מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך ממשיכים לחיות אחרי זה?נאדיה08/08/2012
אחריי שעשית כל כך הרבה דברים נוראים ויש לכם כל כך הרבה תמונות בראש של דברים מלוכלכים מגעילים שביצעתם?
ואתם בחורה צעירה יחסית,אתם כבר 9 שנים חוזרים על אותה טעות וכל הזכרונותת שלכם מורכים ממעשים מגעילים שבסרטים הכי גרועים לא ראיתם
דברים שלא היתם רוצים שהבת שלכם היתה עושה, מצבים מגעילים (כן,בידיוק מה שאתם חושבים) שנבעו מעצבים ושתיה מופרזת,ההודעה תיהיה קצת מסובכת ולא מדויקת בפרטים כי הפרטים מזוהמים
אבל בואו נסכם שהתקפי זעם+אלכוהול הרסו לי , מגיל 14,
הינה אמרתי, מגיל 14.
תבינו בבקשה
,כמה כואב לי.
הייתי ילדה!
ילדה!גם כשזה קרה שוב ושוב ושוב,
אני עדין ילדה..
כבר אין מקום, חשבתם שזה עבר ונגמר,אתם כבר נשואים, אבל שוב התעצבנתם, פגעתם באדם הכי חשוב לכם והוא סלח לכם, כי הוא בנאדם מדהים
אבל לכם יש את הסצינות האלה בראש, שאתם השחקן הראשי והדוחה באותם הסצינות.
אני לא יכולה לפרט אבל העניין הוא,
שאני מוכנה לארגן לעצמי תאונת דרכים מצידי רק כדי שימחק לי הזיכרון,מוכנה לשכוח את המשפחה שלי, רק כדי לשכוח את מה שאני עשיתי.
אני לא יכולה להמשיך הלאה כשיש לי את כל הזכרונות האלה, כל פעם שאני מנסה לשמוח , או נמצא בסיטואציה כיפית, או קמה בבוקר, או הולכת לישון,
כל הזכרונות פשוט עוברים לכם בראש כמו סרט רע, ואתם מרגישים שהלב שלכם נופל והגוף ניהיה קר והכל ניהיה חשוך, כי לא משנה מה יקרה לכם עכשיו בחיים,
מה שקרה? - באמת קרה, וזה אתם, ועשיתם את זה,ועשו לכם את זה, והאנשים האלה שהיו סביבכם, כולם ראו כולם היו, חלקם השתתפו,חלק אתם לא זוכרים
כל כך הרבה חוויות נוראיות,
יש לכם תוכניות לעתיד ואתם מנסים לשמוח ויש לכם תמיכה מסביב,
אבל כל זה סתם חרטה כי כבר מאוחר מידי
הנורא מכל כבר קרה שוב ושוב ושוב , אתם אחראים במלוא האחוזים בזה,אתם החלטתם לפעול ככה!זה שניצלו אותכם שוב ושוב ושוב ושוב זה כבר בעיה שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - המשך :
נאדיה08/08/2012מזה שווה מה תעשו ובמה צליחו ומה תשיגו, כשעשיתם כל כך הרבה דברים ..
שום הישג של הבחורה ב"סיטואציות כאלה" הוא לא הישג, כי היא זאת הבחורה-שבסיטואציות האלה.\
היא בחורה טובה חכמה מצליחה מצחיקה ואהובה, הבחורה שבסיטואציות האלה
והיא ממש רוצה להמשיך הלאה, אבל חוקי היקום פשוט אומרים שמה שקרה כבר קרה
, אי אפשר למחוק, למה אי אפשר למחוק? בבקשה, למה רק אי אפשר לדפוק את הראש בבקיר מספיק חזק ולדמם חודשים אבל לפחות לשכוח?
מצידי שכולם יזכרו, ותאמינו לי כולם זוכרים, וכולם יודעים, וידברו וירכלו, ויצביעו עלי ברחוב,
אבל אני רוצה לשכוח
אני נמצאת בבור עמוק קר וחשוך, אני בוכה המון, ולפעמים אני יוצאת לשדה פתוח מהבור הזה ומחייכת וצוחקת ובן זוגי מחבק אותי (שיודע על הכל אגב) וכולם אומרים לי שהכל יהיה בסדר
אחרי שאני יוצאת מהבור אפילו לכמה שעות, ואני בשדה היפה והפתוח והצבעוני הזה,
משהו בא, התמונות בראש חוזרות, והקור הזה בגוף חוזר,החושך חוזר לעיניים ואני שוב בבור,
בבקשה, איך אפשר לסגור את הבור הזה
איך ממשיכים הלאה?
בבקשה תגידו לי שזה אפשרי,
או שאני לפחות לא היחידה ,
בבקשה תגידו משהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך : - תגובה
אפרת בן שם08/08/2012שלום לך נאדיה.
את מתארת חווית חיים קשה ביותר שמלוה אותך כבר מגיל 14. נראה כי את חיה באופנים רבים בתוך סרט אימה, וכלואה בתוכו ולא מצליחה להחלץ. את מאשימה את עצמך על דברים נוראיים שעשית, וללא רחמים, התמונות משתחזרות לך בראש. הורסות חוויות טובות שאת חווה, ומענישות אותך שאת כועסת על בן זוגך.
למרות שאינני יודעת את הפרטים, תיארת מספיק כדי להבין שעברת דברים נוראיים. שנוצלת, שלא היית שמורה, שעשית מעשים שאת לא חדלה להתחרט עליהם. אני רוצה לומר לך נאדיה שהיית קורבן לסיטואציות איומות. למרות שאולי חשבת עצמך לגדולה ושולטת במצב, היית כפי שאמרת, בסהכ ילדה, והשיקול שהפעלת היה מוגבל מתוקף כך. בנוסף, היית נתונה למצב רגשי קשה של לחצים, אלכוהול ששיבש את שיקול דעתך, ולפי מה שנראה לא הייתה לך מספיק שמירה הורית שתמנע ממך את החוויות הקשות שעברת. היית ילדה שנקלעה לסיטואציה נוראית ששוחזרה שוב ושוב. קורבן ולא אשמה.
את מתארת חוויה פוסטראומטית של תמונות, הבזקים, פלשבקים, מאותם סיטואציות נוראיות החוזרות אלייך ומפריעות לשלוות רוחך , יוצרות תחושות של דיכאון המתוארות כמו "בור שחור" . לא מאפשרות לך באמת להנות מחייך. מבן זוגך שנראה כתומך ומסור, ומהתיקון שהצלחת להעניק לחייך.
כנראה שלמרות כל מה שעברת, את בחורה עם כוחות, מכיוון שיכולת למצוא אור בתהומות של הייאוש ולבנות דבר מה חיובי כמו נישואין וזוגיות.
למרות זאת, התמונות הללו, כמו שדים בחושך, מלוות אותך, מענישות, לא נותנות מנוח. ואת אומרת שהנורא מכל קרה, ואין דרך למחוק. בזה את צודקת. אך המשך המשפט, את אומרת שאת אחראית לכך כי החלטת לפעול ככה, בזה את טועה. כביכול החלטת את, אך בגיל שהיית ובמצב שהיית, זו אינה החלטה שקולה וראציונלית. ועל כן, המסע שלך לריפוי הוא אינו במחיקת העבר או בהטחת ראשך לקיר עד ששהזכרונות ירפו, אלה בסליחה עצמית. במחילה לילדה שהיית שלא יכלה לעשות משהו אחר. שלא היה בכוחה להחלץ מהתופת שעברה וככל הנראה, לא הייתה שמורה מספיק ולא קיבלה עזרה מספקת מהמבוגרים שהיו סביבה. את המסע הזה קשה לעבור לבד, אנא..פני לאיש מקצוע ע"מ שתוכלי להניח את העבר בעבר, ולצעוד לעבר עתידך, שהעבר הינו חלק ממנו, אך לא משתלט על כל חלקה טובה של הווה או עתיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)