שלום לך, אני קצת מתחרפנת.אשמח לעזרה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שלום לך, אני קצת מתחרפנת.אשמח לעזרה
    ניני
    13/08/2012

אני בכוונה לא מרחיבה, כי אני מרגישה שזה יגרום לי להתעצבן מ חדש..אבל בקווים כלליים:

אני גרה לבד בדירת חדר. בעל הבית שלי גר בדירה מעליי. הוא הבעלים של רוב הדירות בבניין שלנו.
    הוא עושה כל מני דברים שגורמים לי להרגיש שפולשים לי לטריטוריה, כמו להכנס לבית שלי בלי לבקש רשות כשאני לא נמצאת (הוא אמנם נכנס כדי לתקן דברים, אבל בכל זאת, זה לא נעים. ביקשתי שיודיע לי לפני, והוא אמר שזה סתם קטנוניות. כאילו אני אמורה לשמוח שהוא לפחות מתקן את הדברים ולא להתלונן שהוא נכנס לדירה. אבל זו הדירה שלי! והוא לא מבין את זה!) והיום חזרתי הביתה וגיליתי שהוא שם לי שתי אדניות ענקיות (ומכוערות) בכניסה לבית שלי, ושלחתי לו הודעה שבה שאלתי אם זה הוא ששם אותם ואז הוא דפק בדלת ואמר לי "הייתי במשתלה, תשקי את זה פעמיים ביום, ותמשיכי להשתפר לאט לאט".. כאילו הוא רמז שהכניסה לבית שלי לא לטעמו ושהוא רוצה שאני אשקיע יותר וכו..

אני כרגע בחרפון, אני מרגישה שפלשו לי לבית, לטריטוריה, לחיים. אני כועסת וזועמת. נראה לי שהבעל בית הזה מרגיש שהדירה שלי היא לגמרי שלו, ולמרות שאני משלמת המון (!) כסף כדי לשכור אותה, הוא לא מכבד את זה וכל פעם עושה דברים כאלה. מה שמשגע אותי שאני תמיד מגיבה אליו בכניעה כי הוא מפחיד כזה.
    אני משתגעת!!!!!!!!!!
    אני מרגישה מותקפת, ומושפלת, וחסרת אונים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום לך, אני קצת מתחרפנת.אשמח לעזרה - תגובה

אפרת בן שם
    13/08/2012

שלום ל תים.
    עושה רושם שכתבת את הודעתך כאשר הגיעו מים עד נפש ונראה כי התחושה כי גבולותייך נפרצים פעם אחר פעם אינה חדשה לך. לא לשווא הוטבע הביטוי "ביתך , מבצרך" משום שבית מסמן את גבולותיו של האדם, את המקום בו הוא אמור לחוש בטוח שמור ומוגן, ההרחבה הקונקרטית לגבולותיו הוא. נראה כי התחושה שלך בביתך אינה כזו וזוהי תחושה שמין הסתם מערערת את שלוות הנפש. כל פעם שגבולותיו של אדם נפרצים עולה תחושה שמשהו בבטחון הבסיסי הופר ונראה כי בעל הבית שלך מסמן את מי שעובר את גבולות אלו. לכל אחד ואחד המרחב האישי בו הוא חש שמור ובטוח הינו שונה. יש מי שלא יחוש שהוא מעורער שבעל הבית שלו נכנס לתקן לו דברים בבית או מניח שתי עדניות שאינן לטעמו בפתח ביתו, אך מה שחשוב הינו שאת חשה כך.
    את אומרת כי למרות שאת חשה כי עבר את הגבול, את מגיבה אליו בכניעה, ונראה כי בעל הבית שלך לוחץ על המקום הזה ואולי אפילו נהנה להקניט אותך בעניין. שאלי את עצמך תימ, האם יש עוד אנשים הגורמים לך לחוש תחושה זו של כניעה ולכוון את הכעס והתסכול שלך כלפי עצמך? למרות שאת חשה, ובצדק, שאין לו כל רשות לכך, זהו ביתך, את משלמת עליו ממיטב כספך, הוא מרשה לעצמו לחצות את גבולותייך ואת נאלמת מולו דום. אינך יכולה לשים לו את הגבול ולומר לו שהדבר אינו מקובל עלייך. במקום זאת, את "מתחרפנת", זועמת ומתערערת. על אף הלגיטימיות שבתחושתך, את אינך מסוגלת להביא את עצמך לומר לו את הדברים בצורה ברורה ונחרצת ומתירה לו להמשיך ולהתעלל בך. בעצם עומדות בפנייך 3 אפשרויות ועלייך לבחור את המתאימה לך בשלב זה בחיים. האחת, לעבוד על עצמך מחשבתית ולומר לעצמך שאינך משתפת פעולה עם הריקוד הבלתי נעים הזה ופשוט להתעלם מחדירותיו ואולי אפילו להנות מהתיקונים והשידרוגים שהוא מעניק לביתך. אם אופצייה זו אינה אפשרית, את יכולה תמיד לעזוב את המקום שאינו עושה לך טוב ולחפש לך מקום בו תחושי בטוחה ומוגנת. האופצייה השלישית ואולי המגדלת ביותר עבורך הינה לדבר עימו בצורה שקולה ולומר לו שאינך מוכנה שייכנס לביתך ללא רשותך. מעבר להצעות הקונקרטיות אני מציעה לך לשאול את עצמך, האם את מכירה את המקום הזה בתוכך שמשתתק ונהייה קטן וחסר יכולת אל מול דמויות שאת חשה שפורצות לגבולותייך. האם קיימים שטחים נוספים בחייך שאת הופכת כנועה ומעורערת אל מול חוויות של פלישה לגבולותייך שאינך מסוגלת להגן עליהם. אם התשובה היא כן, אני מציעה לך לפנות לאיש מקצוע שייסיע לך לעבוד על בטחונך העצמי, על האסרטיביות שלך, על שמירה על מקומך, כדי שלא תחושי חשופה ומושפלת במצבים נוספים בחייך.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוב תודות

ניני
    16/08/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו