למי שמבין בעניין...

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• למי שמבין בעניין...
    נטלי
    12/08/2012

שלום!
    התחתנתי לפני 3 חודשים עם בעל טוב ומקסים ,ובריא עד כמה שהיה ידוע לי ,חודש אחרי החתונה הוא התחיל להתלונן על כאבים באזור החזה ,אני נבהלתי ורצתי איתו מרופא לרופא ,הוא עשה כל בדיקה אפשרית קשורה(א.ק.ג.,גסטרו,אקו לב,צילומי לב וחזה,בדיקות דם)הכל יצא תקין אבל הוא עדיין מתלונן על כאבים ופחד ממחלות ,אחרי חודש אותו סיפור של כאבים וזה חוזר על עצמו ,(וזה היה לו גם לפני )אין ממצא לא תקין בבדיקות אבל הוא מפחד שהוא חולה,אני נורא מתוסכלת ,רק בתחילת החיים המשותפים וכבר להתקל בבעיות כאלה שה ''גבר'' שלי הוא כזה פחדן וקטן ,אני מרגישה לא בטוח ... אבל אני צריכה להיות איתו ולעזור לו,קראתי על זה וגיליתי שיש כזו מחלה שנקראת 'היפוכנדריה' ,מישו יודע אם זה גרוע (כאילו אם התחתנתי עם בנאדם חולה נפש ,או שזה משהו פשוט שאפשר להתגבר עליו?)אם יש לכם רעיון בשבילי או אינפורמציה דחוף אני לא משתפת בזה עוד אנשים וזה קשה לי לבד ואין לי פיתרון בשבילו אני לא מצליחה לקבל אותו כי אני לא יודעת מה יש לו
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    למי שמבין בעניין...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למי שמבין בעניין... - תגובה

אפרת בן שם
    13/08/2012

שלום לך נטלי.
    אני קוראת את שאלתך וחשה כי את נמצאת בבלבול רב ואפילו בבהלה. האיש שאיתו התחתנת וחשבת שזה ייהיה האדם שאיתו תחיי את חייך,תגדלי את משפחתך, התגלה פתאום כאיש אחר. מאדם מקסים וטוב לב, את רואה בו גבר קטן ופחדן שממציא מחלות ואולי אפילו בעל הפרעה נפשית. אני מבינה כי בתחילה נלחצת ממצבו הבריאותי, אך ככל שחלף הזמן, והממצאים הרפואיים התגלו כתקינים, הלחץ שלך התחלף לשאלה לגבי מצבו הנפשי. האם הוא בסדר? האם הוא הפוכנדר? או אולי אפילו, האם בחרתי נכון או עשיתי טעות.
    ראשית, אין אפשרות לאבחן אדם ע"ג הרשת ולא ייהיה זה גם אחראי מצידי, במיוחד בהתחשב בעובדה שלא הוא שלח את השאלה ואיני יודעת עליו מספיק. מה שכן אוכל לומר לך שאולי יעזור, כי יש מצבים בחיים שחרדה מתבטאת בסימפטומים גופניים הנחווים כאמיתיים ביותר ומסוכנים מאוד לשלמותו הפיזית של האדם. לעיתים לאחר ששוללים את הממצאים הרפואיים, מכוון האדם לטיפול בחרדה עצמה, טיפול שהינו פסיכולוגי באוריאנטצייה קוגנטיבית התנהגותית (cbt) או תרופתי או שילוב בינהם. ייתכן ותוכלי לעזור לבעלך ולשאול אותו האם הוא מעונין לטפל בעצמו ואף לקרוא ברשת על נושא החרדה והטיפול בה.
    שנית, בהקשר לזוגיות בינכם. אתם בהחלט בתחילת הדרך של חייכם המשותפים ומין הסתם נכונו לכם עוד התמודדויות רבות. את חשה בודדה ומתוסכלת אל מול המחשבות המציפות אותך והרגשות הנלווים ואינך משתפת איש. גם לא את בעלך, שאמור להיות עבורך חבר ותומך ואת "העזר כנגדו". ייתכן וזוהי ההתמודדות הזוגית הראשונה המשמעותית בינכם, ואת מתקשה לקבל אותו ואף חשה שהוא פחדן וקטן. אני מציעה שתחשבי עם עצמך, האם את יכולה לקחת את החוויה הזו שאתם עוברים כמנוף להכיר זה את זה טוב יותר, לעזור אחד לשני, להקשיב, לתמוך, ללוות, במקום להסתגר כל אחד בעולמו, בפחדיו ובפקפוקו.
    ייתכן ובנקודה זו בחייכם המשותפים תוכלו להעזר בטיפול זוגי שבו אדם נוסף, נייטרלי, יסייע לכם להידבר ולתקשר באופן בונה וחיובי, אשר יחזק כל אחד מכם ואת הזוגיות המתהווה שלכם, כדי שארוע זה לא ייהיה הארוע שייצבע וייסמן את המשך חייכם המשותפים.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו