות דברים שעשה בעבר, שתפי את יועצת בית ספרו, ואולי דרכה ניתן ייהיה להגיע אליו.
    כל הכבוד לך על הדאגה והרגישות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו